Reklama

Reklama

Proměna

  • Francie Ne te retourne pas (více)
Trailer

VOD (1)

Jeanne (Sophie Marceau), pohlcená do psaní svého prvního románu, začíná pozorovat kolem sebe znepokojivé změny. Její tělo se začíná měnit, ale nikdo v jejím okolí to nepozoruje. Její rodina pokládá tyto obavy za výsledek stresu při dokončování románu, ale Jeanne si uvědomuje, že se děje něco mnohem hlubšího a mnohem více znepokojujícího. V domě své matky objeví fotografii, která ji přivede na stopu jedné ženy v Itálii. Tady, přeměněná v jinou ženu (Monica Belluci), odhalí zvláštní tajemství své identity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

claudel 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, do čeho jdu a neočekával jsem převratné filmové dílo. Dokážu pochopit, že se kritici a novináři v Cannes chechtali, ale zlomyslný smích si Ne te retourne pas rozhodně nezaslouží. Měl jsem tedy svoji vlastní teorii o pointě, která se nám nakonec vyjevila a nejsem si jistý, zda se můj nápad překrývá s autorčiným. Přesto se podle mě jedná o zajímavý pokus o mysteriozní thriller, nepovažoval bych ho za vykrádačku Lynchových filmů. Přesto, když jsem měl těžkou volbu, zda jít na předpremiéru Antichrista či Ne te retourne pas, jsem rád, že jsem volil první možnost. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jejich prcinky mají to nejlepší za sebou, stejně mě jejich obsazení v jednom filmu zlákalo. A bylo to dobře. Atmosférou je nasáklá kompletní stopáž, herečky jsou v jejich rolích přesvědčivé a jednotlivé proměny jsou výborně načasovány. Škoda, že když už to nemá žádnou pointu, tak že si Monča se Sofčou nestřihly aspoň krátký nůžky. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Wow tak to je mazec hlavní ženskou mám chuť zabit po 5 minutách jejímu manželovi (nebo přítelovi) mám chuť dát medaily za to že s ní vůbec dokáže vydržet ty děcka mám chuť zabit po 10 minutách přičemž by je měl někdo pravidelně mlátit aby se naučily chovat. Tu její matku nematku bycvh dal do ústavu por závislé na hraní a tak by se dalo pokračovat. Jinak kam se hrabe Asylum takovou bandu nesympatických herců aby člověk pohledal teď se tam dokonce mluví italsky a oni to ani nepřeloží tudiž vím úplné hovno paráda. Sračka roku a myslím že ji asi nic ani nepřekoná leda že by někdo natočil Proměnu 2 :-) . P.s. ani ten sex nestojí za nic. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ani v mých 30 letech mě nepřestane udivovat, co někdo dokáže natočit. Proměna je ten druh filmu, ve kterém vůbec nic nefunguje. Když tedy nepočítám moje salvy smíchu u scén, kdy se Sophie Marceau mění v Monicu Bellucci. Nápad to ale není špatný, zpracování je ovšem úděsné. Odpad nedávám jen kvůli odhaleným vnadám obou hereček. Ale od thrilleru s tajemstvím bych čekal něco mnohem, mnohem víc. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tohle je všem ralita. S hodnocením mám dost velký problém, protože začátek, který směřuje v půlce filmu do nějakého vyústění však totálně rozšlápne konec. Odehrává se ve mě velké plus a s velkým mínus. Ten závěr prostě mohl být úplně jinak propracovaný, ta šťáva jakou byla číše zaplněna se blesku rychle vytratila. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu v Cannes 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Lucembursku, Itálii a Francii. (Terva)

Reklama

Reklama