Reklama

Reklama

Extraterrestrial

  • Kanada The Visitors (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

April sa spolu s priateľmi odoberie na rodinnú chatu do Echo Lake. V danej oblasti pred pár dňami za záhadných okolností zmizla mladá žena, po ktorej na mieste činu zostala len peňaženka s dokladmi. Hneď v prvú noc ostane partia mladých ľudí v šoku. Z vesmíru na Zem dopadá neidentifikovateľné lietajúce teleso, označované ako U.F.O. Kúsok od neho nachádzajú stopy neznámeho tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Na túto noc už nikto z nich nezabudne ... (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dievča si s priateľmi ide užiť víkend na rodičovskú chatu v lesoch, kde sa neďaleko zrúti UFO a oni sú ohrozovaní mimozemšťanmi. Priamočiara a vcelku zábavná alien-terror vyvražďovačka, ktorá sa po väčšinu času nehrá na nič viac a aj preto funguje. Mladí sú tradiční, takže sa čaká iba na alienov a keď sa objavia, tak aj oni sú v podstate tradiční (vzhľad, ufo, únosy a dokonca aj análna sonda), čo je v tomto prípade pozitívom zapadajúcim do celkového nenáročného konceptu filmu. Vo viacerých úsekoch to pripomenie xy podobných kúskov, čo ale takisto nevadí a nebyť spackaného záveru, tak hodnotím vyššie. Finále totiž pekne vygraduje do napínavého a vizuálne pohlcujúceho diania na vesmírnej lodi, čo pre mňa bolo najlepšou časťou filmu a už keď som sa tešil iba na poslednú bodku, tak sa to absurdne vrátilo späť na zem a dobrý dojem zabilo nechutným klišé záverom, z ktorého mi skoro prišlo zle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kanadské horory sú v mojom pomyselnom rebríčku na poslednom mieste s veľmi zlou reputáciou. Preto sa im radšej vyhýbam. Pri Extraterrestrial som toto porušil a už som sa tešil, ako dobre som spravil. Žeby konečne svetlá výnimka? Príbeh sa síce začína štandardne, máme tu partičku mladých ľudí, ktorí si chcú na opustenej chate jednej z nich cez víkend poriadne zapariť. Veci sa však zvrtnú pre nich neželaným smerom keď ich začnú prenasledovať neželaní vesmírni návštevníci.... Snímok hneď od začiatku pekne postupne naberá tú správnu tajomnú atmosféru, našlo sa tu aj pár podarených ľakačiek, prostredie vesmírnej lode bolo výborne urobené a vypäté scénky boli zaujímavé, napínavé a atmosfericky dusné. Tiež vesmírni bubáci nevypadli najhoršie, to isté možno povedať aj o sympatickom hereckom osadenstve. Už som sa tešil ako snímok ohodnotím 3 silnými hviezdami, prípadne aj vyššie, lenže potom prišiel koniec a všetko to pozitívne nadšenie sa stratilo ako jarný sneh. Tak kakačkovité, gýčovité ukončenie s totálne klišoidno-prihlúplou Dänikenovskou pointou som nečakal ani v tom najdivokejšom sne. Skoro sa mi 3x pretočil žalúdok. Ten Rómeovsko-Júliovský nábeh by som ešte prežil, ale to čo prišlo potom....no, nezostalo mi nič iné iba znechutene ísť spať. Opäť sa potvrdilo, ako môže niekedy koniec zničiť celkový dojem z filmu a všetko dobré tak poslať do čerta. Ďalší klinček do rakvičky mojich sympatií ku kanadským hororom. 40/100 ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu, který zjevně moc velkým rozpočtem taky neoplýval, se paradoxně prohazuje situace - a to sice, že relativně normální a zajímavá se zdá být až druhá polovina filmu, který vystřídá totálně-klasickou-céčkovou-teenage podívanou. Mezi herci byste si totiž sotva vybrali svého favorita a tak od prvních minut fandíte všem nadpřirozeným silám, aby tu bandu neumětelů vymlátili do posledního neherce. Druhá půlka, kde je pak nonšalantně sděleno,že americká vláda má vlastně celou dobu s alienama úmluvu, že si tady smí hrát na písečku, sem tam nějakýho chudáka čapnout a testovat si ho ve vermíru výměnou za to,že lidstvo si může na planetě Zemi stále dále vesele degradovat a množit se, již poměrně ujde....trošku potěšila i přítomnost herců Bellowse a Ironsidea, jež i přes svou ne zcela áčkovou hollywoodskou reputaci tu svítí mezi ostatními jako drahokamy....................moje hodnocení = 4 z 10. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Parta mladých jede na chatu... Už jenom ten začátek zní blbě. Jenže bacha, ono to pak začne být i celkem zajímavé, začne to být i napínavé a dostaví se dokonce i nějaká atmosféra, jenže tomu zase ubližuje podivný vývin děje, postavy jsou buď nesympatické nebo nijaké a některé scény působí úplně pitomě (třeba jak si tam ty mimozemšťany přivolává, protože jí sebrali kluka a ona ho přece nikdá neopustí...). Potom se dostaneme na loď, kde jsem tak nějak doufal, jelikož mě to hodně zajímalo, o co mimozemšťanům jde. A já se to nedozvěděl, leda by jim primárně šlo o brutální anální sex páchaný na někom. A ten konec to už zabil úplně, do té doby jsem zvažoval, že bych dal i 3*, ale ten konec to fakt zmrvil, takže nakonec dávám jenom lepší 2* Na víc to fakt nemá, je to pro mě zklamání jako prase. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pokud byste někdy potkali nějakýho emzáka, na nic nečekejte a hned ho něčím sejměte. Žádný přátelský a vstřícný chování vám nepomůže, na to zapomeňte, ti hajzlové totiž mají jedinej chtíč - letět sem přes půl Galaxie, aby tady s náma prováděli nějaký nechutný pokusy. Třeba s ostrou rotační anální sondou... Tahle rafinovaná komediální parodie na béčkové scifárny a horrorové vyvražďovačky se mi těžce líbila. Film zlomyslně skáče ze žánru do žánru, aby si divák až do poslední minuty nebyl vůbec ničím jistý. Myslím, že se jedná o kvalitativně skoro stejně výrazný posun v béčkovém žánru, jaký předloni přinesl geniální The Cabin in the Woods. Vtipné, pohledné, dobře zahrané, dobře zrežírované, se skvělou hudbou. Nebýt debilně třaslavé kamery... ale to už se zase opakuju. Kvůli hrozné kameře jsem chtěl dát "jen" čtyři, ale nalomil mě nejdřív matrixovský závěr s naprosto kulervoucím koncem a hned nato mě dorazila tak milá pocta mému bezkonkurenčně nejoblíbenějšímu seriálu (muž s cigaretou), že zapomínám na to, jak mě celou dobu srala ta zhovadilá kamera a všelijaké stroboskopické blikání a sázím plný počet. Aspoň do další projekce. P.S.: Chci dvojku s Emily Perkins!! / Z ostatních (zatím nemnoha) komentářů soudím, že parodičnost a nadsázku v tomhle skvělém spektáklu většina diváků vůbec nepostřehla... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V závere filmu, pri upratovaní miesta činu, všetko vedie muž, ktorý má oblek a zapáli si cigaretu. Ide o odkaz na postavu "The Smoking Man" zo seriálu The X-Files (od r. 1993), ktorú pôvodne stvárnil William B. Davis. (Lukoh)
  • Během produkce scény "anální sondy" se filmaři obrátili na specializované a kvalifikované pracovníky v oblasti sond. (Lajty)
  • V scéne, kde April volá so svojím otcom, je na pozadí vidieť súbor s filmom Grave Encounters (2011), ktorého scenár napísali taktiež The Vicious Brothers. (Marceloo)

Reklama

Reklama