Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie. To čo chýba posledným exploitationom ako napr. Captifs, Mother's Day má všetko. Klasický exploid príbeh, slušne natočené gore a revenge, sympatické postavy, dejové kľučky atd. Záver moc predvídateľný, ale to nič nemení na tom, že Darren Lynn Bousman natočil svoj najlepší film a zostanem ho sledovať preciznejšie, pretože aj jeho predošlé filmy boli dobré. Plaec hore. A Rebecca De Mornay je skevlá bitch. PS: Nie je to žiadna blbá jednohubka, k filmu sa určite ešte vrátim. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tento film neoznačoval jako horor, ale spíš jako psychologocko - dramaticko šílenej teror! A vůbec bych to nebral jako remake na Tromáckou verzi z roku 1980, s kterou tento snímek má opravdu pramálo společného, snad jen vyšinutou matku a její synáčky, ale tot´ vše. I přes delší stopáž film odsýpá a přibývá na hustotě. Některé podstaty scén jako by vypadly ze série Saw, tady se Bousmann prostě nezapře, podle mě ale snímku spíše škodí. Více gore by taky neškodilo, ale tady se sází hlavně na ten psychickej teror, kterej je fakt krutej a dost vypjatej. Ke konci filmu je jasný, proč se film jmenuje Den matek, bitka mezi matkama byla dobrá, ten úplnej konec už tak originální nebyl. Ale jinak fakt nenudící napínavá podívaná s výbornou představitelkou vyšinuté matky a s perfektně dokreslující hudbou, zejméná violoncellové tóny byly hodně smutné a depresivní. Po pro mě špatném " Repo! The Genetic Opera " zasloužená čtyřka. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě nic nového pod sluncem. Banda kriminálníků obsadí dům, jehož obyvatelé si vezme coby rukojmí a snaží z nich dostat peníze, pomocí nichž by mohli překročit hranice. Jenže tenhle film má neustálé tempo, pořád se něco děje, psychologické roviny se střídají s těmi brutálními a funguje i napětí. Casting vyšel na výbornou a dominuje psychopatická Rebecca De Mornay v roli Mámy. A konec? Naprosto perfektní a i přes avizovaný začátek naprosto překvapivý. Alespoň pro mě. 90% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Home invasion jako víno.Snímek dupe na plyn hned od úvodních minut a ve svým tempu nepoleví až do konce.Což je jeho velkým plusem.Kdo čeká krvavý jatka a gore jízdu bude nejspíš zklamanej.Film nevsází ani tak na krvavost,ale spíš na psychoteror vyvíjenej na oběti.Ikdyž pár krvavých scén se tu taky najde,ale povětšinou mimo kameru.R.De Mornay v roli šílený matky obstála na výbornou.Horší už bylo obsazení jejich synů.Né že by to byl zas takovej průser,ale výběr mohl být lepší.Zklamáním pro mě taky byl úplnej konec.Jinak nemám co vytknout.Rozhodně mě těhle 112 minut nenudilo.Jen upozorňuju že s původním Dnem matek z roku 1980 to má pramálo společnýho. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ohromné překvapení. Asi nejlepší film, který jsem letos viděl a s tím jsem při stahování rozhodně nepočítal. Tento film zaujme hlavní tím, že je ->> zábavný <<- a absolutně všechny scény v něm mají koule, mají šťávu a mají smysl. Žádná nudná nastavovaná vata, žádné ředění chlastu vodou, žádná mouka v uzenině. Tohle je prostě opravdový žánrový film, který se povedl! Celých 112 minut se něco děje a když už si scénáristé nevěděli rady, přidali do mlýnku morální apely a dilemata, nebo si pomohli drsnými odbočkami, které do děje nijak nezasahují, ale přikrášlují ho (lady minisukně a jejich nožíková party u bankomatu). Právě tyto "doplňky" skvěle ladí s celým filmem i když jsou v podstatě nesmyslné. Tento film je jednoduše tak prostý a přímočarý, až je dokonalý a přesně tohodle by se měli tvůrci držet, protože právě o tomhle filmy jsou a měly by být! 90% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal vo Winnipegu (Manitoba, Kanada) len 27 dní. (Arsenal83)
  • Jaime King si počas tretieho dňa nakrúcania zlomila kostrč. (U_S_O)
  • Počas nakrúcania scén so zbraňami boli herci zadržaní políciou, ktorá si ich pomýlila s bankovými lupičmi. Tí vyčíňali neďaleko miesta filmovania. (U_S_O)

Reklama

Reklama