Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner v hlavní roli kriminálního thrilleru o nezvyklém přátelství prchajícího vězně a jeho malého rukojmí. Dvojití držitelé Oscarů Kevin Costner a Clint Eastwood stojí proti sobě na opačných stranách zákona v americkém netradičně pojatém thrilleru Dokonalý svět. Zločinec na útěku zajme malého chlapce jako rukojmí a spolu se řítí texaskými okresními silnicemi s policií a speciálně vyškolenou psycholožkou /Laura Dernová/ v patách. Mezi dvěma „samotáři“ dochází k pozoruhodnému sblížení. Oběma totiž v životě cosi chybělo a spolu se vydávají někam k Aljašce, kde snad naleznou „dokonalý svět“. Pro tvrdého zkušeného zločince je setkání s plachým nevinným dítětem přinejmenším příležitostí k zamyšlení, chlapec zase vidí ve svém společníkovi symbol vytouženého otce. Režisérem tohoto novodobého „road movie“ z roku 1993 je jeden z hlavních protagonistů Clint Eastwood. (Česká televize)

(více)

Recenze (446)

InJo 

všechny recenze uživatele

Dojemná klasika, v níž Eastwood coby režisér vsadil na osvědčené schéma postupného sbližování dvou rozdílných lidí (uprchlého zločince a malého kluka). Naštěstí se mu povedlo vyhnout přehnanému sentimentu, k němuž taková látka vyloženě vybízí, a díky tomu je jeho netradiční road-movie celkově na velmi vysoké úrovni a nelze jí nic zásadního vytknout (včetně předvídatelného závěru). Kevinu Costnerovi navíc role sympatického kriminálníka sedla naprosto dokonale. 85 % ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dokonalý svet som videl už viackrát a pre môj vzťah k nemu je charakteristické, že ho hodnotím a komentujem až teraz. Nie je to zlý film, iba šedivý, nevýrazný, rýchlo zabudnuteľný. Samozrejme, že základná schéma s utekajúcim väzňom, ktorý sa časom stále viac zbližuje s malým rukojemníkom zvádza k mnohým slzopudným klišé. Skôr mi však prekážala rozťahanosť filmu a to aj do šírky. Takže jediné, na čom som sa aj po viacerých zhliadnutiach bavil, bol malý Mr. Bean. Tá podoba je dokonalá a keby som bol v koži pani Atkinsonovej, požadoval by som od Rowana test DNA. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Když se spojí vynikající režisér a herec Clint Eastwood s velmi dobrým hercem Kevinem Costnerem a mají k tomu takhle kvalitní scénář, nemůže vzniknout nic jiného než malý filmový zázrak. Nejkrásnější na něm je, že člověk od počátku fandí Butchovi (Costner) a přeje si, aby to dobře dopadlo a zárověň od počátku dobře ví, že tohle prostě nemůže skončit šťastně... ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Kdysi můj nejoblíbenější film s dalším a dalším shlédnutím neztrácí své kouzlo. Až teď jsem si všiml také toho, jak je to velmi vkusná a sebevědomá parodie na klasické drsňácké detektivky, ve kterých pan režisér hrával. V nádherném natahovaném závěru jsem sice (narozdíl od minulých let) uronil už jenom jednou, ale přesto to byl znovu velký zážitek. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood pro mě jako režisér dozrává bohužel až v posledních letech, což mi teď dokázál Dokonalej svět, kterej má silnej námět ale Eastwood s nim naložil trochu divně. Costner je takovej nevyjádřenej a to mi tam nešlape. Ta část s policajtama, v čele s Clintem je jakoby to byla komedie a ač to byl zřejmě záměr, mně to nesedí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (13)

  • Většina aut ve filmu byla vypůjčena z muzea. (don corleone)
  • V čase 1:30:19, kdy se „nalévá káva“, ve skutečnosti žádná káva z konvice do hrnku neteče. (Winster)

Reklama

Reklama