Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

larelay 

všechny recenze uživatele

Vyborna tragikomicka zalezitost, ktora je sice uletena a priserne postavena na hlavu, ale rozhodne sa nebudete nudit. Robin Williams nam zostarol, ale jeho herecke umenie sa nastastie nevytratilo s pribudajucimi sedinami. Tento film je hlavne o tom, ze zijeme vo svete, v ktorom zazivame uspechy, ale i pady a aky velky tlak je na nas vyvijany, aby sme sa vtesnali do nejakeho stereotypu a urcitej sablony, podla ktorej sa vsetci spravame. Ale hlaska "My dad is a fucking idiot" je bohuzial odrazom dnesnej doby a nepocujeme ju len vo filmoch. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Tento film sa pohybuje niekde medzi genialitou a totálnym šialenstvom aspoň čo sa nápadu, obsahu a spracovania týka. Robin Williams sa pre túto rolu narodil, síce ja osobne ho veľmi nemusím, no po tomto výkone mením názor.. Už v Policajnej akadémii som bola presvedčená, že Bob Goldthwait je tak trošku morbiďák, čo sa ani v režisérskych sklonoch nezaprie..výsledný dojem je viac než uspokojivý, mierne pokrivkáva len v dvoch momentoch -v rozťahanom úvode a síce pekne vypointovanom, ale u mňa v závere bez emócií. ()

Reklama

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film, který je příliš velkou komedií na to, aby mohl účinně kritizovat morálku moderní společnosti, a zároveň příliš malým dramatem na to, abychom mohli jinak skvěle vytvořenou zápletku víc prožívat. Celé to stojí a padá s výkonem Robina Williamse, který není 100% - možná i proto, že neměl v dialozích tolik prostoru pro jeho oblíbenou improvizaci. Film má ale několik skvělých momentů (Kyleův odchod, scény s divnou sousedkou, záverečná sekvence), a pokud nehledáte snímek, který byste si chtěli užít v kruhu rodinném, určitě se na něj podívejte. 65%. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

World´s Greatest Dad možno pôsobí ako smutný tragikomický príbeh alebo ako bláznivý úlet, ja to vidím ináč. Bol to hlboký a poučný film s mnohými podobenstvami a rozpormi. Bola v tom symbolika. R.Williams ako najlepší otec na svete nemal chybu,World´s Greatest Dad je nedocenený klenot,pre mňa to bol oscarový film na ktorý tak lahko nezabudnem. A mám chuť povedať C´est la vie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tak moc divný film, že tak nějak nevím, co si o tom myslet. Na jednu stranu děsná komedie, na tu druhou místy docela smutná satira. World's Greatest Dad obsahuje totiž tak neobvyklý styl černého humoru, že jsem si nebyl jistý, zda se smát či nikoli. Moment, kdy byl Robin Williams pozván do pořadu, kde byl vyvzpovídáván typickou americkou soucítící uvádějící a do toho chytal záchvaty smíchu mě utvrdil v tom, že je to opravdu komedie. A místy zatraceně vtipná, byť divná natolik, že mi brání v udělení vyššího hodnocení. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Bobcat Goldthwait si vo filme zahral šoféra, ktorý odviezol postavu Robina Williamsa do talk show. (Niles)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)
  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno