Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

„Oblast 51“ je klasické found footage, které má sem tam sice nějaký povedený trik, ale celkově je to prostě klasická slátanina, kde u prostě není čeho se bát. Nudná podívaná, kde jsou postavy protivné a křečovité, příběh zde v podstatě není, alespoň ne takový, který by vás nenapadl při pohledu na název, a celkový horor se omezuje opravdu na minimum scén a klasické roztřesení kamery. Jeden z nejzbytečnějších filmů, co jsem v poslední době viděl. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

"Staňte se svědky nového pojetí hrůzy"... Tak tady se klučíci z HBO trefili poměrně přesně... Peli, který skoro celé desetiletí žije s jednoho docela dobrého, ale nepříliš zdařile zpracovaného nápadu, natočil naprostou zrůdnost, která s uváděným hororem či thrillerem nemá vůbec nic společného a o sci-fi se jen díky ústřednímu nápadu otřela jen velmi lehce... Forma FF, která mě neskutečně irituje už od dob BWP, tady vůbec nefunguje, atmosféra je neprosto nulová, děj je i na "fantastický" film naprosto neuvěřitelný a stupidní a ani herci, které by nevzali do ochotnického divadla, příliš nepomáhají... Prostě a jednoduše hodina a půl naprosté nudy... Peli je amatér... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $7,556Tržby Celosvetovo $7,556▐ Oren Peli len potvrdil svoju neschopnosť niečo zmysluplnšie tvoriť, prvá polovica úplne nuda do prázdna, v tej druhej to už ani nemá čo zachrániť, napätie a lepšie scény tu asi len ťažko niekto nájde /20%/ ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jako horor bych tenhle film asi neklasifikovala, ale líbil se mi velmi.. Bavilo mě sledovat bandu obyčejnejch kluků, který se rozhodnou vloupat do přísně střežené oblasti Area 51.. Takže sledovat výpravu, přípravu a různé technické vychytávky mě děsně zajímalo.. Jako velké mínus tohohle filmu považuji, že se v určitý okamžik děj zlomí (aniž by divák pochopil/postřehl/dovtípil se, co konkrétního se stalo) a pak už se jen chaoticky míhají scény.. Kdyby tvůrci zamakali na závěru a přidali trošku příběhu do zmatečného děje, tak by se líbilo o něco více.. Rozhodně větší atmoška než v "Paranormal Activity", i když jsem se bála víc hlídačů než nějakých mimozemských bubáků.. :-) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Konšpirátori naklonený spojeným zvratkom nacistickým sa budú rozplývať no a normálny divák bude ľutovať, že niečo podobné vôbec zapol. Svojho času rozvírila hladinu filmového sveta Záhada Blair Witch. Ponúkla niečo iné, zaujímavú prácu kamerou a dokázala to udržať v prijateľných medziach čo ak je na tom niečo pravdy. Odvtedy sa podobné projekty opakujú pravideľne, niektoré sú zvládnuté celkom dobre, iné sú podarené menej. A potom je tu Area 51. Nemá to zmysel, pretože Oren Peli ani sám nevedel čo chce, aby v oblasti konšpirátori našli. Je to aspoň celkom dobre zostrihané, na to že to nemá zmysel a je to tak neuveriteľne zlé, že som tomu priradil aspoň jednu hviezdičku. Odporúčam nepozerať, dokonca ani ľuďom ktorí "chcú uveriť". ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)
  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama