Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (928)

choze 

všechny recenze uživatele

Želví nindžové byli vždycky jen přiblblou oddechovkou pro děcka, ale přiblblou oddechovkou pro děcka plnou zábavných, okázale bizarních a absurdně blbých nápadů. Pomineme-li samotné netradiční ústřední hrdiny (kterými byli jedny z nejpomalejších zvířat na zemi pasovány na nindža bojovníky), měli jste tu drsňáka Trhače vtipně ponižovaného živým mluvícím mozkem z jiné dimenze, dále zmutované kance a nosorožce se samopaly, robonindži, které želváci kosili po stovkách, aniž by přitom musela ukápnout jediná kapka krve, obří Technodrom-Hvězdu smrti vesele kočující newyorskou kanalizací, želváckou technododávku... v želvím vesmíru se zkrátka mohlo stát cokoli, pokud to bylo náležitě střelené a cool. A tady abyste byli rádi, že oproti kinoanimáku z roku 2007 tu je aspoň ten Trhač a technododávka se mihne až v uplném závěru. Příběh mi byl ukradený, překopaný origin mi moc nefungoval, akce soustředěná do druhé půlky byla slabá, Tříska působil spíš slizce než sympaticky a fungovaly jen ty pěkně nadesignované a občas i vtipné želvy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je to přesně jak jsem se obával a proto jsem furt trochu váhal jestli se na to podívat nebo ne. Bál jsem se totiž jestli se oproti původním filmům který jsem v dětství žral to kouzlo nevytratilo. A ono se bohužel vytratilo ne teda úplně neříkám, že bych při sledování vyloženě trpěl to zase ne dokonce jsem chvílemi přemýšlel i o třetí hvězdě ono to totiž jako zábavná jednohubka neurazí, ale do kvality originálu to má bohužel pořád dost daleko.45% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Uuuuuum, tak trošku GP no, přiznávám se po dobrém! Hip soundtrack, rapující, hláškující, MTV, ninja želvy ve spolupráci s produkujícím M. Bayem, (ne)hrající Megan Fox a Willem Arnettem se toho zhostili docela dobře a Liebesman zjevně neměl větší ambice než natočit zábavnou akční blbinu pro děti za pár mega. Povedlo se, klidně bych si dal pokračování. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Želvy Ninja jsou po bilionté zpět a tentokrát spíš než želvy připomínají čtyři mini Hulky a pro pobavení publika si sebou táhnou kopec infantilního humoru, který se letos tak osvědčil už ve Strážcích vesmíru. A taky je tu sexy Megan Fox a 3Dčko, obojí moc pěkné, to druhé se předvede především ve 3/4 stopáže při zimních radovánkách, což je část filmu, která je v obohacení o prostor zatraceně luxusní. Jinak je tenhle film jednorázovka, přesně jako ty humorný hajzlík knížečky, sem tam se pobavíte, sem tam nahodíte výraz trapnosti, sem tam zapomenete dřív, než otočíte stránku a nakonec to všecko stejně pošlete jedním tahem splachovadla do kanálu. A tam si želvičky přece ták lebeděj. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oba jsme už dospělí, oba dobře vypadáme, ty možná líp, to můžeme probrat, ale jde o to, že si nemusíme vymejšlet, abysme mohli bejt spolu." No jo, někteří chlapi zkrátka na pohádky o bojovných želvách nevěří, ale já bych reportérce April O'Neilové věřil snad i tu autech, co se mění v roboty. Krásné ženy se zkrátka mají poslouchat, protože za to jednak může být odměna a taky se může stát, že mají pravdu. Vraťme se však ke vztyčeným plazům s krunýřem. Ti mě bavili jen při pobroukávání ve výtahu, protože jejich hlášky byly na želvy poměrně suché, šavlovačky s předem daným výsledkem mne trošku nudí a z tradičních závěrečných keců o rodině se spontánně osypávám. ()

Galerie (213)

Zajímavosti (24)

  • Film měl mít premiéru 16. května. První číslo komiksu o nindža-želvách vyšlo 5. 5. 1984. (Zdroj: collider.com) (ČSFD)
  • Necelé 2 týždne po vydaní filmu stačili na to, aby producent Michael Bay dostal zelenú pre pokračovanie. (MikaelSVK)

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama