Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Knor 

všechny recenze uživatele

Tohle je průser. 2/3 filmu se plánuje průnik do střežené supertajné vládní oblasti 51, to by mi nijak nevadilo. Ale pak se střídá jedna těžce uvěřitelná scéna za druhou se scénami, kde se nic neděje .... do přísně střežený základny se dá dostat bez větších potíží, je totiž skoro vylidněná i když v podzemním komplexu probíhají nějaký hrátky s ufounama. Ufouni jsou vidět... no vlastně oni vidět nejsou, jen takový prapodivný náznaky jejich přítomnosti a tak dál. Ta uvěřitelnost je opravdu tak hrozně malá, že to celej film totálně potápí. Tím padá napětí a hlavně jakákoliv hrůza nebo strach. Škoda, tahle látka by se určitě dala využít mnohem líp. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem koukal na dokument, kde se povídalo o obávané čupakabře. No a schodou okolností, tam zaznělo i nechvalně proslulé Oblasti 51. Tak jsem to schlédnul a můžu říct, že líp našvindlovat to vážně nešlo. Občas jsem si držel trencle to přiznávám, ovšem celkově to není moc dobrá podívaná. Nevím přesně co k tomu napsat, asi musí bejt jedinec opravdu skalním fandou UFO. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Jako horor bych tenhle film asi neklasifikovala, ale líbil se mi velmi.. Bavilo mě sledovat bandu obyčejnejch kluků, který se rozhodnou vloupat do přísně střežené oblasti Area 51.. Takže sledovat výpravu, přípravu a různé technické vychytávky mě děsně zajímalo.. Jako velké mínus tohohle filmu považuji, že se v určitý okamžik děj zlomí (aniž by divák pochopil/postřehl/dovtípil se, co konkrétního se stalo) a pak už se jen chaoticky míhají scény.. Kdyby tvůrci zamakali na závěru a přidali trošku příběhu do zmatečného děje, tak by se líbilo o něco více.. Rozhodně větší atmoška než v "Paranormal Activity", i když jsem se bála víc hlídačů než nějakých mimozemských bubáků.. :-) ()

t.mon odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto sem opravdu nečekal :D Jako je mi jasný, že Peli asi po tom úžasným a famózním "nastartování" vlny found footage hororů (ve skutečnosti to byl výborný REC, ale to si nikdo nechce přiznat) chtěl natočit film o něčem zajímavým, ale natočit 30 minut tmy, popř. blábolů, 5 minut porna, 30 minut další tmy a 15 minut "akce", to už je velká odvaha. Za ty prachy, co dostal z PA, si dokonce ani ty kvalitní herce sehnat nedokázal, natož někoho, kdo aspoň hrát umí. Samotnej ejlien je pak okopírovanej ítý na druhou, akorát ještě pro lepší případ je buď ve tmě či neviditelnej. Není co dodat, Oren si vysloužil krásnej odpádek a může se s mojí pozorností rozloučit. P.S: Víte kdo je Susan Lanier-Bramlettová? Skvělý comeback! (Edit k 10.10: Tak vidím že tato sláva se chystá na HBO - tomu ovšem říkám dobrá volba) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film má pomerne dlhú expozíciu, kým sa dostaneme na miesto, chvíľu to trvá. Potom sa to celkom slušne rozbehne, všetci pobehujú ako splašení, pozrieme sa do ufa, utekáme po rôznych chodbách a katakombách. Lenže potom príde záver a ten všetok ten sotva priemer pochová. Alebo odnesie do vesmíru. Ono totiž viacero vecí postráda logiku. Tvrdia nám, že labáky sú 2 km pod zemou a sme tam hneď. Samotná cesta a jej plán s ranným vyzdvihnutím je časovo úplne mimo. No a potom ten záver, ktorý nebudem spoilerovať ukazuje, že americkí vedci sú asi úplní tupci. Bohužiaľ sú nimi tvorcovia. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)
  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama