Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Ghost Protocol

  • USA Mission: Impossible - Ghost Protocol (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oscarový režisér Brad Bird (Ratatouille) natočil svůj hraný debut v podobě čtvrtého pokračování mimořádně úspěšné série Mission Impossible. Bombový útok v Kremlu vrhne na IMF podezření z mezinárodního terorismu. Prezident následkem toho vyhlásil tzv. Ghost Protocol a obvinil Ethana Hunta (Tom Cruise) a jeho tým ze spiknutí s cílem rozpoutat jadernou válku. Ve snaze očistit jméno agentury se Ethan rozhodne sestavit nový tým, aby za využití všech kouzel moderní technologie, která mají v zásobě, odhalili pravdu. Tentokrát jsou v tom ale sami a pokud budou zajati, celý svět se ocitne v děsivé noční můře, z níž se nelze probudit. (Cinemax)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 203)

verbal 

všechny recenze uživatele

Těžký týmový error! Padesátiletý scientolog, jemuž za všech okolností perfektně drží účes, by už měl pomalu začít šouravým krokem obcházet americká předměstí s nějakou tou Hubbardovou Strážní věží pod paží a shánět nové, slaboduché ovečky k auditu a nikoliv mlátit na potkání ruské speciální jednotky. Testosteronová muskulatice, které jsem věřil akorát to, že si mezi jednotlivými záběry musela přeholit kníra, asi chytla nějakého producenta za koule a vyhrožovala, že pokud ji neobsadí, tak nepustí a navíc mu ještě ukáže čuráka. Anglický kašpar, jenž se má v nejbližší době objevit snad i v roli Hamleta, aby se království Dánské mohlo potrhat smíchy, co za debila to huhňá do lebky, je na roli agenta stejně vhodný, asi jako by hrál Ace Venturu Max von Sydow. Jediný Zmrd, co číhá všude, byl v poho a myslím, že má vystaráno, až Tomík odletí za Aštarem na orbit. A mělo to trvat hodinu! Do té doby to byla pohodová, Imposibilní mise, na jaké jsme zvyklí. Pak ale asi scénárista odmítl vstoupit do církve a doškrábali to samotní Křižník s Pomádou. Druhá hodina je Imbecilní mise bez koulí, plná násilně nadstavovaného, nudného a bolestivého honění, které by snad zvládla i vysloužila jeptiška s amputovanou pravou rukou. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná špionážna tímovka. Každý člen tímu má charizmu, je zaujímavý a dobre napísaný. Vzájomná chémia a súhra funguje náramne. Veľkolepú hravú akciu striedajú dobre napísané konverzačky, príbeh sa posúva, striedajú sa prostredia a ja sa bavím, nevšímam si čas ani okolie a som prekvapený, ako rýchlo to celé končí. Humor, napätie a tuším, že miestami som ani nedýchal. Ghost Protocol sa podaril. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po vynikající trojce klesá GP o kousíček níže, ale to co ztrácí na drsnosti a osudovosti dohání na vtipu, eleganci a větší týmovosti. Akčně příběhové rozvrstvení má nejblíže prvnímu dílu, ale chybí tu nečekanost a obava o hlavní hrdiny (celá ta hrozba nukleární války nepůsobí nijak hrozivě). Jedinou vyjímkou budiž geniální prostřední část v Dubaji, která do slova a do písmene naplňuje zánrovou zábavu, inovuje a tlačí na pilu. Tenchnické udělátka (sice stále selhávající) tu taky hrají mnohem větší roli než dříve a jsou (ještě spolu s Peggem) zdrojem nejpodařenějších fórů. Hláškující Jerry Renner rovněž výborný a to v dost jiné poloze než jaké jsme zvyklí. A škoda jen, že Josh Holloway se ve filmu moc neohřál. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem do toho šla hlavně kvůli Michaelu Nyqvistovi, to jsem ale nevěděla, že se tam jen mihne a nestojí to ani za řeč. Nejsem akční typ na akční tipy a Toma až tak moc nevyhledávám, přesto mu v žádném případě nelze upřít jeho vynikající herecké kvality. O tom mě přesvědčil i v jiných filmech. Tady si očekávaně a bezvadně zahrál opět nesmrtelného agenta Ethana, který musí nutně přežít do další akce, to je nad slunce jasný a tak jsem ani jiný konec nepředpokládala. Ale přikláním se k jednomu zdejšímu názoru, že kromě Kremlu a Dubaje bylo všechno tak typicky stejné, že jsem se chvílemi nudila. Abych pravdu řekla, tak jsem pak už celou dobu jen čekala na holčičí pudrovačku, protože ta je skoro všude a byla jsem nakonec odměněná - dočkala jsem se :-) Ještě jsem tam koketně pomrkávala po Willovi, kterého si střihnul sympaťák Jeremy Renner. Takže všichni akční, skalní fandové, sorry, ale já nad průměr dneska nejdu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Proti Bradu Birdovi nemám ani to nejmenší, Michael Giacchino se také snaží, ale co z toho, když lehkou nudu střídají scény, které nejsou ani poctou, ani citací, jen starým zbožím (až na výjímky, třeba telefonní budku). Ale ve kterém filmu máte zase možnost vidět, jak Josh Holloway zneškodní Pavla Kříže. 70%. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (54)

  • Některé české lokace ve filmu jsou: Praha - Smíchov, budova MeetFactory (pád Hanawaye - Josh Holloway - ze střechy). Praha - Nové město, Pštrossova a Vojtěšská ulice. Praha - Bubeneč, bývalá čistička odpadních vod. Praha - Hradčany a Pražský hrad. Praha - Vyšehrad, Cihelná brána. Praha - Staré Město, Mánesův most, Haštalská a Kozí ulice. Praha - Hlavní nádraží (scéna s Markem Stefanskim - Pavel Kříž). Mladá Boleslav - prostory bývalé věznice (úvodní scéna útěku). (LEGACY)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

Režisér Johna Wicka vyhlíží nový projekt

04.03.2020

Chad Stahelski má momentálně plné ruce práce s přípravou čtyřky Johna Wicka, jakmile ji však dokončí, je zřejmě připraven zkusit něco nového. A podle všeho už si dokonce i vybral, co to bude. Server… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama