Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (196)

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se mi to opravdu líbilo. Nepatřím sice mezi fandy původního anime, ale mangu jsem četla a minimálně první polovina byla brilantní. Musím uznat, že tvůrci udělali dobře, když v kuse prakticky nechali jen základní premisu a rozhodli se upravit příběh k obrazu svému. Light mi sice ze začátku připadal, že vůbec neodpovídá tomu, jaký má být, ale nakonec se také vybarvil. L byl dobrý od začátku. Za mě tedy příjemné překvapení a spokojenost. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu od mangy i anime. Vlastnit zápisník, jehož prostřednictvím se lze kohokoliv zbavit, může být lákavé. Jenže i dobré úmysly mohou dláždit cestu do pekla. Stačí si vzpomenout, když se lid rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou. Jednou byl zabit diktátor a vrah, jindy však člověk bez viny. Také Light brzy pochopí, že spravedlnost nelze brát lehkovážně do vlastních rukou a že přijde chvíle, kdy rozhodnutí nebude vůbec jednoduché. Prastarý námět s nadčasovým varováním. Vizuálně pěkně zpracované, zejména dekapitace má své kouzlo a připomene Nezvratný osud. V TV běží Phantasm a mrtvoly venku přibývají. Škoda, že napětí se místy vytrácí, jako celek ale film nenudí. Fanoušci předlohy a japonských zpracování nadšeni zřejmě nebudou, ale pro ostatní by mohlo jít o příjemnou oddechovku. Jen ten démon mě více děsil v comicsu... ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ještě před 2 hodinami jsem neměl ani tušení, že existuje tenhle film. A vlastně už ani nevím, jak jsem se k němu tady dostal a tohle přesně mám tak rád, když změním svoje filmové plány z minuty na minutu a pustím si úplně něco jiného, co ani nevím co je (a nakonec je z toho film večera/týdne). Je ale pravda, že mě hodně zaujal obsah, kdy se mi dost líbila ta myšlenka. Začalo to jako nějaká Fantasy pohádka, jenže po tom, co dojde k první smrti alias Nezvratný osud, jsem hodně rychle zaplul do křesla, ze kterého se ještě teď pokouším dostat. Nemám páru o předloze, co jsem zahlídl, tak se jedná o hentai, teda o anime nebo co, o které se vůbec nezajímám a mám na to svůj názor, ale chápu, že pro tyhle jedince, co znají původní předlohu, pošlou tohle s vážným brekem do hajzlu. Pro mě jako nezaujatého diváka, byla tohle fakt lahůdka, jak po stránce herecké, tak co se týče Gore, které je zde opravdu vydařené, až trochu znepokojivé (a to já rád). Atmosféra a napětí v druhé polovině perfektní a musím pochválit i hudbu, protože tu jsem si opravdu užíval. Potěší i krásná Margaret Qualley, která dodávala filmu po celou dobu, tu správnou šťávu. Když anime kult odpaduje, tak já pálím FULL !! NETFLIX, mě poslední dobou víc a víc překvapuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná tu asi budu trošku vstřícnější, než někteří uživatelé. Původní komiksový příběh znám a četl jsem ho. Zároveň jsem ale netušil, že ho Japonci již před lety zfilmovali. O to více jsem si ale tuto americkou verzi užíval. Jasný, začátek filmu je dost na pytel, protože Nat Wolff se k zápisníku smrti dostane jak Balkánec k jaderné hlavici. Po ale poměrně hodně rychlém startu se rozjede neméně zajímavý příběh, který právě komiks nabízel. Jasně, jsou tam určitý nejasnosti a rozpory s komiksem, ale to nic nemění na tom, že si s námětem Adam Wingard opravdu hodně pohrál. Osmdesátkově znějící hudba vytváří skvělou náladu filmu a dobře stavěný příběh se ke svým závěrečným titulkům hodně zajímavě propracuje. Nakonec jsem byl dost spokojený. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem četl několikrát a i když má provokativní námět, zabavné postavy a napínavý děj, má i své masařky - zločinci jsou tu zobecnění jen na tupou šedivou masu, poslední díly celou ságu jen rozpatlávají... Narvat celou sérii do jednoho filmu za cenu brutálního osekání děje na to nejzajímavější by určitě mohlo fungovat, ale americká adaptace dopadla dle očekávání jako hloupoučký odvar s ještě hloupějším akčním finále. Představitel Lighta nakonec nebyl nejhorší, ale představitel L mě těžce zklamal (a nehraje v tom roli barva kůže). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní sekvenci je mezi roztleskávačkami vidět také jedna s blonďatými vlasy a dvěma copy po stranách. Jedná se o odkaz na vzhled hlavní dívčí postavy v originální manze, kterou je „Misa Amane“. (NiWi)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)
  • Studio Warner Bros projekt zrušilo těsně před produkcí. Díky Adamu Wingardovi bylo umožněno projekt přesunout na jinou platformu - na Netflix, který práva koupil. (michy9073)

Reklama

Reklama