Reklama

Reklama

Screamers: Hon na člověka

  • USA Screamers: The Hunting (více)
Trailer

VOD (1)

Trinásť rokov po tom, čo Screamers – nevyspytateľné vraždiace roboty – doslova vyhladili všetku ľudskú populáciu na planéte Sirius 6B. O to prekvapivejšie je, keď z tohto Bohom zabudnutého miesta, ktoré odvtedy všetci považujú za opustené, ktosi vyšle núdzový signál! Povinnosť káže pomôcť tým, čo sa ocitli v núdzi, a tak netrvá dlho a k Siriu 6B sa vydá záchranný tím, ktorého úlohou je preveriť, či na ňom skutočne existuje kolónia ľudských preživších. Krátko po pristátí skutočne natrafia na zúboženú skupinku, ktorá v otrasných podmienkach živorí v troskách starej vojenskej základne – no oveľa desivejšie a podstatnejšie je, že zistia, že Screamers medzičasom predstavujú ešte šialenejšiu a vražednejšiu hrozbu, pretože sú dnes schopní oveľa výraznejšie meniť svoju podobu, čo v preklade znamená, že... Vyzerajú ako ľudia! O to ťažšie je odhaliť ich a zabrániť im v opustení Siria 6B, aby nemohli splniť svoj plán, ktorým je... Kompletné vyhubenie ľudskej rasy! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Phillip K. Dick je taky docela bezednou studnicí filmové inspirace. To bych si od něj možná měl už konečně něco přečíst. Nezačne to zrovna špatně, byť to není zápletkou nic světoborného a zdá se mi, že se možná zbytečně moc čerpá z Vetřelce. Je to takové nepřekvapivé, nešokující, předvídatelné (jakmile zmerčíte v titulcích jméno Lance Henriksena, během prvních pěti, šesti minut filmu se ihned zorientujete a zcela odhadnete postavu, kterou tam bude hrát – a než se skutečně objeví, uběhne ještě několik desítek minut) přesto koukatelné a obstojné, neurážlivé sci-fi, s kapkou horroru. Postupem času je to nudnější, všednější, tuctovější a čím dál méně záživné. Ale ten konec se povedl, byť není žádným extra překvapením. Prostě jednoduché, levné tuctové sci-fi, které se snaží tvářit trošku lepší a zajímavější, než nakonec je. Ale pokud máte sci-fi rádi, dá se to přežít bez úhony. ()

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že to bude "divácký zážitek" a škoda, nebyl... "Diváckým zážitkům" obvykle uděluji jednu až dvě hvězdy podle míry debility scénáře a zejména zábavnosti této debility a Screamers dvojka je bohužel povětšinou pouze nudná, světlejších okamžiků ( v rámci zábavné debility samosebou) se sice také dočkáme, např. ponechání člena skupiny o samotě při pronásledování a pak ježíšikriste, dyk je tam sám už dlouho, jdu pro něj zpátky !! ,ale těchto zábavných vsuvek je docela málo a patetické umírání všech, kteří přežijí na tak dlouho, aby mohli pronést svou hrdinskou poslední větu typu : Tak už sakra běžte a nechte mě tu ! ,už to nevytrhne a převládá pouze ta nuda...škoda potenciál na zábavnou debilitu určitě byl. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

První díl Screamers jsem viděl teprv nedávno a byl jsem jím tak nadšen, že jsem okamžitě vyhledal pokračování. Oproti obrovskému nadšení a hlavně překvapení z kvality prvního dílu mě zchladil hned úvodních deset minut z Honu na člověka, ze kterých bylo hned patrné "vo co go". Strašní herci, nízký rozpočet (což není zas takové minus, nebot první díl také financemi jistě neoplýval), absolutně neoriginální zpracování - prostě další vyvražďovačka bandy tupých, nesympatických a dementních vojáků, nulová atmosféra a příběh tak otřepaný, že hůř už být nemohlo. A to se nejen podle mého názoru, jak zde z ostatních názorů shledávám, dalo vytvořit ze Screamers slušnou sérii těžící na zajímavém nápadu. Já prosím tvůrce ať Screamers nezemřou a vytvoří pookračování, které bude původnímu Screamers hodno a na Hon na člověka se prostě zapomene. Na konec trošku pozitiva. Nejedná se zas o takoví průser - to ne - ale u mě šlo spíš o zklamaní z neoriginality. Screamers jsou opět dobře udělaní, vraždy dostatečně brutální, slušná akce se sem tam také objeví a konec je docela povedený. Za dvě hvězdy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Naivné bolo moje očakávanie, že "toto" bude niečo podobne dobré ak originál z 95-teho. Ako to tí borci robia, že dokážu natočiť film s horšími efektmi ako spred viac ako 10 rokov ? :) (geniálne kovové príšerky z prvého dielu nahradili nejaké hračky na dialkové ovládanie...fuj). Ťažko povedať že scénár je horší ako ten z jednotky (už ten bol totižto strašný :)), no nieje tu ani jeden z tých geniálnych béčkových drsniakov, takže nieje komu fandiť a nastupuje stupidita a nuda. Aby som len nekydal, screameri s "otváracou papuľou" boli správne krvelační a strašidelní....(4/10). ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování scifi hororu, o vřískonech na planetě Sýrius 6B, další skupina vojáků přiletí na záchranou misi jelikož je někdo přivolal. A pak si jednoho podruhém místní superchytré potvory podávají. Po prvním díle je víc než jasné, že věřit se nedá nikomu a nikdo si nemůže být jistý tím kdo je opravdu člověk. Dějově je to poměrně průhledné, ale jako podívaná to jde. Masakry jsou pěkné a docela brutální. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Německý filmový kritik Peter Osteried, řekl o filmu: "Děj je lehce předvídatelný. Dialogy jsou směšné, ale velmi korelují z iracionálním chováním postav". (Terva)
  • Film je volně natočen podle povídky "Varianta dvě" Philipa K. Dicka. (Terva)

Reklama

Reklama