Reklama

Reklama

Manželia Craig a Elise Landryoví dostanú od života ťažký úder. Ich jediný milovaný syn Benjamin je unesený a k smrti utýraný sériovým vrahom Johnom Kozlowskim. Kozlowkeho dolapí polícia a súd mu udelí trest 25 rokov odňatia slobody, čo sa skľúčenému páru zdá byť príliš málo. Rozhodnú sa preto zmocniť sa odsúdeného psychopata a vykonať na ňom spravodlivosť po svojom. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý za-smrt-dítěte-revenge kousek, ale... Je to hodně o psychologii rodičů, kterým byl unesen a umučen šestiletý syn, jenže ti dva hlavní herci nejsou dostatečně dobří, aby to dokázali přesvědčivě odehrát (a je to nepochybně dost těžká role). A druhou námitku vznáším na závěr, který je teda docela zajímavý, ale když už obsadíte do zásadní role známou tvář, nemůžete čekat že ta pointa lidi překvapí - takže ve výsledku spíš na škodu. Navíc mi to přišlo extrémně k neuvěření. Ale Moseley mě potěšil, ač nedostal až tolik příležitosti zaperlit si v roli pravé lidské bestie. Tak tedy, TORTURED mě dokázal nenudit a není vůbec špatně natočený, ale rozhodně měl na víc. "I’m gonna make sure you get the death penalty, asshole!" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavý film, který je v závěru trochu moc překombinovaný nečekaně podivným zvratem. Deviant, který manželům Landryovým unesl, umučil a zabil jejich malého syna Benjamina, musí za svůj odporný čin náležitě zaplatit. Podle manželů je pro něj jediným spravedlivým trestem ho umučit k smrti stejně bolestivě, jako to on provedl malému Benovi, protože trest 25 let v "lapáku" není pro ně dost adekvátní. Po pečlivě naplánované akci ho unesou v nestřeženém okamžiku při vězeňském eskortu a dopraví do odlehlé chaty hluboko v lesích, kde si na něm "smlsnou". A diváka tak čeká celá pestrá škála mučení zraněného devianta ležícího po autohavárii na stole ve sklepě a než zhebne, tak si párkrát bolestivě zakřičí "au" a bude volat o pomoc. Zajímavý námět, zajímavé provedení, překombinovaný konec a divák v roli soudce. Tak by se dal charakterizovat počin režiséra Roberta Liebermana, který je námětově velmi aktuální, ale nepouští se do složitých řešení otázek, zda takové zrůdy, jako je John Kozlowski, mají vůbec právo na život a rovnou jde přímočaře na věc. Jesse Metcalfe je v roli lékaře a odhodlaného manžela mrazivě přesvědčivý a stejná mrazivá přesvědčivost nechybí ani hlavní hvězdě filmu Erice Christensen, která se postupně přehrává do rolí zkušených matek. Bill Moseley v roli devianta nezklamal a ani nemohl zklamat, protože záporné a rozporuplné role vždy zvládal s přehledem, ale je pravdou, že tady se nijak extra nestačil rozehrát, vzhledem k omezenému prostoru jeho role. Zvláštně tvůrci vyřešili závěr filmu. Neodpustili si závěrečný dějový zvrat, který mírně postrádal logiku a současně byl šíleně překombinovaný. Zanechal ve mně rozpaky a prozradit ho, tak bych potencionální diváky o to překvapení dost ochudil. Rozhodně však jsem uvažoval o plném bodovém ohodnocení, ale závěr byl dost rozporuplný. I přesto je to hodně zajímavý thriller, který nepostrádá myšlenku spojenou s kontroverzním námětem. 80% ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Retard, ktorý týra a vraždí malé deti, by mal dostať trest smrti, nie 25 rokov s možnosťou podmienečného prepustenia už po desiatich. Asi to preblesne mysľou mladých manželov, ktorí uvedeným spôsobom prídu o syna. Psychopat, ktorý sa maľuje a zdobí ako ženská, tu odkazuje na jemu podobných psychošov, napr. toho z Mlčania jahniat. Únos takéto nebezpečného šialenca z väzenia, ako sa to stane v Tortured, si žiada odhodlanie, súhru a dobrý plán. Kanadsko-americký exploitation na tému zločin a trest však začína dojímavo, hrou na city. Pohľad na zmrzačené a mŕtve telíčko dieťaťa pohne citmi aj toho najväčšieho ignoranta. Navyše, ak sa naň dívame očami nešťastnej matky, ktorá si v tej istej chvíli spomína na pôrod syna, tak o silný emotívny zážitok je postarané. Fáza spomienok na dieťa a príprav na únos aj zlapanie vraha, na mňa zapôsobili lepšie než samotná tortúra, ktorú sprevádzali pochybnosti. Ale potom prišiel "sloník", stará sovietska finta mučenia, a príbeh dostal nový rozmer a spád. Plusom filmu boli tiež: jeho krátka minutáž, dobrý scenár (Marek Posival) a nečakaný obrat na konci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nic tak neutuží zkomírající vztah, jako společně provedená vraždička. A nejlépe pěkně pomalá a sadistická... Příběh je prostý - dédymu a mamí jeden odporný psychouš unese jejich bejby a zamorduje ho. No a oni pak unesou jeho, zavřou ho do sklepa a tam se na něm vyřádí. Dédy je doktor medicíny a ví jak na to (ovšem fantazii má tedy poměrně chudou)... Ale všechno je trochu jinak než se zdá - scénárista nám totiž připravil jedno malé překvapení, jehož totální nevěrohodnost a vyumělkovanost tady nemůžu zkritizovat, protože bych musel spoilerovat. Tak se na to mrkněte sami a udělejte si svůj názor. Snad můžu aspoň napovědět, že pozorný (všímavý) divák to "překvapení" odhalí nebo aspoň vytuší poměrně brzy sám... Thriller je to slušný, stopáž tak akorát, moc se mi líbila Erika Christensen, a i když je zápletka hodně přitažená za vlasy a konec poněkud neuspokojivý, o to silnější pak ve vás film zanechá vzpomínku. Líbilo se mi to. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt hodně hustej exploitation-thriller. Z původní kriminálky se po únosu úchylného vraha a převzetí spravedlnosti do vlastních rukou zvrhne v těžce traumatizující tlak na diváka. Psychologicky výborně zvládnuté charaktery postupně podléhají čím dál tím většímu emočnímu a existenčnímu náporu a divák jen vyděšeně přihlíží, kam až se situace zvrhne. Z tohoto filmu si divák (alespoň v mém případě) neodnese jen několik krátkodobějších otazníků o správné variantě dějového vyústění, ale zejména velice nepříjemný vhled do (herecky a dějově velice slušně předvedených) extrémních životních situací. V tomhle shledávám nejsilnější hodnotu celého filmu. ()

Zajímavosti (3)

  • Keď detektív dorazí na miesto havárie väzenskej dodávky, od dverí jeho automobilu sa odrážajú svetlá kamery. (misterz)
  • Na začiatku filmu jazdí pár na najnovšom modely Ford Focus. V ďalších scénach však používa síce rovnaké auto, ale starší model. (misterz)
  • Záběry vnitřních prostor domu s příslušníky policejního sboru jasně ukazují na č.p. "3410". Když se ale policista posléze dovolává zálohy, uvádí adresu "321 Spruce Avenue". (Conspi)

Reklama

Reklama