Reklama

Reklama

Extrakt

  • Česko Výtažek (více)
Trailer 2

Hrdina americké komedie Joel (Jason Bateman) je vlastníkem firmy, která získává výtažky z rostlin. Zdá se, že už brzy vydělá slušné peníze, ale pak se na něho začne valit jedna katastrofa za druhou. Nejprve se jeden z jeho zaměstnanců nešťastnou náhodou vážně zraní, poté Joel zjistí, že s věrností jeho ženy je to na pováženou, další problémy se zaměstnanci na sebe také nenechají dlouho čekat, zvlášť když se na něho zaměří právník (Ben Affleck). A to vše znamená, že jeho plánovaný poklidný život je v ohrožení, takže je potřeba s tím něco udělat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (152)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Mike Judge patří mezi mé obllíbené režiséry. Jednak proto, že každá jeho komedie je jiná a jednak také proto, že ne každému sedne jeho smysl pro humor. V Extractu je pár situací, které jsou vysloveně dělané na zasmání pro každého, ale jinak celý film přímo srší sarkasmem a ironií, jenom je škoda, že hodně lidí to v tom nevidí. I přesto, že dávám pouze tři hvězdy, cením si tohoto filmu mnohem více. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Tento film bych asi nijak nevyhledával a nenarazil bych na něj, kdybych nehledal něco, kde hraje Mila Kunis. Chtěl jsem něco pěkného na oko, proto jsem vybral tuto komedii, a to i přes nízké hodnocení. S Milou jsem byl dle očekávání spokojen. Ale celkově šlo o příjemnou komedii, fakt jsem se bavil. Dokonce i Affleck, který vypadal jak "houmlesák" byl víc než dobrej. Pěkných 70% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno, Extrakt jsem si dal jen kvůli Mile Kunis. Problém č. 1. Mila Kunis zde hraje třetí, ne-li až čtvrté housle, takže ikdyž zde její božská krása opět zamotá hlavu většině mužských postav jak ve filmu, tak mimo něj, její účast tu lze považovat skutečně jen za příjemnou hostovačku. Problém č. 2. Jason Bateman je sice sympaťák, ale jen na svých bedrech utáhnout celý film prostě nedokáže ani náhodou, na to je totiž fakt dost nevýrazný a nemá v podstatě ani vlastně čím moc zaujmout a strhnout na sebe pozornost. Problém č. 3. Fakt, že zápletka Extraktu není žádný skvost, to tedy spíš naopak, to by se dalo ještě přehlédnout, ale ta nevídaná nedotaženost většiny poměrně vtipně rozehraných scén je vážně až do očí bijící a vlastně tím podkopává nohy celkové funkčnosti a zábavnosti snímku. A nakonec problém č. 4. A tím je samotná zábavnost, respektive vtipnost této komedie, kdy jsem se jednou zasmál a dvakrát trhl koutky, a to považuji za fakt hodně málo, jinými slovy, mě to prostě příliš humorné nepřišlo. Plusem jsou vedlejší postavy v podání Collinse Jr., Simmonse a Koechnera, poměrně slušné tempo děje a vlastně i příjemná nenáročnost celého filmu. Takže nic moc. Extrakt tak zkrátka nemohu hodnotit ani jako průměrnou komedii, na to jsem se u ní ani příliš nebavil a ani mě v podstatě ničím nedokázala příliš zaujmout. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jak praví jeden z Murphyho zákonů - když už se může něco pokazit, tak se to zaručeně pokazí. Stejný pocit má i Joel (Jason Bateman), majitel firmy na rostlinné extrakty, kde se těsně před jejím lukrativním prodejem stane závažná nehoda (jeden ze zaměstnanců přijde o polovinu toho, co dělá muže mužem) a rozhodne se s firmou soudit. V ten samý den Joel zjišťuje, že je mu jeho žena nevěrná (co na tom, že si nevěrníka sám objednal). A teď jak z toho všeho ven... ? Extrakt je typickou komedií na jedno podívání - nijak zvlášť nenadchne, ale taky nijak neurazí. Sice už diváka nenaláká, aby se na ni někdy podíval znovu (snad jen při obvyklých příležitostech - dlouhý let na druhou stranu zeměkoule či dlouhodobé uvázání na nemocniční lůžko), ale při prvním podívaní docela pobaví. Příběh je sice takový nijaký, ale spousta vedlejších linií pobaví mnohem víc než trable hlavního hrdiny (podobně upovídaného souseda určitě najdete i ve svém okolí, klebetavé ženské jsou nepochybně v každé firmě,atd). Po herecké stránce nic extra(kt), ale docela mne překvapilo, když jsem v závěrečných titulcích viděl jméno Bena Afflecka - ve filmu jsem si ho vůbec nevšiml :) ()

SelfishMan 

všechny recenze uživatele

Jsem docela rád, že jsem se úplně nenechal těma 55% odradit a stejně se podíval, protože i přesto, že to není nabité fóry a vtipy nebo nadmíru originálním příběhem, působí film mile a jakoby ze života. Poměrně různorodá sestava postav (trošku exotů) a dobrých hereckých jmen...hlavně u mě zabodoval super sympatický trochu naivní podnikatel Jason Bateman, znuděná manželka Kristen Wiig, J.K. Simmons a trochu slabší ale stejně slušný feťák Affleck. Mila Kunis vypadala sice úchvatně, ale mnoho prostoru neměla a role zlodějky k ní...no nevím. Toho souseda bych asi už druhý den srazil na té příjezdové cestě tím bavorákem... Předpokládám, že víc než jednou film nikoho nepřitáhne, ale jako odpočinkový odpolední snímeček příjemné. 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo převážně v americkém státě Kalifornie ve městě Santa Clarita v srpnu roku 2008. (Terva)
  • Jako součást reklamní kampaně jezdil Ben Affleck na tour po různých městech. Začal ve Vancouveru 20. srpna 2009 a skončil 14. září v Los Angeles. (Cheeker)

Reklama

Reklama