Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Idioti jsou na obou stranách. Nejvýstižnější věta jednoho z místních uživatelů. A Klusák s Remundou si ty idioty našli a poskládali ze střípků krásnou mozaiku, jehož ústředním bodem mohla klidně být výroba sandálů a nikoliv radar. O ten až tak nejde. Pro ty, kteří se v kauze postavit / nepostavit neangažovali (já, dobrý den), či ji úplně nepochopili (dobrý den) je to perfektní. Minimálně uvidíte, že jste dobře udělali a poděkujete autorům, že vám téma tak krásně přinesli na talíři až pod nos. Je to chytré a křupavé. Čekám na další snímky obou velmi netrpělivě. Jirous je Jirous, žeru ho. ()

vanderbart 

všechny recenze uživatele

těžko říct... to, že radar byl podle všeho nesmyslným projektem, který by našemu státu asi příliš neprospěl, a že nešlo o nijak zásadní obranný projekt, potvrzuje i ustoupení z tohoto záměru. Ale tvůrci často argumentují ne úplně přesvědčivě, pobíhání v lese nudí, někdy jsou velmi sugestivní a někdy zase zbytečně tlačí na pilu, kde je to není třeba (například otázky na mluvčího VP)... vzhledem k tématu šlo vytěžit dle mého názoru mnohem více a působit dojmem, který by nepůsobil podobně demagogicky, jako chování druhé strany barikády. ()

Reklama

pijavica 

všechny recenze uživatele

7,0/10 Pôvodne som sa domnieval, že skutočný význam tohto dokumentu je nechcený, ale pohľad na vyššie uvedený obsah filmu ma vyviedol z omylu. O tom, že tu nejde o suplovanie investigatívnej žurnalistiky svedčí najmä: 1, priestor, ktorý je poskytnutý aktivistom (a PR agentom) všetkého druhu, 2, azda úplná absencia vecných a relevantných tvrdení 3, zameniteľnosť „radaru“ za akúkoľvek inú tému s podobným kontroverzným potenciálom 4, permanentná snaha tvorcov nejakým spôsobom zosmiešniť každého, kto sa ocitne pred kamerou (čo je tiež vizitka vypovedajúca o „portréte spoločnosti“). Neviem sa rozhodnúť, či je Český mír viac na smiech, alebo na zaplakanie (skôr to druhé). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Koncepce: Vít Klusák, Filip Remunda .. Dnes (2011) už mi to celé působí dojmem „s křížkem po funuse“ a nějaký hodnotně informační dojem to nezanechá. Jen potvrzení, že exotů je u nás stále dostatek... _ Tak jen dodám, že jsem byl zastáncem radaru v ČR. Dodávat detaily by bylo na dlouhou a asi už zbytečnou diskuzi (do doby než nám nějaká raketa proletí nad hlavou..). ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem byl ideálním divákem filmu. Celá kauza šla dokonale mimo mě a neměl jsem na ni předem žádný názor. Na druhou stranu se mnou tvůrci nepočítali, protože předpokládali, že každý ví, kdo je nějaký Bursík, případně další politici. Což já nevím a chvíli mi trvalo, než jsem se v tom zorientoval. Sympatické je, že se autoři poctivě snažili dávat prostor oběma stranám. Že z toho jedni vyšli jako blbci, už není jejich chyba. Někteří aktéři vypadali inteligentně, jiní působili směšně a Ivan Martin Jirous předvedl čirou idiocii. Ale film je to zajímavý a kupodivu i zábavný. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Prvním podnětem pro natočení dokumentu byla návštěva G. W. Bushe v Praze v květnu 2006. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)
  • Natáčení dokumentu začalo již 1. 7. 2007. Premiéra byla původně plánována na podzim 2008, avšak protáhla se až do roku 2010. (ČSFD)
  • Po prezentaci projektu na festivalu v Karlových Varech (roč. 2008) o film projevila zájem selektorka festivalu v Cannes. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama