Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na položených obrysech tuctové krimi se pohybuje zhuleně rozevlátý mentalista Patrick Jane, jehož největší výhodou je absence nadřízených a sklony dívat se na případy jinýma očima, než kriminalističtí dělníci postupující podle příruček. Patrick vnáší do vyšetřování příslib něčeho sympaticky neokoukaného, ale vše kolem něj je natolik standartizovaně fádní, že celkový dojem žádný zázrak nepředstavuje. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě přinejlepším lehce nadprůměrný "sociálně inženýrský" seriál z rodiny Psych, Anatomie Lži a asi dalších, o kterých jsem neslyšel. Samozřejmě pokud vám zaimponuje hlavní hrdina, tak je jasné že to uvidíte jinak než já, který Simona Bakera považuje za tuctového stárnoucího playboye, kterého si pamatuju jen z mrňavé roličky v L.A.: Confidential (a který k mému překvapení strávil nějaký ten rok ve Škole Zlomených Srdcí:)), herecky naprosto nesrovnatelného třeba právě s Timem Rothem z Lie To Me. Abych to doplnil, jeho Patricka Janea mám za podivné a dosti nesnesitelné, neustále v tom samém navlečené individuum, které mě nezajímá. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že seriálu celkově chybí nějaká originalita pokud jde o zápletky jednotlivých epizod. Ale samozřejmě čím jiným se zavděčit tomu věhlasnému "průměrnému divákovi", než něčím co vyčistí a nepoškrábe, a je bez chuti a bez zápachu, že... Zkrátka a dobře likvidace Lie To Me po třech sériích a veselé pokračování tohohle, mi bude ležet v hlavě ještě dlouho. 60%, abyste neřekli, že jsem zaujatý víc než je obvyklé;) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem to dost čekal, ale paradoxně i tak je pro mne tento seriál (nebo alespoň jeho pilot) hodně velkým zklamáním. Začíná to nejnevýraznějším hlavním hrdinou za poslední seriálová léta, pokračuje přes podivné herce, kteří hrají spíše svými komickými grimasami než mluvenou řečí, a končí rádoby akční a napínavou snahou o efektivní zakončení dílu... navíc jsem měl pocit, že více než půlka seriálu je jen bezduchá vata plná podivných nudných řečí, hlavně aby se to včechno co nejdříve vyřešilo! Za to, že si Baker ustlal pod smajlíkem nakresleným krví jeho zavražděné rodiny, má ale u mě tvůrce malé plus. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick Jane) je australské národnosti, a proto musel v seriálu napodobovat americký přízvuk. Občas mu však nějaké slovíčko ujede, a to zejména ve slovech typu "our" nebo "hour". V seriálu však není jediný, jelikož stejný problém má i Owain Yeoman (Wayne Rigsby), který je původem Welšan. V jedné epizodě dokonce jeho postava mluvila irským přízvukem, což je pro něj paradoxně přirozenější. (Scelleton)
  • Údržbář půjčí agentu Choovi (Tim Kang) šroubovák. Ten mu ho za chvilku vrátí a údržbář si ho strká do kapsy u kalhot. V dalším záběru je však možné vidět, že agent Cho má šroubovák opět v ruce. (Timak)
  • Simon Baker (Patrick Jane) si za jednu epizodu přijde na přibližně 350 000 amerických dolarů. (Megalomaniac)

Reklama

Reklama