Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

zette 

všechny recenze uživatele

U teto komedie jsem se velice dobre bavil. Melo to spad, vtip, skvele pisnicky, skvely obraz na tu dobu a Yves Barsacq:-). Dal bych i pet hvezdicek, nebyt poslednich 20 minut filmu a Belmonda. Jsem asi jeden z mala, mne ale jako herec vubec nesedi a toto je urcite jeden z jeho nejlepsich filmu, i kdyz bez nej by se mi libil jeste vice. Plukovnik vsak nemel chybu. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vám, ale mně stačí jen zaslechnout úvodní melodii a hned se mi hlava naklání. :) Three men show Belmonda, Nivena a Bourvila je dokonalá, od francouzsky šíleného úvodu po velkolepě ironické "americké" finále. A každý z velké trojky si přijde na své. Na Belmonda číhá přítulný jaguár, Niven to rozjede v nafukovacím křesle a akční hrdina proti své vůli, Bourvil, absolvuje útěk z vězení i velkou vlakovou loupež. Velký šéf je zkrátka esence toho nejlepšího z francouzského komediálního žánru. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je pro mě naprosto geniální zábava, založená na jednotlivých scénách. Ať už vykládání lupu z vlaku, sezení ve vodních křeslech, honička v autech , vysunuté antény do oblečení a mnohé další a tohle vše ve Velkém šéfovi, znamená pro mě velkou zábavu . Mimochodem všimli jste si jak padá neustále hlava Milošovi Zemanovi??? Reakce na skvělý koment uživatelky Kleopatry - nejen chlapům v bazénu. Lano a tranďák by byl, co bude dál?:) ()

Drak9 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Belmonduv a Ouryho filmu ( samozrejme Posetilost mocnych je nejlepsi ). Je to primo uz klasika, navic se skvelou hitovkou, kterou si ted porad broukam v hlave. Ve filmu se objevuje spousta teatralnosti, az bych to hodnotil jako parodii, ovsem je to vytribeny humor, ktery pobavy. Rad se na tento film kdykoli podivam. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem si z dětství pamatoval jako záležitost s celkem napínavým dějem a skvělými fóry. Po novém shlédnutí ale musím žel říci, že to není ani příliš napínavé ani příliš vtipné. Přestože se občas objeví i slušný vtip, jde vcelku o poměrně primitivní a předvídatelnou komiku. Belmondo rozhodně natočil i podstatně zajímavější kousky... Celkový dojem: 60% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Zřícenina hradu, kde na konci filmu vypukne ohňostroj, je Château des Pontevès ve Var. (Cucina_Rc)
  • Hasičský vůz převážející peníze je francouzský Berliet GAK, vyráběný v letech 1958–1968. (sator)
  • Kapitán lodi SS France nebyl nadšen nápadem filmařů postavit mu obrovskou sochu Svobody do výhledu z kapitánské kabiny, ze které řídil plující loď, a tak to, co vidíme v závěru filmu, je jen její zmenšená kopie. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno