Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 1

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (145)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jsem moc ráda, že jsem se nenechala odradit hodnocením a jménem Zac Efron. Charlie St. Cloud je film o bolesti a žalu a nutno říci, že Zac se za svůj výkon rozhodně stydět nemusí. Pokud se bude jeho herecká kariéra ubírat podobným směrem, má reálnou šanci HSM zastínit. Jeho herecká partnerka vlastně ani neměla moc co předvést a malý Sam byl občas trochu na obtíž. Scénárista se nevyhnul několika klišé a frázím, které by si mohl (a měl) odpustit, ale tyto chvíle se dají lehce překonat a snímek umožní na ně zapomenout. Hlavně díky krásným exteriérům a povedené kameře. Film je natočen velice citlivě a záleží jen na divákovi, jestli jeho obsah přijme, nebo jestli ho bez váhání odsoudí jako kravinu. Já to přijala a musím říct, že Charlie St. Cloud mě velice mile překvapil. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Craig Pearce / The Death and Life of Charlie St. Cloud by Ben Sherwood | Hudba: Rolfe Kent | Produkcia: Marc Platt, Ben Sherwood | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media | Rozpočet: 44 miliónov $ | Tržby: 47,749,933 $ || Paradoxom filmu je obrátená emočná gradácia - začiatok je silnejší než koniec. Experimentálne pseudo-fantasy prvky miestami zabíjajú už zo základu krívajúci dej. Zac to tiahne z celých gúľ, Amanda je príjemná ako herecky, tak i pre oči. Okrem obrazovej farebnosti však nič viac, než jedno videnie v sobotu po obede. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Zac Efron sa vraj preslávil muzikálmi zo strednej. Ak beriem jeho kariéru, tak toto je o niečo vyšší level, dve tretiny filmu má čo hrať a vcelku sa mu darí. Určite si prídu na svoje jeho fanynky, inak sa nejedná o nič, čo by sme už nevideli. Vyzdvihol by som peknú kameru, ktorá vystihuje romantickosť scén. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Chudák Charile se utápí v žalu z tragické smrti svého bratříčka a já se utápím v žalu nad ztrátou sta minut svého života, který jsem strávil s tímhle pseudoromantickým kýčem, co si hraje na drama. Vlastně ne, kecám, část jsem přejel rychloposuvem, takže jsem byl některých vyšperkovaných dialogů, patetických scén a předstírání hlubokého citu průměrnými herci ušetřený. Celkový dojem: 25 %. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem 100% „heterák“, tvrdím, že Zac Efron v současnosti působí svou vizáží jako bezkonkurenční TOP kocour, u něhož naprosto chápu, proč si jeho podobizny lepý „týnky“ na zdi svých pokojíčků, protože on pro mě skutečně v tuhle chvíli definuje pojem krásný. Nicméně, pro mě, jako filmového fanouška, je ovšem daleko podstatnější, že se z něj stává i poměrně výrazný mladý herec, objevující se převážně v působivých a ne až tak příliš tuctových snímcích, což lze brát s ohledem na jeho další filmovou budoucnost jistě jen pozitivně a právě snímek Smrt a život Charlieho St. Clouda je toho zdárným důkazem. A ikdyž opravdu velkému zážitku z této podívané brání jeho vážně silně nedotažená a plno kopanců obsahující zápletka, určitě nejde ani o snímek, za který by se museli jak tvůrci, tak samotný Zac, ve svých filmografiích stydět. Ono to s tou zápletkou je totiž docela těžké. V žádném případě nechci tedy tvrdit, že mě nudila, že mě emočně nezasáhla, že neměla spád, že se v ní tvůrcům nepodařilo namíchat působivou atmosféru a že mě závěrečný happyend upřímně nepotěšil, ale vyskytlo se tu několik momentů, nad kterými doteď jen kroutím hlavou a fakt mě štve, že si s tím nedali autoři větší práci, aby celá ta zápletka ve výsledku fungovala daleko líp, než se nakonec stalo. Jak už jsem ale zmiňoval, zbytek šlape poměrně slušně a i po stránce obsazení nemám co vyčítat, Zac Efron byl ve své čistě dramatické roli velice přesvědčivý, Amanda Crew je sympatický kotě, líbily se mi i camea vstupy stále nádherné Kim Basinger a charismatického Raye Liotti, prostě pohoda. Takže, já jsem ve výsledku docela spokojený, jde o průměrné drama, které sice asi navíc skutečně nemělo, nicméně díky působivým emocím a velmi příjemnému obsazení určitě stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Jedním z rozdílů mezi románem Bena Sherwooda, podle kterého byl snímek natočen, a filmem je umístění děje. Zatímco knižní děj se odehrává v massachusettském Marbleheadu, film je situován do washingtonského Quincy. (Terva)
  • Na rolu Sama St. Clouda sa uskutočnil otvorený internetový kasting. (ThomasCrown)
  • Zelená reštaurácia pri prístavisku s názvom "Flynn´s Reach" je v skutočnosti povestná "Molly´s Reach" zo seriálu The Beachcombers v meste Gibsons, štát Britská Kolumbia. Kvôli natáčaniu bola dočasne premenovaná a premaľovaná na zeleno. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama