Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Snaha odhalit povrchnost (americké) společnosti tak okatá a hrubá, až sama sklouzává k povrchnosti. Může to být nadsázka, může to být i promyšlený krok, vítězství nad divákem, který se ve své mysli na 99 minut stává tím, kdo pokrytectví společnosti odhalil, pochopil a vysmál se mu, ačkoliv je film vlastně o něm... Možná autoři o takového diváka nestojí. Nevím. Ale pokud tomu tak je, přijde mi to nečestné a nečisté... a jestli to tak není, pak je film levnou kritikou svého vlastního přístupu, aniž by si to uvědomoval. Zjednodušujícím fimem o určitém druhu lidské jednoduchosti. Slabé ***. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Film, který je příliš velkou komedií na to, aby mohl účinně kritizovat morálku moderní společnosti, a zároveň příliš malým dramatem na to, abychom mohli jinak skvěle vytvořenou zápletku víc prožívat. Celé to stojí a padá s výkonem Robina Williamse, který není 100% - možná i proto, že neměl v dialozích tolik prostoru pro jeho oblíbenou improvizaci. Film má ale několik skvělých momentů (Kyleův odchod, scény s divnou sousedkou, záverečná sekvence), a pokud nehledáte snímek, který byste si chtěli užít v kruhu rodinném, určitě se na něj podívejte. 65%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně podivná černá komedie s exceletním Robinem Williamsem v roli muže, kterýmu se v životě takřka vše se*e. Williams zde předvádí další z pro něj atypických rolí a je tím jediným proč stojí za to film dokoukat. Je zde pár povedených scén ale jako celek film příliš nezaujme a popravdě ani moc nefunguje. Ale takového Robina jste ještě neviděli a díky němu stojí za to tenhle film risknout. Navíc jsem po letech slyšel ve filmu hudbu od Queen a navíc v nejpovedenější scéně filmu. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní a neobvyklí filmeček,kde se prvky humoru a dramatu prolínají tak plynule a nenápadně,až z toho běhá člověku mráz po zádech.Film,který svou dějovou linií dost překvapí a ikdyž jde o poměrně malý a nenápadný snímeček,dokáže vyvolat spoustu reálných emocí.Robin Williams byl do své role obsazen trefně,jen mi trochu připadá,že ten svůj herecký ksicht neumí příliš měnit,ale sem se prostě hodil maximálně a neuměl bych si už ani v této tragikomické postavičce představit kohokoliv jiného.Daleko víc mě ale překvapil a potěšil svou rolí jeho filmový synek Daryl Sabara,ten byl vážně jedlej,parchant jeden :).Ten film je každopádně pro mě ale nejzvláštnější především v tom,že v něm nebylo nic fascinujícího,žádná atmosféra,žádný strhující scény či dialogy,přesto jsem ale z dění na obrazovce nemohl spustit oči a hltal jsem ho až do bohužel pro mě krapet divného závěru(bazén),ale jinak jsem si ho prakticky celý vážně užil a nechal jsem se velmi rád unášet na vlnách jeho zvláštní funkčností. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho na větvi. Už ta normálnější část se mi celkem líbila a byla zajímavá a zábavná, ale když si film začne dělat srandu z davového šílenství a pokrytectví, tak jsem chvílema nevěřil vlastním očím. Místy je to teda už dost přehnaný a to americké pobláznění se trochu vymklo kontrole, ale konec to jistí. Taky co jiného čekat od takového řežiséra. (pošuk ze dvou dílů Policejní akademie) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)
  • Režisér Bobcat Goldthwait si vo filme zahral šoféra, ktorý odviezol postavu Robina Williamsa do talk show. (Niles)
  • Svou premiéru si film odbyl na známém festivalu Sundance. (HellFire)

Reklama

Reklama