Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

tahit 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto bijáku jsem se skvěle bavil a taky hodně fandil Secretariatovi. A mohu vás ujistit, že jsem se ani jednou nepodíval na hodinky, kdy už bude konec. Příběh je totiž příjemně natočen a není to žádná vyfabulovaná pohádka, tak co bych si více mohl přát pro zábavu podzimního večera? Mimo jiné v tom hrají sympatičtí herci Diane Lane, John Malkovich. Ono očekávat od filmu o koni nějaké veledílo určitě nelze. Čímž nechci říci, že by se mi to nelíbilo, právě naopak. Pro ty, kdo mají rádi koně a němé tváře, prostě pohoda. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu jsem nejednou měla husí kůži a to bylo dojetím a napětím, které ve mě příběh o Secretariatovi dokázal probudit. Všichni herci byli skvělý a mám možná takový pocit, že tam i většina z nich nehrála ale byli tam sami za sebe. Pocit, který jsem prožívala při konci filmu, když se záběr přiblížil na skutečnou Penny Chenery se nedá popsat. Byla jsem příjemně překvapená. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Pekný film založený na silnom skutočnom životnom príbehu so slušnými hereckými výkonmi, ale s neprimerane dlhou stopážou. Pre normálneho (do témy moc nezainteresovaného ) diváka môže pôsobiť táto téma pri aktuálnej dĺžke trošku nezáživne. Celkový dojem však napráva samotný koniec, ktorý sa síce nesie v duchu celého filmu, ale je o čosi viac intenzívnejší a zanecháva veľmi príjemné "disneyovské" pocity. [3 a pol *] ()

Eoin 

všechny recenze uživatele

Od Secretariata som neočakával veľa a tak som bol prijemne prekvapený. U mňa sa to vyrovnalo Eastwoodovmu Invictus, a možnože aj mierne prekonalo. Pri dostihoch som sa potil napätím aj keď som vedlel ako to dopadne. John Malkovich zasa u mňa podobne ako pri RED vylepšil zážitok z filmu a tak som zas pridal o hviezdičku navyše (dokonca začínam uvažovať o pridaní Johna medi moju Top10 hercov). Jeden z mínusov filmu bol vyber hudby ktorá nezanechávala na divákovi žiaden audio zážitok s filmu takže si človek nemôže pospomínať na film nejakým príjemným soundtrackom. Ale z Disneyho tvorby je to naozaj vydarený kúsok. 80% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Penny dozví o smrti matky a těžké nemoci svého otce, rozhodne se sama převzít správu na rodinnou farmou zaměřenou na chov závodních koní. Bez zkušeností, jen s láskou ke koním a úctou k těm, kteří v oboru něco dokázali, společně s výstředním trenérem Lucienem Laurienem (John Malkovich), pozná talent v mladém koni pojmenovaném Secretariat. Na jeho budoucnost se rozhodne vsadit úplně všechno ... Na filmu je vidět, že pochází ze studia Walta Disneyho - je to totiž taková pohádka. Přes všechny klady, které film má (kamera, hudba, herecké obsazení) je to stále jen pohádka - od prvního okamžiku víte, jak celý film dopadne, a že onen koník všechny závody hezky vyhraje (omlouvám se těm, kteří čtou můj komentář a fakt netušili..). Takže to máme absenci jakékoliv zápletky, napětí či něčeho podobného - film se ubírá po nalajnované trase až do očekávaného závěru a titulků. Na druhé straně jej nelze úplně strhat, protože po technické stránce je natočený úžasně - ať už jde o sympatické scény v zákulisí velkého sportu, a nebo právě velmi akčně natočené dostihy. A kapitolou sama pro sebe je i herecké obsazení, které je také výborné - John Malkovich, Diane Lane, ale třebas i v menší roli Scott Glen... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Nelsan Ellis, ktorý vo filme hral Eddieho Sweata (pomocník v stajni), bol počas natáčania niekoľkokrát pohryzený koňom do brucha a raz dokonca na neho kôň dupol. (U_S_O)
  • Celkovo päť koní hralo úlohu Secretariata. Ten hlavný, ktorého vyberala sama Penny Chenery, pretože sa najviac podobal na skutočného Secretariata, sa volá Trolley Boy. Ďalší kôň, Longshot bol pri natáčaní používaný najmä na scény z blízka, pretože bol viac priateľský. (U_S_O)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)

Reklama

Reklama