Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Poslední recenze (4 093)

plakát

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022) 

Nemám hudební sluch a ani neposlouchám hudbu, kterou se prezentovala právě ústřední hrdinka tohoto snímku, ani jedno ale nic nemění na faktu, že naprosto bezpochyby považuji Whitney Huston za zpěvačku s největším hlasem všech dob, a právě o to víc mě mrzí, že její životopisný film dopadl takto vyloženě mizerně, ba co víc, já si dokonce dovolím až tvrdit, že se možná jedná o jeden z nejslabším životopisných filmů vůbec, a to prostě zabolí. Tady je totiž špatně snad úplně všechno, nejhorší nicméně je ovšem to, že celý tento snímek nemá absolutně žádnou vypovídající hodnotu, že se z něj divák nedozví ale lautr vůbec nic, o nikom, o ničem, prostě to jen působí jako totálně zpackaný sled jakýchsi událostí ze života jedné celebrity, bez toho, aniž bych se o ní cokoliv blíže dozvěděl, o jejích pohnutkách, o její povaze, o jejích pocitech, a to vlastně platí i pro všechny ostatní, o vztahu s vydavatelem, s rodiči, s partnery, po nepříjemných věcech ze zpěvaččina života se tu pak navíc jen zlehoulinka pohupskává, s cílem hlavně neublížit, nepošpinit, a především, a to mě naštvalo ze všeho nejvíc, tu naprosto, ale jako že fakt naprosto nefungují emoce, kterými byl život Whitney Huston doslova prošpikovaný skrz naskrz, jenže tady se to o ně ani neotřelo, takže celé je to jen totálně chladně odvyprávěná rychloexkurze, ze které si publikum neodnese nic, kromě informace, že se jednalo o skutečně OBROVSKÝ hudební hlas, ale to ví většina i bez této bídnépodívané. No a abych tu svou nespokojenost vyčerpal do poslední výtky, tak ani obsazení ústřední herečky nebylo podle mě tou nejvhodnější volbou, chyběla jí jak krása, tak charisma a k reálné Whitney se nepřiblížila ani na kilometry. Ne, tohle prostě není opravdu ani trochu povedený životopisný film a já ho dokonce považuji až za nedůstojný vzhledem k jménu, kterého se týká.

plakát

Hádej, kdo je vrah (2022) 

Tohle byl jeden z nejhorších hororů za hodně dlouhou dobu a před úplným Odpadem to zachránilo snad jen odhalení vraha, respektive spíš příčiny všech následných událostí, protože to byla tak vykokotěná pointa, že jsem se musel fakt upřímně smát a doteď vlastně nevím, jestli to brát jako fakt povedený tvůrčí fór, nebo jen podtržení celé té zoufalosti. Každopádně naprosto zásadní příčinou, proč mě celý tento film tak strašně nebavil, či trefněji řečeno sral, byly veškeré přítomné postavy, jelikož takovou partu nesympatických a otravných individuí vyskytujících se v jednom filmu, to jsem snad ještě neviděl, každou z nich jsem upřímně nesnášel a když k tomu pak ještě přihodím snad ještě katastrofálnější casting, tak já v tomto ohledu nemám co řešit, to je prostě ryzí ODPOR. Zápletka je pak na tom dost podobně, hloupá, naivní, nepřesvědčivá, všichni se tam prakticky jen devadesát minut vulgárně hádají, urážejí se a obviňují se, aby vždy někdo z nich následně nějakým vážně trapným způsobem chcíp, no prostě ubohost o hovně. Atmosféra tu jinak též nefunguje, zobrazení krvavosti a násilí se rovná nule a co se týče napětí, tak pár takových slabších momentů se sice nějakým záhadným způsobem v druhé polovině filmu vyskytne, na výsledném průserovém dojmu už ale nezachrání stejně nic. Tohle je zkrátka vážně jen těžko stravitelná podívaná, která mě naprosto v žádném ohledu nebavila, no prostě fakt zoufalý hnůj.

plakát

Yummy (2019) 

Yummy je krátká, svižná a zábavná splatter komedie, určená čistě jen pro cílové publikum, vyžívající se v přehnané krvavosti a násilnosti odehrávající se v dost odlehčeném zpracování. Pro tuto podívanou je každopádně důležité, že zde vše funguje přesně tak jak má, takže tu máme sice tuctové, zároveň ale sympatické a výrazné postavy, které si lze vesměs oblíbit, zápletka je pak sice kokotina první třídy, nicméně tu slouží jen jako podklad pro co největší řádění zombíků, a k tomu posloužila spolehlivě, navíc se pak odehrává i v opravdu slušném tempu, a úplný závěr s ústředním milostným párem pobaví fakt na jedničku. Co se jinak týče kvality a množství gore efektů, tak s obojím musím být potencionální divák též nadmíru spokojen, jelikož je jich dost a působí vážně dobře. To samé pak platí i pro vtipné scény, které jsou funkčně (pře)střelené, ba co víc, některé se povedly dokonce natolik, že si je i dost možná zapamatuji na delší dobu. Prvky jako atmosféra, či napětí se zde ovšem nevyskytují prakticky vůbec, v tomto případě bych to ovšem nebral jako nějaký zásadní nedostatek, jelikož tento typ filmů to úplně nevyžaduje, a víc toho co vytýkat nemám, tudíž za mě vcelku jasný palec nahoru, já mám tyhle brutální srandičky velmi rád a Yummy patří ve většině ohledech rozhodně k tomu lepšímu, co v rámci podobných podívaných vůbec vzniklo.

Poslední hodnocení (4 094)

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022)

19.05.2024

Hádej, kdo je vrah (2022)

19.05.2024

Yummy (2019)

19.05.2024

Abigail (2024)

18.05.2024

Představa o tobě (2024)

18.05.2024

Hrdinové ve člunu (2023)

17.05.2024

Operace Fortune: Ruse de guerre (2023)

17.05.2024

Gueules noires (2023)

15.05.2024

Oppenheimer (2023)

13.05.2024

Reklama