Reklama

Reklama

Ptákodemie: Děs a hrůza

(festivalový název)
  • USA Birdemic: Shock and Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ona je úchvatná modelka a on úspěšný mladý prodejce softwaru. Do jejich slibně se rozvíjejícího vztahu ovšem krutě zasáhne matička příroda, když skrze své opeřené tvory začne lidstvu oplácet staletí znečišťování a dalších bezohledností. (Festival otrlého diváka)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Sobis87 odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Birdemic neskonalou sra*kou, faktem zůstává, že mě tvůrci tohoto filmu svým amatérismem dokázali královsky pobavit…tak na pět minut. Při prvním útoku vražedných ptáků jsem doslova ztuhnul v nechápavém úžasu nad jejich provedením, který následně přerostl v explozivní smích…lépe řečeno tedy spíše v posměch. Celý film je pitomě napsaný, pitomě natočený a zahraný přímo otřesně, přičemž jen ta směšná vizualizace spolu s ohavnou zvukovou stopou je jediným zdrojem zábavy, který film nabízí. Z tohoto hlediska se Birdemic ale okouká po několika minutách a sledování zbylé stopáže pak naprosto pozbývá významu. Ale ten prvotní šok stál opravdu zato. Brrr, děsí mě, kdo všechno může se svým „veledílem“ prorazit na trh. A označení „pocta Hitchocockovým Ptákům“? Čirá provokace. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No to mi poser záda. Ultracéčkový mix prudce ekologicky agitační telenovely s videohrou z první půle devadesátých let. Film, který má hodně našlápnuto stát se kultem a obhájcem titulu nejlepšího filmu z těch nejhorších. A když na to koukáte ještě ve verzi, v níž si titulkář povídá s diváky a spílá režisérovi... Chápejte, ona je to sračka, která nemá vůbec žádné napětí a už vůbec ne vyvrcholení (film prostě najednou skončí romanticky dojemným záběrem u moře), ale je to neskutečně zábavné. Je to film, který se dá hodnotit snad jen odpadem nebo plným počtem, o jiném hodnocení prakticky nelze uvažovat. Ale já mám prostě chuť to vidět znovu. Na plný počet to není, odpad si to, už pro tu snahu a přístup, nezaslouží, takže zůstanu u zlatého středu. ()

Reklama

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

„Birdemic: Shock and Terror“ se mi na počátku líbilo proto, že by to mohl být docela dobrý, hodně levný béčkový film, který si trochu utahuje sám ze sebe a nebere se příliš vážně. Bohužel se nakonec ukázalo, že se místy bere až moc vážně a nefunguje. Není to zábavné, není to akční, není to napínavé, není to nic, je to opravdu jen špatné stejně, jako jsou špatné triky, které se zde objevují. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou ujeťárnu alá Wynorski, ale to, co jsem viděl, mi vyrazilo dech a nevěděl jsem, jestli mam brečet, nebo se smát. Herci, ozvučení střih, režie...........tady se nenašlo vůbec nic, co by si nezasloužilo odpad. A triky, dá-li se o té animaci jako otricích mluvit, byly kapitola sama o sobě. Všem bych doporučil přeskočit prvních 45 minut. Tedy pokud budete mít tu odvahu a pustíte si to. ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Ako trashomil, mám v takýchto prípadoch ťažkú chvíľu. Buď som z filmového prejavu hodnoteného zetka ohromený a radím si snímok ku mojím guilty pleasure trhákom, alebo som len proste zhrozený a znudený z toho, čo sledujem. A občas mi napadne, že toto niekto zosmolil naschvál, len aby sa umiestnil v ňákom tom rebríčku najhorších filmov. Toľko nevtipných WTF momentov, som už dávno nevidel. Ani jeden z nich mi nedal aspoň trošku nádeje v mojej filmovej dušičke čo i len porozmýšľať nad milosrdenstvom. Za telkou mám okno, cez ktoré som videl, ako si štebotavce tak ladne, pri prvých záchvevoch pani Jari, polietavajú okolo stromov. Myslím, že mi tým Vesmír chcel niečo povedať. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Stránka imaginepeace.com, na kterou film velmi nápadně odkazuje, je ve skutečnosti stránkou Yoko Ono. (L_O_U_S)
  • Mnoho jmen v titulcích je vymyšlených, protože režisér James Nguyen chtěl, aby film vypadal profesionálněji. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama