Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (196)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Můj osobní skromný odhad je, že hodnocení tohoto filmu se budou zasádně rozcházet dle toho, pokud onen kritik je japonskou anime předlohou nepolíben. Porovnávání je totiž nemožné se vyhnout. Pokud není, třikrát hurá! V aktuální záplavě sequelů a praček na peníze by se mohl Death Note svým nápadem a mixem potemnělého teenage thrilleru s kapkou filozofie lehce vymykat zaběhlým standardům. První build-up polovina musí i bavit, druhá svou zmateností a hloupostí už bohužel ne. Odhalení Kiry by mělo být téměř alfou a omegou celého rozuzlení, což mě překvapilo, jak je možné, aby to s dějem filmu tak minimálně otřáslo. Každopádně, pokud jste původní Death Note viděli, je obtížné tento paskvil nezaplavit údery zprava a zleva. Respektuju to, že autoři se rozhodli jít jinou cestou, zároveň se nedá si nezaťukat na čelo a párkrát nezakoulet očima nad nápadem adaptovat tak široký materiál do jednoho filmu. V čem spočívala genialita původního Death Note, byl vypiplaný scénář s téměř nadpřirozeně inteligentním soupeřícím duem. Obě postavy pracovaly na bázi logiky a odstřihly se od možného chybného emocionálního jednání. Bylo lahodící a napínavé (až na hraně závislosti) sledovat, co tato hra kočky s myší přinese příště a i přesto, že Lighta svým počínáním nejde charakterizovat v pozitivním světle, nešlo ho díky jeho smysluplnýmu jednání snadno odsoudit. Zde Light a L mají IQ cca poloviční, Light se sebou nechá neodpustitelně manipulovat, absence inteligence ve scénáři vyplňuje stupidně líná pravidlová berlička zápisníku a do děje vstupují i "náhodičky", které sluší jen béčkovým kreacím. Napětí je střídavé, hororový žánr to lízlo jen okrajově a rádoby srdcervoucí, zpomalený a patetický konec (ta hudba to zabila na desetkrát) ve mně zanechal silně nepříjemnou pachuť. Není to ono. Herecky to není ono (vyjma nejpozitivnějšího prvku filmu v podobě Dafoeova Ryuka), scénáristicky též ne, režijně průměr. Film, který byl předem odsouzen k neúspěchu, byl nejspíš do zápisníku též vepsán, jen nestihl onu stránku spálit. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film sem si pustil znovu. Začátek je hodně pekelnej, atmosférou to nešetří, a zaděláno bylo na slušnej filmek. Vypadá to ovšem, že Netflix šlápnul po dvaceti minutách Wigardovi na kuří oko. Od tý chvíle je to nervní, hodně překombinovaný, a ten černej polda mě neskutečně sral, a ve filmu působil spíš jako rušivej element. Wigard je asi fakt dobrej tvůrce, ovšem tohle trochu pokulhává. 60%. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Whitewashing stranou, Death Note je kvalitní adaptací známé mangy a nabízí napínavý zážitek v nabitém tempu, při kterém není ani moc času vnímat příliš chyby, neboť přešlapy jsou vždy hned napraveny nějakým dalším, povedeným momentem. Film nejenže dokáže zabavit, ale prezentuje i spoustu zajímavých dilemat, které při sledování přinutí k zamyšlení. Trošku zamrzí, že se nepodařilo obsadit do hlavní role lepšího herce, neboť Nat Wolff má pár slabších momentů, ale povětšinou naštěstí funguje jako adekvátní doplněk zajímavého příběhu. ()

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Takto. Death Note anime je najlepšia anime aká bola kedy natočená o mange to platí dvakrát tak veľmi. Aj napriek tomu som sa ale snažil vnímať to ako relatívne samostatný film, ktorý si berie oproti mange len nejaký ten základ no....nie diky, Ktokoľvek písal scénar určite mangu nečítal a ani anime nevidel a ak hej tak je to netalentovaný čurák. Chápem, že vziať predlohu z ktorej vznikla anime dlhá prbližne 30 hodín a spraviť z toho dvojhodinový film je ťažké, ale zredukovať to najlepšie čo robí death note takým skvelým príbehom vrátane postáv a zredukovať to na úpné minumum plného toľkého klišé, že človek by až zaplakal to chce niekoho na úrovni Tommyho Wiseaua... Keby aspoň tá zjednodušená klišé verzia a zjednodušené postavy bez akejkoľvek hĺbky boli dobre spracované, ale ani to nie. Je to jeden veľký nelogický bordel, ktorý nepôsobí kvalitne ani ako adaptácia ani ako samostatný film. Medzi 1 a 2 hviezdami, prikloním sa však ku 2 pretože death note je stále srdcovka a dať čomukoľvek čo s tým súvisí menej ako dve hviezdy by mi zlomilo srdce Mrzí ma to o to viac, že Wingardov Host a You're next som si dosť užíval. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)
  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno