Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

Anchi 

všechny recenze uživatele

Už po pár dílech musím říct, že se dobře bavím a ani mi nevadí, že většina postav charakterově připomíná postavy z jiných seriálů. Dialogy jsou vtipné a některá "moudra" jsou občas opravdu moudrá. Jako velké plus považuju pomyslnou třešínku na dortu v podobě závěrečných scének, u kterých se mi ještě nestalo, že by mě nerozesmály. SPOILER / s01e07 - Annieina Halloween party - Abed v obleku Temnýho rytíře mě rozsekal :D / s01e11 - od týhle epizody miluju Abeda (výraz při páce s Tylerem absolutně odzbroující) / od 12 epizody a od scény při závěrečkách španělštiny je mým dalším oblíbencem seňor Chang. A vůbec, tenhle vánoční díl je zatím nejvtipnější (spojení s rozdílnými náboženstvími včetně Jeffova angosticistickýho názoru) / e15 - naprosto boží scéna po větě "Ok, maybe we are not a family, maybe it's more complicated, because unlike a real family there is nothing to stop anyone of us from looking at any of the others as a sexual prospect." // 2. série v prvních dílech lehce slabšího rázu, ale pořád fajn. / e06 - čumím jak puk na epizodu se zombíkama / e18 "Oh hey, isnt that reason to leave?" // 3. série e02 - Pierce "I told u to stop playing Operation on me!" / e04 "Troy and Abed's new apartment" - Abedův přemrštěnej úsměv :D / e07 - "Jeff, are u...?" ... "I liked Horsebot 3000." / e14 - polštářovej Pierce připomněl Troye obmotanýho lepenkou na dveřích koupelny / e15 - 'best friends best friends baking a cake' pozdrav END OF SPOILER A teď jsem smutná, že nemám na co koukat :( ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Až do chvíle, kdy došlo na Paintball, jsem chtěl dát 4 hvězdy za moc příjemnou oddechovku, ale tenhle díl to zlomil. Nejlepší seriálová epizoda roku 2010! A Halloweenský speciál v druhé řadě je těsně za ním. ABBA už nikdy nebude znít stejně :-). EDIT: Po druhé sérii na svém hodnocení nebudu měnit nic ani o píď! EDIT2: Nejde mi do hlavy jediná věc. Jak tento geniální seriál mohl nedostat ani jedinou (JEDINOU!!!) nominaci televizních cen EMMY? A to ani za první, ani za druhou sérii? Jediné rozumné vysvětlení, které mě napadá, je, že Dan Harmon musel předsedovi poroty přefiknout manželku... ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Seriál, který na rozdíl od BBT/HIMYM si zachoval stejnou úroveň i v dalších dílech. Nehraje si na nic a v zásadě si ze všeho dělá prdel. Osobně se mi líbí vyobrazení Abeda, coby vyobrazení teenagera závislého na filmech a seriálech, který se snaží svoje zážitky z jejich pozorování, promítnout do obyčejného a nudného života. Myslím že jeho role hezky vystihuje i dnešní pop-kulturní dobu. Každému se někdy postesklo nad Přátelema, každá slečna chce být ověšená taškama od Gucciho... ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Delší dobu jsem si odkládal tento seriál. Musím uznat, že to byla malá chyba. Chytře napsaný seriál z vysokoškolského prostředí se hledá těžko. Samozřejmě vtipem a gagy to zachraňuje duo Chase - Jeong. Opravdu se budete bavit, když vlétnou na scénu. UPDATE: Po dvou sériích jsem si seriál zamiloval. Je plný odkazů na televizní seriály, Star Wars a dalších věcí a to především díky další skvělé postavě Abeda. Doporučuji pokud jste přesyceni recyklací sitcomů. Na TV Smíchov jediná nerecyklovaná věc. Hodnocení OST: Na seriálové poměry a na komedii slušný nadprůměr. 7/10 ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • V niektorých epizódach môžeme počuť narážky na konkurenčný seriál Glee (od r. 2009) od stanice CBS. Ten sa vysielal od rovnakého roku a bol populárnejší ako Community. (David_SVK)
  • Kresba hlavy, ktorá pokukuje cez stenu v úvodných titulkoch pri mene Joel McHale (Jeff Winger) sa volá Kilroy. Kresba je slávna tým, že sa objavovala počas druhej svetovej vojny spolu s nápisom: "Kilroy was here." (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama