Reklama

Reklama

Cinka Panna

Trailer

Obsahy(1)

Najslávnejšia cigánska primáška Cinka Panna žila a tvorila v 18. storočí na pomedzí dvoch svetov: šľachty, ktorej hrávala a cigánskej komunity, v ktorej prežila svoj súkromný život. V spoločenstve, ktoré má svoje vlastné pravidlá bytia. V duchu tradície bola predaná do manželstva. Túžbou mladej ženy je uspieť v tradične mužskej profesii. Stať sa prvou primáškou. Cieľ si však vyžaduje obete. Historický, výpravný, príbeh zachytáva všeobecne platnú tému: boj o uznanie a miesto vo svete. Pripomína, že doba a kostýmy sa menia, ale ľudské problémy ostávajú... A práve tie robia príbeh filmu nadčasovým. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Prubner 

všechny recenze uživatele

No, každopádně je to nejlepší Rapošův film za posledních 15 let (což při těch sračkách, co točil, není zas takový kumšt). Minimálně je tu vidět velmi slušné řemeslo, i když režie je dost konvenční, bez nápadu. Holt kdyby to točil Kusturica, bylo by to jiné žrádlo. Ale dívat se na to dá. Ovšem mám dojem, že Rapoš v životě neviděl živého cikána. Ne kvůli té idealizaci, ale kvůli castingu. Všechny cikánské role hrají gadžové, takže když pak vidíte Dejdara, Vajdu či Kronerovou, autenticita je v háji. Taky se divím, že film se zabývá životem Cinky Panny pouze do okamžiku, než se stala slavnou...Ale budiž. Nicméně v tom filmovém česko-slovenském marasmu posledních let je to aspoň koukatelný film. Hlavní představitelka vypadá jako klon Anne Hatthaway (ale hezčí). ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

uz vopred som vedela, ze idem na ... malo hviezdickovy film. Predsa som sla. Chcela som vidiet slovenskych uz viac divadelnych hercov vo filme, chcela som vidiet, slovenske prostredie, nieco v kostymoch, bola som zvedava na hudbu. mam z toho .. ehm ehm.. pocity:D. hrozne sme sa s mamou smiali nad uvodnou a zaverecnou scenou. A este k tomu ten dazd. Strasne dramatizovanie, spomalenie zaberu.... Kriste pane:D. Do toho v krcme postava Janosika looool :D. No moc som sa nesmiala, ked som videla ,,zamockych panov" tancovat na cigansku hudbu. To prepiskli. Ako i spolocnu scenu Cinky a jej manzela.To mal byt pokus o co? hadam nie o umeleckost!!! Dalej vytykam frazovite a umelo povedane dialogy, i vyslovovanie hercov bolo priliz zretelne, spisovne, studiove atd. Krom toho som nepocula mnoho sumov okolia. Tez v post produkcii, ked opatovne dabovali, casto sa netriafali do ust. Dokonca ani napr. ked Z. Kronerova opat prerozpravavala samu seba. Drobnost, no velmi rusiva, kedze som ju postrehla pocast skoro celeho filmu. Skoda, ze nenasli mladu Cinku a zam. chlapca, kt. by vedelo hrat na husliach. Bolo priliz ocividne, ze mladi herci na nastrojoch skutocne nehrali. Co este k hercom? Zaujal ma pan Slovak, no J. Vajda nech ostane v divadle. Alebo Kálmán Varju... ten mi bol sympaticky ;)). Som rada, ze som videla zopar peknych zaberov prirody, no nechapala som neustalym prestrihom s konmi. Jo a tiež zmeny farieb filmu: oranzova, cervena, modra...?? a tak... celkovo: z kina sme odchadzali s rozpacitym pocitom, lebo film bol skutocne o nicom, ale ... aspon sme sa pobavili na spominanych veciach /Kroměříž, Jánošík.../ ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Hmm historický film o cigánskej babe, ktorej zakážu hrať, obťažujú ju, no ona sa aj tak presadí. Gumové scény bez šipky akcie, stupídne niekdy až otravné dialógy. Dobové obleky by sa aj dali zniesť, ale to je na kvalitný historický film trochu málo. Anna Gurji vyzerá, ale iba vyzerá, na obrazovke celkom dobre, no ostatní (ne)cigáni alá Krónerová natretá striebrenkou na tvári vyvolávali až úsmev, no neviem či to bol prvotný zámer. Odpad nedám, i keď som to nedopozeral, ale 1* je až-až. ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Málokdy viděná kombinace stupidity a nevkusu, na níž je nejděsivější to, že produkce dostala prachy z fondů Eurimages. Proč proboha? Že by zabralo angažované romské téma? Na tom filmu je špatně skoro všechno. Mimořádně debilní scénář, těžkopádná režie i vesměs ne příliš dobře hrající herci. Ok, chápu, že točit filmy není to samé jako dělat v Panasonicu na pásu. Jen by mě ale zajímalo, co by udělali se zaměstnancem, kdyby dodal výrobek v takové kvalitě, jako Rapoš tenhle zázrak. Největší průser z celého filmu jsou ovšem naprosto děsivé zadní projekce, které jsou asi tak o dvě třídy horší, než ve filmech s Oldřichem Novým. A pak je tu ještě příšerně kýčovitá a asexuální erotická scéna, která vypadá, jako by ji nějaký videoamatér sestříhal doma na počítači. A už jsem se zmínil otravné staré cikánce, co furt něco mumlá a v hubě má fajfku jak Pepek Námořník? Takhle bych mohl pokračovat donekonečna. Až ty patlalové v Bruselu budou chtít zas na něco dát prachy, nejlíp udělaj, když je daj Robertovi Rosenbergů. Ten si na natáčení přitáhne nějaký holky, co uměj vzít za práci a né bandu rádoby herců, kteří ani neumí mluvit a musí jim dělat postsynchrony. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Za ty dvě hodiny se vlastně nic nestalo. A jestli stalo, tak to bylo podáno tak, že mi to bylo naprosto fuk. Ta Gruzínka v hlavní roli vypadala k nakousnutí, ale sekvence, ve které přestala platit druhá polovina názvu, je tak neuvěřitelně kýčovitá, že jsem se jí prostě musel smát. Horší už snad byly jen ty neustále se opakující cválající koně (na chvíli doplnění i párem čápů). Zlatý Zdeněk Troška! Jedna hvězdička prostě proto, že jsem viděl ještě horší filmy. :( ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • V poslednej scéne sú po stenách obvešané elektrické lustre. (EvrinTess)
  • v záverečnej scéne, ako ide Cinka do sály v zámku (nakrúcané v Kroměříži) prechádza okolo portrétov Františka Jozefa a jeho manželky Alžbety (Sissi). Avšak oni žili až o viac ako storočie neskôr, ako je datovaný dej filmu. (01Zuzana10)
  • Natáčalo sa v lokalitách Červený Kameň, Národný park Muránska planina, Suché doly, Malé Karpaty, Moravský kras a Arcibiskupský palác Kroměříž. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama