Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Shit 

všechny recenze uživatele

Málo akce, moc keců a zbytečná snaha o rozvíjení zápletky a příběhu, protože to je za prvé dost debilní a za druhý to brzdí celej film, pořádně se to v podstatě rozjede zhruba až v poslední třetině, kdy většinu akce řídí Cyril Raffaelli a párkrát tam někoho solidně roztříská za podpory svižný hudby, ale je toho zatraceně málo, vedle toho jeho parťák z jedničky David Belle nepředvede pro jistotu nic a zmůže se jen na pár hopsand, který vzdáleně připomínaj Parkour, ale spíš to je většinou jen dynamicky natočenej běh a žádný akrobatický kruťárny, ani skoky se nekonaj a víc toho nepředvede, což je teda docela trapas, když člověk ví co David Belle umí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mně, že se dvojka Belle-Raffaelli nechytla v USA, nebo jakychkoliv větších komerčních projektů. Dle mého hravě přebíjejí Stathmama a jemu podobné. Dvojka je jednodušší, dějově i technicky přehlednější a rychlejší. Jiný režisér prospěl. Alessandrin se narozdíl od předchůdce nesnaží o co nejtvrdší full-kontakt akci, ale svižnou a zábavnou audiovizuální mixáž, kde je důležitější zvuk basů, nežli preciznost chvatů. Normálně bych to měl rád přesně opačně, ale v tomhle popkulturním příběhu prapodivného konceptu sedí pravý opak, tedy přesně to, co jsem měl možnost vidět. Bez vyšších ambic, ale celkově v pořádku. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než jednička,ale přesto to byla pořádně nadupaná jízda.Dvojka mi připadala v mnoha chvílích svižnější než jednička,vše se ale vyrovnávalo horším příběhem.Leita s Damiánem jsem si docela oblíbil a jejich psí kusy mě nepřestávaly udivovat.Francouzi opět potvrdili,že v akčních filmech jsou na tom alespoň stejně dobře jako Američané.Také se mi v obou dílech líbilo to prostředí,které tomu dodávalo tu správnou atmosféru.Mohli by natočit trojku,ale zase si říkám,jestli by to bylo dobré.Hodnocení:70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ultimátum dosť podarene nadväzuje hlavne čo sa réžii týka na jednotku, vtip síce ubudol, úvod kazí hlavne blbé maskovanie Tomasa a celkovo filmu chýbajú štýlový a brutálne charizmatický záporáci ako v jednotke K2 a Taha. Napriek tomu film je nonstop akčný, akčné scény perfektne natočené (choreograf akčných scén a hlavný hrdina Cyril Raffaelli fakt umí) a tak kto má rád jednotku Ultimátum ho nemôže sklamať. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá rovnice, Kurýr + Doomsday + B13 = B13 Ultimatum. Je nutný pominout několik do nebe volajících stupidností, kterých by si všimnul snad i G. Bush (ůdajně IQ 90). Na začátek převlek za děvku, pak likvidace bomby pomocí "hrnce", jízda autem (Kurýr jak vyšitej). Srát na to, Belle by snad proskočil i krabičkou sirek a vyšplhal na cokoliv co stojí (i se hýbe) a Raffaelli by vymlátil přiznání i z pytle pšenice, už když nakopával řit Jet Limu bylo jasný že je to neskutečná mlátička a v B13 si to zopakoval a v B13-U to jednoznačně potvrdil. V tomhle druhu filmu je zapotřebí vypnout mozek a sledovat jen akci, logiku opravdu ne. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)

Reklama

Reklama