Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (126)

Splasher 

všechny recenze uživatele

Iannucci tentokrát vsadil přímo na konfrontaci kanceláří vlád UK a USA. A že je se na co dívat. Asi většině diváků dojde, že v centru dění je hlasování OSN o invazi do Iráku. Malcolm Tucker (nebo A. Campbell - PR manažer Tony BLiara chcete-li) musí předvést další ze svých mistrovských kousků, aby se nakonec na Blízký východ Anglo-Amerika prokopala. Iannucci opět ukazuje, jak ohebná je angličtina a chrlí jednu slovní hříčku (puns) za druhou. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vidieť utekajúceho Petra Capaldiho a.k.a New Doctor Who politickými sieňami s hŕbou papierov vo svojom náručí a so silným škótskym prízvukom kričiac CUNT na všetky strany je vec, ktorá ma nikdy neprestane baviť. Politicky vulgárny a pritom možno práve preto skutočný náhľad do politických kruhov sa sprievodu digitálnej kamery, krásnej Chlumsky, pohodového Hollandera a ďalších pekne zohratých postavičiek. 80% vtipov patrí do zlatej slávy a sú výborne načasované a prezentované. Taký mix House of Cards, Newsroom a v Bruggách. Svieže, zaujímavé a precízne. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Simon Foster: ,,ale já přeci zcela jasně sdělil své stanovisko! - řekl jsem na dotaz komise - možná! '' :-) Tak tohle byla ostrá britská záležitost, která si dělá srandu nejen z Britů, ale hlavně spojenců Amíků. A taky z celého toho obrovského světa stážistů, diplomatů, vedoucích výborů, jejich náměstků, poradců, ministrů atd... Souhlasím s ostatními, že oproti Jistě pane ministře (a samozřejmě premiére) to bylo výrazně hrubší. Zatímco Sir Humprey měl vždy vystupování gentlemana a odmítnutí či dokonce nadávku vyslovil pomocí dvaceti slov avšak slušně, tady si bristský minisr Foster nejde pro sprosté slovo daleko. On by se totiž člověk musel nejen ze spolupracovníků, ale hlavně z těch Amíků zbláznit. Jistě nebude na škodu jim připomenout, kdo to v roce 1814 s relativně malým kontingentem vypálil Washington D. C. :-))) !!! Všude jinde by mne to pohoršovalo, ale tady to zkrátka všude sedí jak má. Halt doba se zrychlila a jedno dobře usazené shit, jasně a výstižně sdělí to co má. Bylo to skvělé, bylo to vtipné, bylo to inteligentní. Scénář byl geniálně rozvržen. Určitě to budu muset dát ještě v brzku znovu, protože si jsem jist, že jsem nevychytal všechny vtipy a narážky a že jich tam je ! Do případného konfliktu dávám 4 vojáky! * * * * ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Tentokrát se musím filmu omluvit, že ho hodnotím i přesto, že jsem ho nedokoukal do konce a vydržel jen asi třetinu. Možná ho zkusím někdy znovu až bude s dabingem, ale s titulky to opravdu nešlo. Tím varuji každého stejně postiženého, který neovládá bravúrně angličtinu, že dopadne patrně podobně. Navíc když už tam náhodou nikdo nemluví, tak se na to nedá koukat, protože ruční kamera je šílená ;-) Pár hlášek bylo skvělých, ale celý koncept patrně nebude to pravé pro mě. To raději zkouknu kultivovanější seriál Jistě, pane ministře/ premiére ... a prosím nepoplést si to s Barandovským Premiérem ;-) [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[1,5*]     Politická satira, ktorá mi je protivná skoro vo všetkých ohľadoch - už len tým, že je výhradne o špinavej politike (politiku vo filmoch príliš neobľubujem), protivne rozkývanou kamerou (akoby mal kameraman poriadne vypité), nevtipnosťou a zároveň úpornou snahou byť vtipný a aj nesympatickými postavami, medzi ktorými je obzvlášť protivný komunikačný expert (Director of Communications), ktorý nedokáže povedať ani jedinú vetu bez slovíčka "f*ck". Jedna z mála pozitívnych vecí, ktorú na tomto filme vidím, sú výborní herci (najviac ma zaujal Tom Hollander). Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • V rámci prípravy pre svoju rolu mal Peter Capaldi prístup do Pentagonu, kde viedol rozhovory s viacerými generálmi. (Astonko)
  • Prvý zostrih filmu mal 4.5 hodiny. (Astonko)
  • Slovo "fuck" zaznie vo filme 135 krát, z toho 86 krát z úst Malcolma (Peter Capaldi). (Astonko)

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama