Reklama

Reklama

Na Zlatý glóbus nominovaný Ewan McGregor (Muž ve stínu, Andělé a démoni), na Cenu Akademie nominovaný Christopher Plummer (The Last Station) a Mélanie Laurent (Hanebný pancharti) se představují ve filmu Začátky, povznášející komedii o tom, jak legrační a proměnlivý může být život. Když grafik Oliver (McGregor) krátce po smrti svého otce (Plummer) potkává svobodomyslnou Annu (Laurent), dochází mu, že v otázce dlouhodobých romantických vztahů je úplný začátečník. Až při vzpomínkách na otce, který po smrti své ženy, se kterou byl 45 let, přiznal svou homosexualitu a zbytek života si užil jako divoký mejdan, Oliver pocítí touhu dát šanci vznikajícímu vážnému vztahu. Originální milostný příběh, při jehož natáčení se scenárista a režisér Mike Mills nechal inspirovat vzpomínkami na svého otce, si získal filmové kritiky, protože je “chytrý, dojemný a často legrační!” (Karen Durbin, Elle). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (220)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film pro citlivky. Jsem citlivka. Velmi velmi pomale tempo... ktere sedne malokomu, zaměřené vic na pocity, které vnímáte skrze minimalistická gesta než na nějaké dialogy.... Film o vyrovnání se smrtí blízké osoby, o ovlivněním tím, jaké manželství měli naši rodiče a jak se to pak promítá do našich vztahů, o hledání důvery ve vztahu a víru v budoucnost toho vztahu. Při pohledu na Ewana, který má pořád ten klučičí pohled, u kterého se z každé ženy stane samaritánka, která by ho chtela z jeho ztracenosti zachránit, jsem si rikala, jestli jsem neudelala chybu, kdyz jsem ho pred casem ve sve Topce vymenila za Fassbendera. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Takové .. začátky .. prolínající se příběhy otce/gaye, syna, matky, přítelkyně; příjemně navazující, zbytečně nematoucí. Všechny hlavní role jsou dle mého názoru velmi dobře obsazené a příběh pomalu plyne a plyne. Nicméně nenudí, příjemně kolébá, tu jste šťastní, tu zas pomalu natahujete moldánky .. holt takový je život lidský. Za mě doporučuji k romantickému večeru či při bolístce na srdci (ale spíš tu první variantu prosím). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká pomalá romantická dráma. On je osamelý suchár a ona tajuplná kráska, ktorá má tiež nejaký problém sa naplno partnerovi otvoriť. Pomaličky sa dávajú dokopy a popritom sledujeme spomienky hlavného hrdinu na jeho detstvo v ktorom ho vychovávala hlavne jeho matka a zároveň na posledné roky života jeho otca, ktorý sa po smrti manželky priznal, že je gay a rozhodol sa, že si to na staré kolená užije, lenže ho napokon postihla rakovina a tak sa o neho musel syn starať. Behom tých chvíľ sa konečne trochu viac spoznali. Je to taký strašne pomalý film. Tie spomienkové scény síce vysvetľujú povahu hlavného hrdinu, ale radšej by som bol, keby sa film naplno venoval romantickej línii v súčasnosti. Postava Mélanie Laurent mohla byť menej tajuplná. To že sú obidvaja z páru vlastne dosť uzavretý má za následok celkom časté nudné pasáže. Najviac ma nakoniec asi bavili McGregorove rozhovory s vlastným psom, ktorý mu v duchu odpovedá, čo je pre divákov otitulkované. Výsledkom je vlažný priemer na jedno pozretie. P.S: Oscar pre Christophera Plummera za postavu starého gaya bol fakt mimo. Zase vyhrala téma nad kvalitou. Rozhodne si ho viac zaslúžil Nick Nolte za Warriora. 5/10. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem onehdá a už teď o tom mužu řict, co mi z toho zustalo v hlavě. Protože to je skoro nic. A to zbylý něco je nemocnej teplej dědek, co na starý kolena začal být opravdicky teplej, a divnej vztah jeho syna s nějakou courou, kteří se u toho museli cítit hrozně originálně a zajímavě, a proto jim to nikdy nemohlo vyjít. Proč si toho nepamatuju víc? Protože filmů o teplým dědkovi sice moc není, ale jinak filmů o teplouších jo... a už mě to nebaví. Jinak nic proti teplejm, ale tohle mi přišlo uplně nezajimavy a nevadila mi jeho smrt. Jo a ještě jsem si řikal, co to kua ten synátor má za prácu, že tam kreslí jakýsi kraviny a je to prostě uplně práca o hovně. Film taky. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem myslela, že tento neznámý film s Ewanem McGregorem bude představovat neobjevenou perlu a skvělý relax na páteční večer. Výsledek? Relax určitě, ale chvílemi až trochu uspávající. Celkový děj bych shrnula do pár vět a vývoj byl neskutečně pomalý. Nicméně, k těm pozitivům, líbily se mi hodně sestřihy z jednotlivých let v minulosti, které je charakterizovaly. Líbilo se netradiční pojetí vztahu dvou hlavních akterů a jejich vlastní problémy, líbil se mi Jack Russel teriér a líbil se mi nekonvenční otec Ewana. 50% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Mike Mills je mimo jiné stejně jako hlavní postava filmu Oliver (Ewan McGregor) grafickým designérem, který je zodpovědný za vizáž hudebních alb několika kapel. (JardaBauer)
  • Příběh Oliverova otce (Christopher Plummer), jeho nemoci a coming-outu je autentickým příběhem režisérova otce. (JardaBauer)
  • Společně s filmem Strom života (2011) byl snímek oceněn prestižní cenou Gotham Award. (Saku)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama