Reklama

Reklama

Kouzelná chůva a Velký třesk

  • Velká Británie Nanny McPhee and the Big Bang (více)
Trailer 1

Když je krize nejvyšší, zjeví se za dveřmi známá silueta chůvy s obdivuhodnými schopnostmi. Tentokrát Nanny McPhee zaklepe na dveře rodinné farmy, kde žije Isabel Greenová se svými dvěma dětmi. Zatímco Isabelin manžel bojuje ve válce, ona se musí starat nejen o farmu, ale také o rozmazlené děti, které jí z Londýna posílá sestra. A aby toho nebylo málo, tak bratr jejího muže po ní chce, aby souhlasila s prodejem farmy. Chůva Nanny bude muset řešit spory mezi divokými vesnickými dětmi a jejich rozmazlenými londýnskými příbuznými. S použitím létajícího motocyklu, prasátka lezoucího po stromech a dalších kouzel chůva vyčaruje to pravé zaříkadlo, pomocí kterého svým svěřencům udělí pět nových lekcí. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (164)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Zvučné herecké obsazení prohospodařené ve slabší nastavované kaši prvního filmu. Napodruhé se vytrácí kouzlo, zábava působí nuceným dojmem, zbytečně se vše dopuje kýčem a sentimentem. Dvojka se snaží tak být moc ulítlá, až je to kontraproduktivní. Tím však neříkám, že občas se nějaký ten fórek nepovedl, jako celek však pokračování Nanny McPhee nedokáže vtáhnout do zábavy. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem nebrala zdejší komentáře příliš vážně, a na film jsem se podívala. Obavy se nepotvrdily a musím říct, že se mi film líbil snad i víc než jednička. Herci se mi líbili všichni, nepřišlo mi, že by nějak přehrávali a infantilní scény byly i v jedničce (např. tancující osel) a jednička byla i víc kýčovitější. Dvojka má zde i vážnější podtext, je přirozenější a plynulejší. Tancující prasátka jsou děs, ale v jiných filmech se zas chovají herci trapně nebo se tam zpívá. Radši přetrpím pár podivných kreací než vycpávky v podobě písniček, kterými se hemží jiné filmy pro děti. ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že chůva McPhee si nechala jen zlověstné ,,hmmm'' které se objevuje každou minutu minimálně dvakrát. Kam se poděla krása a fantazičnost z prvního dílu? Kam se poděly sympatické, roztomilé a legrační děti, které nemusely ani přehrávat, aby se zalíbily publiku? Kam se poděla zápletka? Kam se poděl napínavý příběh? Všechno zmizelo a zůstala jen osoba chůvy, která je tak přepracovaná, že ji docházejí nápady a hystericky ťuká holí... Film nemá tempo, zastavuje se, neboli lépe řečeno zasekává se u trapných scén, jako například ta se selaty ve vodě. Sice jsem se neptala žádných dětí, které film viděly, ale jsem si jistá, že jim to přišlo stejně trapné jako mě. Jediné dvě věci zasluhujíc si hvězdičku, je stále překvapující Maggie Smith se svojí moukou a dobře ukrytou melasou a nádherné barevné kostýmy. Takže, pokud se chystáte na zhlédnutí tohoto filmu, pusťte si raději první díl! ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování, ale i tak jsem se docela dobře bavila. Chůva McPhee je pořád stejná (Emma Thompson vynikající jako vždy). Maggie Gyllenhaal se na svou roli dost hodila. Možná to není vynikající jako díl první, ale na jedno zhlédnutí to stačí, a i když z toho člověk není vedle, tak se na to dívat rozhodně dá. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Mnohem méně vtipné, mnohem méně půvabné, o to více bizardní. Například scéna s prasátky byla fakt ujetá, vymahačky byly taky dost přes čáru (byť jako nápad to nebyl úplně marný). Vůbec jako celek to o proti prvnímu dílu bylo podstatně křečovitější. Takový průměrný televizní počin na nedělní dopoledne. 50%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (5)

  • Upevněné létající prase na komínu londýnské elektrárny Battersea, kterou hrdinové filmu míjejí na cestě do Londýna, je odkazem na album „Animals“ od kapely Pink Floyd, která má tento motiv přímo na obalu desky. (frashmaker)

Reklama

Reklama