Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (196)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Rule 28: Each death must be physically possible. So no shark attacks while someone's on the toilet, as much as I love that idea." Tady půjdu šeredně proti davu. Skoro až by se dalo říct - nepěkně. Mě tohle zpracování mangy/anime fakt sedlo. U Death Note miluju jeho premisu a tu snad každý známe. Nechci samozřejmě žádnému zarytému fanouškovi anime křivdit, ale tohle americké zpracování od Netflixu mělo všechno, co jsem od filmu chtěl. Outsider Light (Nat Wolff), který záhadným způsobem obdrží onen Zápisník, bláznivou holku (Margaret Qualley), která se do outsidera zamiluje a samozřejmě Ryuka (Willem Dafoe), který děsí každým coulem. A zatímco Nat je naprosto fantastický teenager s minulostí, tak Margaret je úžasně nevyrovnaná pretty buchta. A Ryuk s hlasem Willema nemůže zklamat. Konec jsem čekal ještě černější než byl, ale i takhle jsem vlastně moc spokojený. Protože zvrat a logika mi imponovala. Finále je tak pro mě plné emocí, které jsem vůbec nečekal, že bych tady našel. Skvělý výběr soundtracku to už jen celé podtrhuje. Takže ať se na  mě nikdy nezlobí, ale Death Note 2017 je moje guilty pleasure. A zcela upřímně si myslím, že svoje kvality má. Za mě je to totiž jeden z nejlepších filmů, co jsem letos viděl. A to jako fakt! PS: Chtěl bych napsat něco jako - Chci víc hraných anime. Ale to by mě už fanoušci fakt ukamenovali. (89 %) ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Původní japonský Death Note mám i přes postupně klesající kvalitu rád a proto mne opravdu zajímalo, jak nakonec dopadne i americká hraná verze. No dobře, není to nejlepší, vše je až moc zjednodušené nebo udělané pro efekt, ale co byste od Amíků čekali. Zatímco Japonci vám jako hrdinu naservírují stylového, inteligentního a velmi oblíbeného studenta, Američané sáhnou po looserovi, kterému se s deníkem v rukou začnou plnit i některé z jeho snů. Jako Ryuk se určitě povedl a pokud bude pokračování, kouknu i na dvojku, ale rozhodně je to slabší, než adaptace Ocelového alchymisty. 60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď zmrštíte pôvodný seriál (nevidel som, iba hádam) do hodinky a pol a prispôsobíte požiadavkám amerického teen publika, vznikne niečo tak extrémne skratkovité, ako Death note. Film pôsobí ako rekapitulačný zostrih niekoľkých scén z jednej série neexistujúceho seriálu, čiže nefungujú motivácie postáv, následnosti, psychlógia atď. A vyzerá to veľmi lacno. Nápad tomu rozhodne nechýba a ani premyslená myšlienka, čo je nakoniec ale práve kvôli odfláknutému spracovaniu veľká škoda. Hovorí sa tomu premrhaný potenciál. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že po úvodnom, doslova dokonalom navnadení, upadla vysoko nastavená latka tak nízko. Fakt som bol neskutočne nadšený. Škoda, že hodená rukavica nebola zdvihnutá, a slová do bitky, boli nahradené akýmsi klišé príbehom, ktorý byť to poriadne okorenení dávkou krvi, mohla to byť ďalšia, odvážna mordovačka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)
  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)
  • Studio Warner Bros projekt zrušilo těsně před produkcí. Díky Adamu Wingardovi bylo umožněno projekt přesunout na jinou platformu - na Netflix, který práva koupil. (michy9073)

Reklama

Reklama