Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (283)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Můj komentář a i hodnocení je potřeba brát s velkou rezervou jelikož bondovky, Mission Impossible a obdobný akční špionážní filmy už dávno nejsou mojí krevní skupinou. Do tohohle filmu jsem šel vlastně jen kvůli Stathamovi, kterýho mám celkem rád a už jsem s ním delší dobu žádnej film neviděl. Teď už pár slov k filmu. Příběh mě absolutně neoslovil. Ukecanost a rádoby vtipný hlášky vítězí nad akcí, které je opravdu pomálu. Statham zahrál asi co měl ale určitě hrál v zábavnějších kouscích. A co se týče samotnýho Guy Ritchieho. Ten mě bavil spíš ve svých začátcích( Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k ) dnes už mě jeho filmy moc neberou a tenhle film mi to jen potvrdil. Fandové Ritchieho a fandové akčních špionážních filmů si ale evidentně přijdou na svý o čemž hovoří i zdejší hodnocení(65%). Já radši preferuju přímočarou a možná i samoúčelnou řež alá  The Raid(2011), The Raid 2(2014). Operace Fortune: Ruse de guerre to má u mě za hodně slabý 2hvězdy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrně podvratná špionážní záležitost, na níž je až bolestně vidět, že Guy Ritchie do projektu nedával tak moc jako v jeho předchozích snímcích. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat Operation Fortune - Ruse de guerre, na který se sice dobře divá, nicméně i tak budete mít pocit, že to šlo udělat mnohem lépe a především kreativněji. Tento aspekt je nejvíce znatelný zejména co se scénáře týče, jelikož je neočekávaně naivní a zmatený, takže po většinu času jen bezcílně přešlapuje na místě. To jde samozřejmě ruku v ruce s extrémně nezajímavým a nudným příběhem, jenž zkrátka divákovi nemá moc co nabídnout. Jedinými pozitivy tedy zůstávají herci (Hugh Grant!), některé skvěle vypointované hlášky a finální akční scéna, avšak ani to nezabrání tomuto počinu jistému pádu do hlubin filmového průměru, kde se k němu bude vracet vážně jen málokdo a postupem času se na něj raději zapomene. A já stále doufám, že se Guy Ritchie konečně vzpamatuje a už nám naservíruje kýženě očekávanou "The Real RocknRolla"! „You can't catch this fish with conventional lures.“ ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nechutně tuctový akčňák, který by dnes rozhodně nevznikl, kdyby se pod něj nepodepsal režisér zvučného jména, kterým právě Ritchie stále je. Jediným pozitivem byl Hugh Grant, který si svou roli vyloženě užívá. Zbytek ansámblu mu nesahá ani po paty a Ritchie na režijní židli jede na volnoběh. Při sledování jsem měl pocit, že spíš všechno předal béčkovému štábu a potom na všechno dohlédl ve střižně. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

V porovnani s predchadzajucou spolupracou dua Ritchie-Statham ich Operace Fortune: Ruse de guerre, co sa tyka zabavnostou a kvalitou, dost pokulhava a nemoze sa rovnat ich najvacsim peckam. Zamrzi nedostatok kvalitneho humoru a zabudnutelna akcia, ale co sa neda odpustit je ako nevyuzity je Josh Hartnett v ulohe filmovej hviezdy Dannyho Francesca. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie zde tak trochu jede na setrvačník a Operace Fortune jde spíše ve stopách nablýskaných povrchních blbin jako Krycí jméno U.N.C.L.E. než jeho posledních cool a funkčních zářezů Gentlemani a Rozhněvaný muž, přesto je to v pohodě. Dostáváme takový mix bondovky a M:I v typicky ritchieovském stylu, ale bez zajímavého hlavního záporáka, překvapivějšího scénáře a bez wow akčních scén. Humor a hlášky v tom dosedají na úrodnou půdu jen jak kdy, o hlavní postavy prakticky nelze mít obavy a chvílemi to působí, jak kdyby se Ritchie až moc opájel vlastními záběry, nicméně tempem to šlape jak má a aspoň to nemá přestřelenou stopáž, jak je v poslední době zvykem snad u všeho. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Film obsahuje jednu mezititulkovou scénu. (DJMaroko)
  • Greg (Hugh Grant) griluje steak na téměř totožném stole jako je ve filmu Gentlemani (2019). Na designu stolů se osobně podílel i Guy Ritchie. Ten je známý svou posedlostí grilováním a venkovním vařením. (DJMaroko)
  • Kvůli tehdy nedávnému začátku války mezi Ukrajinou a Ruskem byl film odstraněn z plánovaného uvedení v roce 2022, protože antagonisté jsou Ukrajinci. Nicméně film byl vydán na začátku roku 2023, a to navzdory probíhající válce. (mikki089)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama