Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Belmondo snáď ani nevie zahrať zle a tu utiahol aj trochu prehnane absurdné situácie. Hlavne na začiatku, neskôr, keď sa to už rozbehlo s vlakovou naháňačkou, tak to išlo samo. Za bazénovú zmyselnú scénu s lanom prižmúrim oko aj nad hneď nasledujúcou trapošinou s nafukovacími kreslami. Režisér akoby chvíľami nemal oponenta, ktorý by mu povedal, že to je už príliš a patrilo by to skôr do kresleného filmu so zvieratkami. Kreslená je aj časť tohto filmu a tá je výborná. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou komedie, které nestárnou. A speciální kategorii tvoří komedie z Francie. Vemte si filmy o Četníkovi, Velký flám nebo sérii o Fantomasovi. U těchto filmů se vždy zasměju, ale tady, ač jsem se snažil, tak jsem se prakticky neměl čemu smát. Neříkám, některé scény (útěk z vězení, bazének) byly sice vtipné, ale není to nic, oproti výše zmiňovaným. Naštěstí má tento film sprchovací scénu se Sylvii Monti (a ta fakt stojí za to), Bourvila a hlavně charismatického Belmonda. Hlavně kvůli nim zde dávám přívětivé tři hvězdy s tím, že někdy, za hoooodně dlouhou dobu se na Šéfa zase podívám, ale bude to za hodně dlouho… ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek filmu je hodne dobrej, sviznej dej a dobry vtipy, ale postupne se celej film stava takovej roztahanej, kde neni ani moc vtipu, ani moc akce. Nicmene Belmondo, Bourvil, Niven i Wallach jsou super a utahnou i krapet ridsi dej. Akorat Nivenovo hlavu tvurci vyuzivaj jen misty, protoze obcas je ve stresu a hlava mu spadne a obcas ne. Ale najde se tu i par skvelejch scen a film nenudi. Ale zkraceni by filmu urcite prospelo. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vám, ale mně stačí jen zaslechnout úvodní melodii a hned se mi hlava naklání. :) Three men show Belmonda, Nivena a Bourvila je dokonalá, od francouzsky šíleného úvodu po velkolepě ironické "americké" finále. A každý z velké trojky si přijde na své. Na Belmonda číhá přítulný jaguár, Niven to rozjede v nafukovacím křesle a akční hrdina proti své vůli, Bourvil, absolvuje útěk z vězení i velkou vlakovou loupež. Velký šéf je zkrátka esence toho nejlepšího z francouzského komediálního žánru. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Zlý film vypadá jinak, ale pro mě první půle za jednu, druhá za tři, tak to zprůměruju, ikdyž to nikdy tak nedělám. Cítil jsem, že je to dobré, ale pro mě to nějak nenadchlo. Tak slibuju, že až mě příště napadle pustit si nějakou Belmondovku, dám si místo toho pár facek, abych to nekazil příznivcům. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Frankie Scannapieco (Eli Wallach) používá americký samopal M1921 Thompson, vyráběný v letech 1938–1971. (sator)
  • Polyesterová replika sochy Svobody, více než 13 metrů vysoká a více než tři tuny vážící, měla být po natáčení zničena. Zachránil ji otec hlavního aktéra, sochař Paul Belmondo. V té době kontaktoval svého přítele Andrého Marie, starostu Barentinu severně od Rouenu. André Marie udělal ze svého města skanzen. Po městě je rozeseto mnoho soch. Společnost Gaumont International souhlasila s darováním sochy městu Barentin. Sochu přijali 21. srpna 1969, ale své konečné místo našla až v roce 1990 uprostřed kruhového objezdu obchodního centra Mesnil-Roux. Od té doby prošla řadou restaurátorských a konsolidačních prací. V 80. letech učinili dělníci zodpovědní za konsolidaci základny „staré dámy“ podivný objev: v podstavci sochy zůstaly uvízlé stovky padělaných bankovek, pozůstatky natáčení slavné scény v přístavu Le Havre. (sator)
  • V plukovníkově bytě je v obřím akváriu několik ryb. Těsně předtím, než pokojem prolétne anténa a akvárium roztříští, ryby už v akváriu nejsou. (Anglicankaaa)

Reklama

Reklama