Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Ukázka z filmu 5
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 5

Recenze (367)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ona je policejní detektiv, hezká, sympatická, bez chlapa, se specifickým úsměvem a mimikou rtů. On je spisovatel, trochu cynik housovského stylu, taky sympaťák, kterého má ona na krku, protože on o ní píše. On má dospívající dceru, trochu otravnou (ale ději neškodící) matku a nesnesitelnou exmanželku. A to mi ke spokojenosti stačí, protože mezi to mezi oběma funguje. # Hodnoceno po 5 dílech; a po 3 sériích se můj názor nemění. #"Jmenuje se Burt, umí kouzlit." "Tak to doufejme, že do rána zmizí." # poznámky: 4x21 - díl s Caseym z Chucka # A ani 6. řada neubírá na kvalitě, naopak mě baví originálním pojetím mnohých dílů. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Súčasné kriminálky nesledujem, Vzdal som to po pár častiach s CSI, s Mentalistom a všetkými možnými vyšetrovacími úradmi, ktorých skratky si nedokážem ani zapamätať. Všetky šlapú na ošúchanej šablóne "čo epizóda, to vyriešený prípad" (niekedy aj dva) a za tých slabých 45 minút dokážu scenáristi 5 krát vystriedať podozrivého a v závere vytiahnuť eso z rukáva, ktoré usvedčí zo zločinu toho z počiatku najmenej pravdepodobného svedka. Spôsob akým sa k zisteniu, že "vrah je nakoniec záhradník" poväčšinou vždy dopracujú je takmer vždy nanajvýš kŕčovitý, nepravdepodobný, skratkovitý, extrémne hladký a naši vyšetrovatelia vyzerajú ako jasnovidci s bleskovými polobožskými dedukčnými schopnosťami. A Castle je po príbehovej stránke žiaľ úplne rovnaký. Môžete dať ruku do ohňa, že prví dvaja-traja podozriví budú falošnou stopou, pretože do konca epizódy máte ešte pol hodinku a tak vás čaká ešte niekoľko povinných zvratov. Niektoré twisty už balancujú na hrane únosnosti a nezakamufluje ich ani dvojica hlavných hrdinov v podobe najkrajšej seriálovej detektívky a decentnejšej hláškujúcej verzie Hanka Moodyho ktorá toho pritom unesie na pleciach dosť. Aj keď to očakávané napätie medzi nimi ma teda nejak extra nedraplo. Pár dvojzmyselných hlášok a letmých pohľadov ešte silnú chémiu medzi postavami nerobí. Ak chcete iskrenie medzi hlavnými hrdinami, pozrite si radšej Chucka... ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po pilotu slušné, ale dál se pouštět nehodlám. Příliš málo hodnocení na to, aby se dalo tvrdit, že tohle schéma se českému divákovi bude líbit a seriál může v tuzemském televizním prostředí uspět. Ruku však na srdce, naše společnost ještě není připravena nechat si sebrat vymývárny VKV s ORZ na ULICI a nahradit je touto "neškodnou" zábavou. ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Richard ,,Rick'' Castle, hlavní hrdina tohoto příběhu a spisovatel detektivek, má spoustu kladných i záporných vlastností. Na jednu stranu je to arogantní, jako dítě se chovající otrava, na stranu druhou je to milý, vtipný, hláškující, šarmatní muž, co je milujícím otcem, a má velké srdce a skvělé teorie :D. Pak tu máme detektivku Kate Beckettovou, odtažitou, přísnou, tvrdohlavou, drsnou a přitažlivou policajtku poznamenanou smrtí matky. Tihle dva kolegové - Castle a Beckettová si lezou na nervy a nejspíš by se nejradši navzájem zabili. Naštěstí se jim to nedaří a postupem času se z nich stávají parťáci. A později také pár. Vídáme také dva nejlepší kamarády / detektivy Kevina Ryana a Javiera Esposita, zvídavou drbnu / patoložku Lanie Parishovou, vstřícného a laskavého kapitána Roye Montgomeryho, kvůli tragickým událostem později tu nejpřísnější, nejotravnější kapitánku Victorii Gatesovou, která se ovšem taky dokáže ve správnou chvíli projevit, a ukázat tak, že je taky člověk a ne jen ,,Železná brána". Nedá se zapomenout ani na Castleovu rodinu - Rickovu mámu / trhlou herečku Marthu Rodgersovou a dokonalou dceru Alexis. Tihle všichni tvoří dost nesourodou a přesto dokonale sehranou partu lidí, vyšetřující ty nejzvláštnější a nejnápaditější vraždy, co by se mohly udát. Partu nacházející se v různých vtipných situacích, hláškující a vtipkující o 106. Zápory nenacházím. 100% ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná o klasickou kriminálku, která je ozvláštněná nevšedními typy smrtí. Některé zápletky jsou silnější, u některých zas pozornějšímu divákovi dojde rozuzlení dřív než by mělo... Ale na tom tady tolik nezáleží. Skvělá ústřední dvojice (přiznávám upřímně - Castleovu kouzlu jsem zcela podlehla), jejíž energie nevyprchá po celou dobu seriálu. Velmi zábavný seriál, který mě velmi moc hodně baví :) ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Čas 12:51 – drogový boss se Kate zeptá rusky (foneticky): „Mně važno znať ili ty drug.“ Taková formulace je naprostý nesmysl. Znamená to totiž: „Potřebuju vědět nebo ty přítel.“ (Proste..Jana)
  • Kvůli útoku na Bostonském maratónu byla epizoda "Still", kde se zneškodňuje bomba, prohozena s nadcházející epizodou "The Squab and the Quail". (Tichošlápek)

Reklama

Reklama