Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (281)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo jako předkapela Mission: Impossible ve který Guy Ricthie zapoměl být Guy Ricthiem. Ano, jistě svoje svtělý chvilky to mělo (např celá scéna monolog Hugh Granta a nepovedený výbuchy satelitů ), Statham je stále ten samý drsňák co seřeže jednou rukou Terminátora s Predátorem, druhou bude bafat doutník a bude to vypadat hodně cool, ale měl jsem dojem že Guy nevěděl jestli se chce brát vážně nebo ne. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie je Bůh a Operace Fortune to jenom potvrzuje. Víceméně ve všech ohledech funkční akčňák, který mě extrémně bavil po celou dobu. Po krátkém uvedení do děje a zběžném představení postav se rozjede plnohodnotná špionážní akce, která co 15 minut vystřídá lokaci a prakticky nedává nohu z plynu. Do toho nabízí precizně natočenou akci, výborný soundtrack a sice ne moc prokreslené, ale charismatem přetékající hlavní postavy. Vůbec mi nevadilo, že Jason Statham je jenom bezchybný zabiják, Hugh Grant pouze egoistický miliardář a že Aubrey Plaza zvládne naprosto všechno, a ještě u toho vypadá pěkně. Styl filmu mi je totiž naprosto prodal a každou jejich interakci jsem si užíval. Horší to je s postavami vedlejšími, a především těmi zápornými, které nemají tolik prostoru, a proto působí dost zaměnitelně. Menší problém mám i s humorem, jelikož mi přišlo, že snímek zůstal někde na pomezí toho, kdy se bere vážně a kdy si ze sebe dělá srandu. Komické situace tak někdy pobaví, ale jindy působí až nepatřičně. Všechno ostatní naštěstí šlape jako hodinky, a i když finále působí v porovnání se zbytkem snímku trochu mdle, pořád nabízí například geniální Grantův monolog. Scéna během titulků celkový pozitivní dojem jenom umocňuje. 8/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálních Gentlemanech jsem měl vůči Operaci Fortune možná až příliš vysoká očekávání, nicméně z kina jsem neodcházel zklamán. Ritchieho nejnovější snímek je svižná akční oddychovka na jedno zhlédnutí, u níž jsou sice vidět jisté rezervy na poli scénáře a (černého) humoru, v kině však film hezky utíká a díky pravidelně dávkované akci nestíhá nudit. Bylo fajn vidět po celkem dlouhé době Joshe Hartnetta v akci, hlavními tahouny filmu jsou však krutopřísný Jason Statham a neméně řízný Hugh Grant, kterým podobné role prostě sednou. Film ve výsledku neohromí, ani nepřekvapí, zato ale hravě zabaví a napne - a to se počítá. Slabší čtyři hvězdičky! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nic překombinovaného, za mě čistá oddychovka, v pěkném prostředí, u které jsem se příjemně bavil. Pravda, mohlo to být méně ukecanější, ale nic hrozného, k zívání u mě nedošlo. Po herecké stránce, naprostá spokojenost. Nikdo mě nesral, každý tu svoji roli zahrál přesně tak, jak měl. A samozřejmě třešnička na dortu, můj oblíbenec Jasónek, který si tu jede to, co ho baví a umí. Sice se nejedná o film, který bych chtěl vidět co nejdříve ještě jednou, ale čtyrku, ač slabší, tak dám. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl geniální komedii Krycí jméno U.N.C.L.E. - měl při sledování Operace Fortune nutkavý pocit, že už tohle někdy viděl. A dokonce se v tom znovu objevuje (a zase je tu skvělý) Hugh Grant. Naštěstí s věkem opustil role romantických Angličanů a hraje buďto zloduchy nebo šéfy tajných služeb a mezi námi, tahle poloha mu za mne sluší mnohem víc. Guy Ritchie si asi řekl, že když zafungoval skvěle U.N.C.L.E., zopáknem koncept znovu. Nasadíme pár herců slavných jmen, uděláme to ve stylu tajných služeb, navštívíme tolik světových destinací, že by z toho sám Wiilly Fog dostal psotník, šoupneme tam humor a dáme tomu moderní zápletku s AI. Bohužel Statham není Cavill a rádobysexy Aubrey Plaza není božská a sexy Alicia Vikander. Humor také o poznání skřípal i dialogy. No on taky Statham (ano nemusím ho) není žádný herec složitých psychologických rolí a dialogů. Nevidět od Ritchieho nic předtím, asi bych byl tímto snad i nadšen. Má to skoro všechno co má mít napínavý špionážní biják. Přesně ten žánr na pomezí Agenta 007 a Mission: Impossible. Já ale bohužel mezi takové diváky nepatřím a tak jeho Ritchieho kanibalizaci sebe sama moc nechápu. Dávám za 3 štěnice. * * * ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Agent JJ Davies (Bugzy Malone) se při představování nadřízenému dopustí zásadního faux pas – salutuje levou rukou. (Robbi)
  • Natáčanie sa začalo 14. januára 2021, pričom prebiehalo v Antalyi v Turecku, Farnborough (Anglicko) a Katare. (Arsenal83)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama