Reklama

Reklama

Špičák

  • Řecko Kynodontas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dysfunkční rodina, odříznutá od okolního světa. Tři děti nemají jinou možnost než se podřídit pravidlům, která jim vnutil jejich otec. Jediná osoba, která je smí navštěvovat, je Christina, která uspokojuje chlapcovy sexuální potřeby... Otec, matka a jejich tři děti žijí v domě na okraji města. Dům je obehnán vysokou zdí, za který děti nikdy nechodily. Procházejí zvláštní formou vzdělávání a baví a nudí se tak, jak to jejich rodiče považují za vhodné, bez sebemenšího vlivu okolního světa. Věří, že letadla, která jim létají nad hlavou, jsou hračky, a že zombie jsou žluté květinky. Jediným cizím návštěvníkem domu je Christina, zaměstnankyně továrny, která pravidelně přijíždí uspokojovat synovy sexuální potřeby. Celá rodina si ji oblíbí, zejména nejstarší dcera. Jednoho dne jí Christina daruje čelenku, jež září v šeru jasnou barvou, a požaduje za ni protislužbu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Špičák měl být pomyslnou špicou dne. Důvodem byl nevšední námět a fakt, že řecká kinematografie je v poslední době jednou z nejdiskutovanějších. Ani teď, bez mála dvě hodiny po skončení projekce si nejsem jist, co jsem vlastně na plátně divadla Karlových Varů viděl. Po odchodu z budovy mi v hlavě zběsile přeskakovala jediná myšlenka - že Trier je proti Lanthimosovi slabý čajíček. Určitě je to jeden z nejrozporuplnějších filmů, co jsem kdy zhlédnul a vlastní hodnocení si budu muset ještě nechat pořádně projít hlavou. EDIT 9.7.2011: Po vytěsnění některých scén z hlavy nemůžu hodnotit níž - 80%. [MFFKV 2011] ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Nevadí mi určitá zvrhlosť, ani erotika a ani incest-vo filme samozrejme:) Ale vadí mi násilie na zvieratách a to aj len to naznačené. Musím preto dať to najnižšie hodnotenie. Myslím si, že nie je žiadny problém natočiť kvalitný snímok aj bez vraždenia mačiek, alebo iných živých tvorov. Začínam na podobné filmárske praktiky byť už silne alergická! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vaše matka porodí dvě děti a psa.",,S dětmi si to možná ještě rozmyslím, ale pes už je na cestě." Artové snímky mám rád, ale tomuhle jsem na chuť nepřišel. Záměrně pomalé tempo je ještě podtrženo absencí hudby. Každodenní rituály v rodině magora, kde slova zvenčí, co jsou tabu, dostávají jiný význam, kde rodina drží pohromadě prostřednictvím strachu. Psychologické drama místy okořeněné incestem nebo vyrážením zubů mě příliš nezaujalo. Snad že na téma šikany v rodině existují mnohem lepší filmy, snad že přes míněnou děsivost mi zas až tak hrozný nepřipadal... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny pohľad na špecifickú, svojskú, kontroverznú výchovu gréckej famílie, kde má hlavne slovo "chorá" hlava rodiny. Ochrana svojich potomkov pred okolitým svetom je napriek potláčaniu veškerej logiky, na prvom mieste. Pred pár dňami som vzhliadol snímok "Borgman". Nemožno tvrdiť, že by boli podobné, no tá "divno-divnosť" sa zachovala na 100%. Tak ako pri onom snímku, aj pri tomto ostáva rozum stáť. Veľmi zvláštny film, ktorý určite nie je vhodný pre každé oko diváka. Podaktorých poteší erotický nádych. Napriek tomu, že mám takéto snímky rád, tento ma veľmi nebavil. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já na tenhle klenot náhodou narazil na HBO a říkal jsem si, že to tu bude hodnotit pár lidí a on je to zjevně docela kult (protože film byl ve Varech no). Je to hodně ujeté a hodně super. Dalo se z celého námětu vytřískat rozhodně ještě víc. Chyběl mi větší vývoj, pomalé přicházení na stav věcí, hlubší proniknutí do motivací rodičů, ale bohužel je to v podstatě celou hodinu a půl úplně stejné. To mě na tom mrzelo nejvíc. Jinak je to ale jednoduchý přitažlivý nápad zpracovaný velmi sugestivně a má to spoustu skvělých momentů. Takže jsem nadšen, ale zároveň cítím zklamání, protože nechybělo mnoho, aby to byl jeden z nejlepších filmů vůbec :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • Vzhledem k tomu, že je téma filmu konzervativní, se tvůrci rozhodli natáčet v tak velkém a rozlehlém domu doplněným o bazén a obrovskou zahradu, jaký mohla produkce najít. (Azurose)
  • Mená detí vo filme sa vôbec neuvádzajú. (Pat.Ko)
  • Keď Otec (Christos Stergioglou) pustí pieseň, ktorú po svojom nazval „Grandfather“ (Frank Sinatra), v skutočnosti to je pieseň „Fly Me to the Moon“, na kope vinylových platní je viditeľný obal albumu: „Making Movies“, album vydaný v roku 1980. (Pat.Ko)

Související novinky

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

Hotel pro smetánku za hranicemi Hollywoodu

09.02.2014

Řecký režisér Giorgos Lanthimos před několika lety šokoval a bavil svým unikátním filmem Kynodontas, který ve festivalových kruzích rozděloval diváky a poutal pozornost ke kvantitativně velmi skromné… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama