Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (610)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Strašidelný to sice není, zato je to příšerný. Nevím, co bylo ambicí tvůrců, ale tipla bych, že jen parazitovat na zavedené značce. Ani ty štěky původních protagonistů mě nepotěšily, protože tím sráželi sami sebe. Nenajde se v tom jediný vtip. Nenajde se v tom zajímavý úhel pohledu a ještě do končí v sentimentální břečce typu: jsme navěky nejlepší kamarádky. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nebýt pár docela vážných nedostatků a vyloženě likvidační postavy Holtzmanové, která celý film poslala svým působením naprosto do prdele, bylo by to i koukatelné pokračování nezapomenutelné legendy. Těžko říci, zda Kate hrála až tak blbě, nebo byla takto fatálně napsána její nesnesitelná postava a režisér se rozhodl diváka umlátit svým neumem. To už se nedozvíme. Bohužel, tento film je příkladem toho, jak oprášená kvalitní značka, zakopávající v každém druhém záběru o své stvořitele, nutně nezaručuje úspěch. I přesto však musím říci, že to vcelku nebylo ani tak špatné, vlastně až překvapivě, a čekal jsem větší průser, když tam hraje i to nakynuté komediální herecké nemehlo. 45% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nesvěřit to fekálnímu dementovi Fajgovi, nebýt neskonale idiotské kreace inženýrky Holcmanové, zbytečného nehereckého buzerantství Homotora a především toho odporného, slizkého a nadmíru trapného negerského transvestity jménem Leslí Jonáš, bylo by to takové slabší, ale vcelku snesitelné pokračování legendární Rajtmanovy klasiky, a snad i historicky první film, kde mi hnusná prasnice Melisa Mekfárty ještě týden po skončení nekazila pohlavní život. Takhle je z toho sice pěkně udělaná, nicméně z větší části pícnina pro hovada. Tedy pardon, chtěl jsem říct věrné diváky komerčních kanálů jako planeta Planeta opic, Príma Hnooj či TV Loppatov. Prostě takové Pochvovřesky s duchama, Krotitelé puchů a hovno na hrob skvělého scénáristy Harolda Ramise. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Trvalo to, ale dočkali jsme se! Konečně film, který je vtipný bez trapného, žaludek zvedajícího humoru a remake, jenž originálu raději vzdává poctu, než aby jej slepě kopíroval. Klobouk dolů. Bez ostychu přiznám, že jsem do kina šla s tím, že zřejmě usnu (po třináctihodinové šichtě...), navíc mne odrazoval i samotný trailer, shlédla jsem však hodně milé a velmi nečekané překvapení a 3D efekty na jedničku! Teď se jen zbavit těch nesnášenlivců, co film ani neviděli... (P. S.: Neodcházejte před koncem titulků) (Update: Theatrical Cut: *****, Extended Version: ****) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Ghostbusters" je filmom môjho detstva, ktorý som nadovšetko miloval. V mladom veku mi doprial emócie všetkého druhu. Dokázal vyvolať strach, no zároveň vďaka hereckému obsadeniu či dialógom pomerne slušne zabaviť. A to nehovorím o efektoch, ktoré boli na danú dobu viac ako excelentné. Nový počin, ktorého úlohou je podľa vyjadrenia samotných tvorcov, pokúsiť sa o znovuzrodenie novej éry, na mňa zapôsobil ako krutý výsmech originálu, ktorý môže u podaktorých divákov vyvolať dojem urážky "majestátu". Poviem to takto. Komu sadne humor, ten sa aspoň sčasti zabaví, komu nie, ten prepadne pocitu, s akou že to trápnosťou stráca čas (a že je tam tých trápnych vložiek viac než dosť). Musím uznať, že pár frkov či hlášok je pomerne trefných, ktoré vyčaria úsmev na tvári, no keď príde na najočakávanejšie pasáže, kedy dostáva priestor "tajomno", kvalita snímku neskutočne klesá. Atmosféra nulová, niektorí duchovia výzorom pripomínajúc lacné, odfláknuté kreatúry bez nápadu sklamali najviac. No a keď k tomu prirátam v závere zhovadeného "Slimer-a", človeku je až na vracanie, ako to celé skurvili. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • Melissa McCarthy (Abby Yates) v rozhovoru prozradila, že ona i její herecké kolegyně byly překvapené improvizačními schopnostmi Chrise Hemswortha (Kevin). Mnoho svých vtipných replik si totiž vymýšlel sám. (Nikitera)
  • V čase 1:29:33 se na jednom z billboardů objeví nápis: "That's a big" a pod ním obrázek piškotu. Jedná se o odkaz na původní film Krotitelé duchů (1984), kde stejný piškot použil Egon (Harold Ramis) pro vysvětlení problému se skladováním duchů Winstonovi (Ernie Hudson). (Stibak)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama