Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý manželský pár (Sarah Shahi, Milo Ventimiglia) má veľa problémov po strate ich syna. Aby to nestačilo, život im začne komplikovať aj záhadná návštevníčka. Je ňou vystrašené dievča, ktoré o sebe tvrdí, že prežilo autonehodu a teraz ju prenasledujú záhadní maskovaní muži. Tí krátko po jej príchode prichádzajú do domu a začína sa desivá hra na mačku a myš! (Kadas97)

(více)

Recenze (88)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Typický príklad štvorhviezdičkového hororu, ktorý je napínavý až do záverečných minút a potom sa odrazu sám totálne dokaličí. Najprv neoriginálna (a dnes už skoro trápna) pointa, potom vysvetlovanie a na koniec pátos. Strašná škoda toto, väčšinu stopáže som bol viac než spokojný a oni to celé zničia v priebehu desiatich minút ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželé Jonathan a Addie bydí na venkově daleko od ruchu velkoměsta a z dosahu signálu mobilních telefonů. Jen těžce se vyrovnávají s tragédií, která je před nedávnem zasáhla. Jejich malý syn totiž utonul. Do jejich života jedné noci náhle vstoupí mladá žena, která o sobě tvrdí, že měla nehodu na silnici, kde také spatřila podezřele maskované osoby v plynových maskách. Nikdo ani v nejmenším netuší, co se té prokleté noci semele, a komu to vlastně manželé otevřeli dveře. Scénáristé ve svých hororech poslední dobou dávají sadu "spisovatelům". Nevím, co proti této profesi mají, ale faktem je, že nedávno byl divák s tímto konfrontován v "Plivu na váš hrob" nebo "Sinister". Také Jonathan je spisovatelem, a i když jeho žena utápí svůj žal ze ztráty dítěte v alkoholu, tak on je oproti své labilní ženě, přece jen vyrovnanějším. Nedá se to s jistotou tvrdit o tomhle hororu-nehororu. Zřejmě nevědomky, neúmyslně, anebo zkrátka jen z jakési scenáristické nouze došlo ve filmu k pochybení, a to tím, že je hned na začátku vyzrazeno, jak to s manželským párem ve skutečnosti je. Méně zkušený divák čeká jednoznačně "home Invasion" a ono se z toho postupem času vyloupne úplně ale ÚPLNĚ něco jiného. Nápad s rozmístněním kamer po domě a blízkém okolí za účelem sledování manželského páru se ukázal, jako více než dobrý ohledně jitření divácké zvědavosti a dychtivosti, co za tím vším vězí. Film nemá nijak závratné tempo, ale poměrně velmi dobře umí pracovat s napětím a nervozní až těkavou atmosférou vyvolávající blíže nespecifikovanou obavu, ačkoliv ohledně drastických scén je velmi skoupý, když největším hřebem je střep, nikoliv hřeb, v noze. Herecké obsazení ústředního trojlístku není z nejhorších. Milo Ventimiglia si film produkoval a při té příležitosti si zahrál i hlavní roli. Jeho manželku si zahrála Sarah Shahi a tajemná noční návštěvnice připadla Sarah Paxton. Film se pustil do něčeho, co zrovna velkou originalitou nezavání, ale nezastírám, že velmi rychle mně plynul. Svůj záměr zmást diváka měl poměrně dobře rozvržený, ale neustál ho. Předně nadělal množství chyb, které hororový "kriminalista" neomylně odhalí nebo prokoukne, a pokud chtěl stavět na nějaké převratné pointě, tak si měl předtím důkladněji ověřit, zda to ve výsledku bude dávat smysl tak, jak by film býval potřeboval. Nemyslím si, že se tak stalo. Ovšem nepropracovanost v hororech není neodpustitelná, a jsou důležitá i jiná divácká hlediska či kritéria. Mnohé z nich se filmu podařilo naplnit. Počínaje atmosférickým prostředkem, tajemnou skupinkou v maskách, odlehlým venkovem a s tím spojená ztížená komunikace a používáním kamer konče. Nelze se však zbavit dojmu, že film, více než diváka, zmátl sebe a přecenil se také v tom, jak moc si toho na sebe nabral. V tomhle hororu si nemůžete být ničím jistí. 50% A v tom je jeho největší přednost. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem moc nečekal, už jen proto, že žánr Home invasion moc nevyhledávám. O to víc jsem překvapen, že jsem se ani chvíli nenudil a na konci byl spokojen. Pro fanoušky gore to bude asi zklamání, ale ten kdo má rád hru na kočku a myš, temnou atmosféru a zajímavou pointu, ten by neměl být zklamaný. Krátká stopáž, dobré herecké výkony a pro mě asi nejlepší konec, který mohl být dělá z filmu nadprůměrnou podívanou a tento snímek by určitě měl vidět každý hororový fanda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TŘEBA NASTAVIT NEUSTÁLÝ REŽIM HRŮZY A NAVODIT EMOCIONÁLNÍ STAV, VE KTERÉM…“ /// Celkem brzo se začnou dít zajímavý kousky, podpořený vkusnou zvukovou složkou. Dobrá, možná jde jen vo tlačení na pilu ve stylu Ils, hra na honěnou, schovku, tejrání neviňátek, ale ty lidi se naštěstí nechovaj (úplně) jako debilové. Nevěřím jim, to zas takový frajeři nejsou, ale uznávám, že ten konec …. POZOR! SPOILER! … jsem fakt nečekal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dneska jsem potkal čuráky, co rozmisťovali po lese repráky. P.S.: Bydlím u lesa. 2.) Rachel se mě rozhodla konfrontovat s traumatem. P.S.: Stejně tě ty čubko jednou dostanu! 3.) Thx za titule ,,c.tucker“ a ,,Viny95501“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Atmosférická jednohubka oscilující někde mezi The Strangers a Ils. Brutalitu ale nečekejte. Kromě sympatického obsazení (kočička Paxton, Milouš "v podzemním krytu mi ruplo v bedně" Ventimiglia a Sarah Shahi, na kterou jsem zrovna včera narazil ve Slyově Bullet to the Head) totiž útočí na diváka hlavně skrz napětí, které úspěšně šponuje do samotného finále. Tam však díky opravdu se nehodící pointě ztrácí důležité body. Atypická "home invasion", jen co je pravda. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama