Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí čtvrté sérií zvyšuji o hvězdu, díly s Rudým Johnem byly většinou zdařilé a napínavé. Některé díly byly přitažené za vlasy až moc. Díly Jahody se šlehačkou a celé uzavření a zabití Rudého Johna, mělo takto skončit. Po prozření, že se tak nestalo se z toho začala vařit příliš kombinovaná, nastavovaná kaše. Připisuji: od poloviny páté série do osmého dílu řady šesté to bylo na solidní čtyři. Ovšem devátý díl v šestce to posadil zase zpět. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mentalista je ve změti podobných seriálů zářná výjimka. Vůbec to není špatný seriál a hlavní idea také není špatná. Simon Baker do role Patricka Jane naprosto sedne, ale jsem zase u dabingu! Co mě na tomto seriálu v TV nejvíc irituje, je právě dabing a česky mluvící Jane. To je tak slizské, že neznat originál, tak mě to snad od celého odradí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zábavný a pohodový seriál se Simonem Bakerem v hlavní roli. Nebýt jeho, nevím, nevím jestli bych to dala celý. Jeho charisma mně pomáhalo překonat čtvrtou sérii, která už je jenom jakýmsi opakováním už viděného. Je čas to ukončit, zbytečné natahování pak dokáže anulovat i ten super rozjezd, ale faktem zůstává, že jsem se s celou tou partou vůbec nenudila. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Možná že to je klasická kriminálka, ale mě každým dílem fascinuje jak Patrik Jane odhaluje vraždu. Možná že si někteří myslí, že je to blbost, že je to "pohádka" a že by to tak nikdy nešlo, ale opak je pravdou. Opravdu existují lidé jako je Patrik Jane, například Derren Brown, leckdy ukazuje ještě profesionálnější kousky, které jsou opravdové a nesehrané. Vzhledem k tomu, že jsem se nad psychologií člověka kdysi zajímal, a pár věcí se i přiučil, tento seriál mi pomohl v tom, převést to do praxe. Je pravda, že díly jsou na jedno brďo, ale, je zde alespoň nějaký vnitřní děj, který se v průběhu celé série postupně rozvíjí. V každém dílu si sám pro sebe typuju, kdo by mohl být vrahem, a je zvláštní, že po celou dobu první série jsem se nikdy netrefil.Po nějakem tom čase, se mi povedlo odhalit systém, jakým Patrik Jane tyto vraždy řeší, a už jsem se alespoň párkrát trefil. Na seriál rád koukám, protože mě to jednoduše baví, je jednoduchý, ale zároveň vnitřně velice spletitý, to je možná důvod, proč mi vždy všechny částečky zapadly až na konci dílu. Super seriál, jeden z mých nejoblíbenějších! :-) 100% ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick (Simon Baker) si půjčí od Lisbonové (Robin Tunney) 100 dolarů, aby si mohl zahrát Blackjacka v Casinu. Při cestě ke stolu je jasně vidět, jak si pohrává s žetony, ale než se usadí ke stolu, má v ruce opět pouze bankovky. (Timak)
  • Simon Baker (Patrick Jane) je australské národnosti, a proto musel v seriálu napodobovat americký přízvuk. Občas mu však nějaké slovíčko ujede, a to zejména ve slovech typu "our" nebo "hour". V seriálu však není jediný, jelikož stejný problém má i Owain Yeoman (Wayne Rigsby), který je původem Welšan. V jedné epizodě dokonce jeho postava mluvila irským přízvukem, což je pro něj paradoxně přirozenější. (Scelleton)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno