Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood patří mezi moje nejoblíbenější herce a společně s Charliem Sheenem předvedli velmi slušné herecké výkony. Ona „chemie“ mezi jejich postavami fungovala – drsňák – zelenáč, jen to tempo příběhu bylo zpočátku vážně poněkud vlažnější. Teprve s přeměnou Sheena a jeho demolicí všeho a všech jsem si film začal užívat. Protivníci správně slezští, ta brazilská mrcha rovněž, nechybělo pár slušných akčních pasáží, vtipných narážek - posměšků a hlavně mladá Lara Flynn Boyle byla fakt k sežrání…Lepší průměrná podívaná, což znamená 60%... ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Buddy movie z přelomu 80. a 90. let, na kterém je hodně znát Eastwoodův podpis, nicméně nuda to rozhodně není. Clint dostane coby zkušený policajt nového parťáka - Charlieho Sheena. Ten je v pvní půli opravdu "The Rookie", ale vývoj událostí ho přinutí se radikálně změnit. Clintova hláška "Znám 100 důvodů proč tě nezastřelit, ale zrovna mi žádný nenapadá." nemá chybu a jasně pasuje k jeho typu postavy. Samotný závěr v kanceláři mě hodně pobavil. Ne nadarmo se Zelenáčovi přezdívá “Dirty Harry 6” ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Clint je prostě klasik a Nick Pulovski, seržant jemuž zabijou parťáka, je v jeho podání k sežrání. To by snad ani nebyl film s Clintem, kdyby se nevydal na odvetnou výpravu. Slušně se mi zamlouval i Sheen v roli nového Pulovskiho partnera. Nechyběj samozřejmě ani momenty, u kterejch se člověk pobaví. 70 % Edit: stáhnutí o 10 procent Oblíbená část- doutníky na letišti ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Chcem záruku, že sa môjmu synovi nič nestane.“ – „Ak chcete záruku, kúpte si mixér.“ Nahláškovaný buddie movie, ktorý vôbec nie je vtipný. Charlie Sheen bol na prelome 80. a 90 rokoch začínajúca hviezda a Clint, ten už bol hviezda zabehnutá. Spolu im to ale príliš neklapalo. Chémia medzi nimi bola veľmi slabá, a nedopomohol tomu ani mdlý scenár s nudne vykreslenými charaktermi (Sheenove mindráky boli otravné, Clintova motivácia dosť slabá). Za zmienku stojí iba zopár kvalitných akčných scén, ktoré sa však v dvojhodinovej stopáži stratia, a tak sa zo Zelenáča stáva iba veľmi rýchlo zabudnuteľný film na jedno pozretie. 40 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový stereotyp podle akční šablony, béčko, které nemá čím příjemně překvapit, nepříjemně pak v mnoha ohledech (za všechny motorka v kuchyni). Clint - režisér se ještě připravoval na úspěšnější budoucnost a Clint - herec byl už za zenitem. Sheen pak zahrál to, co by zvládl jakýkoliv mladě vypadající ocmrda. O pikantní erotickou vložku bych se klidně i ochudil, zatímco Charlie si dával pěknou Laru, na Clinta zbyla mužatka Sonia.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Mnohé situace a scény skutečně připomínali slavnou sérii Harryho Callahana. Například scéna v luxusním hotelu, kde Nick provokuje Stroma a uhasí svůj doutník v jeho kávě, připomíná scénu ze snímku Náhlý úder (1983). Když David (Charlie Sheen) projede na motorce dveřmi svého domu, aby zachránil Sáru, divák si může všimnout podobnosti s filmem Násilník (1976), ve kterém Eastwood "zaparkoval" svoje auto do prosklené výlohy. (ClintEastwood)
  • V tomto filmu se objevilo mnohem vice kaskadérů (87), než herců (37). (Sinecod)
  • Při závěrečné přestřelce na letišti Strom (Raul Julia) zůstane ležet na pásu pro zavazadla, ale už nepřijede. Avšak pás pro zavazadla jezdí stále dokola, tudíž by se měl objevit. (marcel5)

Reklama

Reklama