Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa americký herec Clint Eastwood štylizoval do postavy svojrázneho policajného inšpektora Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisnú povahu a cynický humor volali Drsný Harry. Začalo to rovnomenným filmom z roku 1971 (Dirty Harry). O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie s názvom "Magnum Force" a v roku 1976 sa do kín dostal snímok "Násilník". Je to trio surových krimi thrilerov, v ktorých Clint Eastwood herecky exceloval. Postava Harryho Callahana mu padla ako uliata. Štvrtá časť, ktorá sa volá "Náhly úder", bola natočená až v roku 1983. Harry už trocha zostarol, ale stále zostal ten drsňák ako sme ho mohli poznať v predchádzajúcich dieloch. Je to proste kultový hrdina starej dobrej americkej filmovej krimi produkcie. Mimochodom toto je jediný diel z tejto série, ktorý režíroval sám Clint Eastwood. **** ()

Reklama

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Náhlý úder má svým plíživým tempem a filmařskou precizností nejblíže k prvnímu dílu série - Drsnému Harrymu. Tam, kde dva předcházející režiséři pojali sérii jako rutinně natočenou akci s tuctem mrtvol, se Eastwood vrací k pomalému vyprávění série zvláštních zločinů a za pomoci hry světla a stínu nebo kamerových nájezdů buduje hutnou atmosféru jednoho kalifornského zapadákova. A ten výtečný závěr s Clintovou siluetou citující Pro hrst dolarů... ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Chodím sem 10 let den co den a Rosie mi dává hořký černý kafe. Dneska mi dala velký sladký kafe. Tak si jdeme postěžovat!" "Kdo, my?" "Smith, Weston a já" Harry svým osobitým způsobem překazí oslavu mafiánskému bossovi tím, že ho zabije. Nadřízení ho tedy pošlou vyšetřit vraždu do zapadákova. Zde se setkává s ženou svého srdce. Netuší ovšem, že dotyčná je vrah, střílející nebohé grázly do rozkroku... Tenhle film je velice průměrný. Alespoň ve srovnání s předešlými díly. Bohužel je tu hodně prostoru věnováno průměrné herečce Sondře Locke. Což je pochopitelné páč to byla Clintova známost. Ale tahat k Dirty Harrymu ženu...Měli to udělat podobně jako v Násilníkovi. Nicméně záporáci jací jsou v tomhle díle. S těmi bych se nechtěl potkat ani za bílého dne. A co teprve za temné noci v podchodu. :-) ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Harry se nám na starý kolena zamiloval. Ale ani to mu naštěstí nezkřivilo mušku, díky čemuž je tu víc mrtvol než ve všech třech předchozích filmech dohromady. I scénář pozbyl změn, protože všechno nepodstatné z minulých dílů se tu vyškrtalo a na papíře zůstala jen slova BANG BANG, pomsta a zapadákov s kolotočem (víc nebylo potřeba), což mně osobně se hodně zamlouvalo, i když se to celé posunulo spíše do série Přání smrti .. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)
  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama