Reklama

Reklama

Film natočený podle stejnojmenného románu Mordecaie Richlera vypráví nezapomenutelný příběh Barneye Panofskyho (Paul Giamatti), obyčejného muže žijícího neobyčejný život. Se svou první ženou Clarou (Rachelle Lefevre), nespoutanou rusovlasou dračicí, prožívá Barney krátký bohémský románek. Jeho druhou manželkou se stává slečna P. (Minnie Driver), upovídaná židovka, která má velkou zálibu v nakupování. Na jejich společné svatbě ale Barney poznává třetí ženu svého života, a to Miriam (Rosamund Pike), opravdovou lásku a později i matku jeho dvou dětí. Pestrým životem provází Barneyho i otec Izzy (Dustin Hoffman). Další důležitou linií příběhu je kromě tří Barneyho manželství i záhadné zmizení přítele Boogieho. Policie podezřívá Barneyho z vraždy, ale nemůže ho usvědčit. Celá záhada je objasněna až na konci příběhu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

dobrý film.Nementoruje,neohromuje a z hlavního hrdiny dělá blbce hned od začátku.A zmizení nejlepšího přítele bylo opravdu vymyšleno originálně.Kdo se chce pobavit pobaví se .Dobré hlášky které vás rozchechtají.A navíc zážitek jsem si vychutnala protože neotravovaly reklamy.Což je další plus.Na film se podívám ještě někdy jindy.U mě dobrý ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Aj ked na oko nie veľmi príťažlivý Žid, Bárny, ktorý je zo svojich predošlých manželstiev bez lásky unavený. Ale predsa len zbadá nádhernu Židovku Miriam a hned sa zamiluje, a aj ked ženatý, neustále ju bombarduje svojou pozornosťou a túžbou. Po čase sa rozvedie a žije spokojný život so svojou skutočnou láskou Miriam, ale podľa svojho úsudku, podľa seba súdim teba, ju podvedie, aj ked jeho žena je čistá ako slza a v tom pochopí, čo spravil, prizná sa k nevere, aj ked vie čo bude následovať, lebo vie, že mu to tak patrí. Výborný Giamatti,Hoffman a další. ()

Reklama

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento film mě moc nenadchnul a moc jsem nepochopil, co tím chtěl autor říci. Je v něm sice pár zajímavých a silných momentů (zpravidla velmi smutných), ale u většiny postav mi chybí motivace, zejména pak u postavy hlavní, která mi v tomto filmovém pojetí přijde značně nekonzistentní a nepravděpodobná. Arogantní a suverénní filmový producent je v zápětí velmi ušlápnutý ňouma ...?! Možná to v knížce smysl dává ((bohužel jsem nečetl), ale ve filmu moc ne. Asi nejpozoruhodnější z mého pohledu je výkon Rosamunde Pike, která má ve filmu obrovský věkový rozsah a přitom je stále zcela přirozená. Bruce Greenwood je pozoruhodně úlisný a nesympatický, což se ale obávám, podle logiky scénáře neměl být. Možná to je taková výpověď o životě, který je mnohdy hodně nepředvídatelný, nelogický, chvíli zajímavý a chvíli nudný, občas absurdní. Můj hlavní závěr z toho je, že si budu muset přečíst tu knihu, abych to lépe pochopil. Hlavní přednost vidím v pár silných scénách, zachycení stárnutí hlavního hrdiny a obecně hereckých výkonech, s výjimkou Dustina Hoffmana, který dost přehrává a je spíše iritující. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Podivuhodný životní příběh velkého milovníka žen, kterým byl nepříliš atraktivní žid Barney Panofsky. Byl třikrát ženatý, ale stejně nakonec skončil sám. Chtělo by se říci, že je hlavní postava, kterou docela slušně zahrál Paul Giamatti, jakýmsi stereotypním pohledem na muže v několika let trvající krizi středního věku, což je asi nejbližší charakteristika. Na případné vyšší hodnocení je však Barney's Version až moc dlouhým filmem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které se vám strašně líbí, příjemně se vám na ně kouká, dokážete se do nich zažrat, ale když se vás pak někdo zeptá, o čem ten film je, vy vlastně nevíte. Protože jsou filmy, které v podstatě o ničem prvoplánovitém vlastně nejsou, ale vůbec to nevadí. A zřejmě každý herec, herečka se jednou dočká své osudové, životní role. Zdá se, že Paul Giamatti ji už našel a odehrál. NIkdy by mě nenapadlo, že se u v podstatě velmi smutného filmu, který je opravdu dramatem a ne komedií, jak jsem si myslel po shlédnutí ukázky, tolikrát nahlas zasměji. Opravdu bych vám nebyl schopen říci, o čem ten film vlastně byl, ale mě to vůbec nevadí. Bylo krásné se na něj dívat, prožít s Giamattim a Rosamund Pike ty dvě hodiny. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Dustin Hoffman a Paul Giamatti se již jednou před kamerou setkali, a to ve snímku Chladnokrevně (2003). (Terva)
  • Jake Hoffman ztvárnil Barneyho (Paul Giamatti) syna a Dustin Hoffman jeho dědečka. Ve skutečnosti jsou však ve vztahu otec a syn. (Terva)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama