Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (604)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět film, který mě utvrdil že letošní nominace Oscarů nebyla nikterak oslnivá. Alexander Payne u mě rozhodně více zabodoval Bokovkou. George Clooney rozhodně dokazuje jak skvělým hercem dokáže být. Je bez debat že Děti moje mají své sdělení a svou hloubku. Ale místy jsem dost nepříjemně při jeho sledování poposedával. Chybělo mi více napínavějších scén. Trošku více tahu na bránu. Jinak zrežírováno a zahráno je to bez debat skvěle. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Pár silných scén (dohromady tři?) nedokáže vyvážit pocit, že za tenhle film zaplatil nějaký bohatý investor z Havaje, aby zvedl turistický ruch. A stejně jako Cival, taky "nemám rád havajský košile, serou mě ty medový havajský odrhovačky a k srdci mi nepřirostlo ani tohle hladivé ždímání slziček...(konec citátu)" ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

George Clooney v posledních několika letech předvádí naprosto dokonalé herecké výkony, u kterých mám pocit, jako kdyby to byl můj parťák, se kterým občas zajdu na pívo a pokaždé na něm vidím, co ho trápí a co ho bolí. George nejenom, že naprosto lidsky předvádí ty nejtěžší možné psychické stavy lidí, on je předvádí se vší ctí, kde mu věřím jakýkoliv pohled jeho očí třeba i do prázdna. A pokaždé poznám, co tím George zamýšlí. A ani v tomhle filmu mu osud nenechal nic v poklidu. Pořádně ho vnitřně vykuchal a mně se to líbilo. Možná to bylo prvoplánové, ale mně se to líbilo. Líbilo se mně hlavně to, že ukázal, jak nádherně se nad vším dá povznést. Kdyby to tak fungovalo na celém světě, nebylo by kolem nás tolik zloby. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

George Clooney ušiel od čias Dr.Rossa poriadny kusisko cesty a dnes je z neho po zásluhe obdivovaný a vážený herec.Žiadne teatrálne gestá,žiadne dramatické fyzické premeny,žiadne silené ambície stať sa ďalším Marlonom Brandom-jednoducho vyzerá a hrá tak,ako ho Pánboh stvoril.To sa mi na ňom páči najviac.Tento film je ďaľšou názornou ukážkou jeho hereckej zrelosti a profesionality,človek totiž chvíľami doslova zabúda,že hľadí na hollywoodsku star prvej veľkosti a nie na akéhosi sympatického ujka odvedľa.To isté platí aj o filme ako takom.Absolútne plynulý,prirodzene pôsobiaci dej bez akéhokoľvek pátosu a zbytočnej dramatizácie postáv,skvele zobrazená bežná realita a život tak,ako ho žije a vníma väčšina z nás a správna dávka láskavého humoru,ktorý do istej miery odľahčuje tragickú situáciu okolo kómatickej matky-to všetko spolu robí tento film krásnym a takmer výnimočným.Rezervy tu,samozrejme,sú,preto je to u mňa zatiaľ ,,len"na štyri hviezdičky.Uvidíme po druhom pozretí. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Jmenuji se George Clooney, jsem slavnej, bohatej a krásnej. Nedělám moc filmů, takže si koukejte vážit každýho, kterej vám předhodím!" Tenhle vzkaz jakoby snad oscarová akademie dostávala každý rok, a tak po loňském nepochopitelném boomu okolo Lítám v tom jsou hitem letošní sezony Děti moje. Není to zle udělaný, ale naprosto neupřímný film s tuctovým příběhem násilně našroubovaným do roztančené Havaje, která mi po deseti minutách začala lézt na nervy, a na které George Clooney působil stejně přirozeně, asi jako jeho jméno v nominaci na nejlepší herecký výkon. Celý rok chodím do kina na taková kvanta zajímavých dramat a když přijde na lámání chleba, zbude na talíři okoralá a několikrát přežvýkaná patka... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Snímek získal Zlatý glóbus v kategorii nejlepší drama. George Clooney si pak odnesl stejné ocenění pro nejlepšího herce v dramatu. (Sekmen)
  • Natáčení začalo 15. března 2011 na Havaji. Většina filmu byla točena v Honolulu. (Terva)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama