Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 1

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (428)

Dadel 

všechny recenze uživatele

- "Už dlouho jsme nesbírali žádné Oscary, Harvey, pojďme udělat něco, jako bylo Carnage, frantíci s tím měli úspěch. Hlavně ať je to laciný a ať je tam spousta scén, kde budou postavy hystericky křičet jedna přes druhou, pisálci pak můžou psát o hereckém koncertu, haha." - "To by šlo, Bobe, a obsadíme do toho Meryl Streepovou, to je magnet na ceny, ta by dostala Oscara i kdyby hrála terminátora, hehe" - "Jasně, Meryl je nutnost, a na Zlatý Glóby to pro jistotu přihlásíme mezi komedie, tam je menší konkurence. Všichni nám to zas sežerou." => PROFIT!!!___________ btw, úžasný název pro film (v překladu něco jako "Srpen: Litoměřicko") ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nechceš si ísť ľahnúť?" ..."A nechceš ty olizovať riť nejakej prasnici?..." Už dávno som si takto neužil takúto výlučne konverzačnú vec. M. Streepová hraje absolútne božsky a okrem nej sú tu samé zvučné mená a taká J. Roberts, ktorú som nikdy nemusel ma vôbec prvý krát presvedčila o svojich kvalitách. Sadlo jej to. Asi potrebovala len trocha zostarnúť. Väčšinou čierny humor bol jednoducho skvelý a dobre som sa bavil. Asi dva dni pred týmto filmom som si pustil komédiu s A. Sandlerom - Môj otec je šialenec. Mal som chuť sa zabaviť, pustiť si niečo "ľahké", ale výsledok sa mi hnusil. Naopak pri tomto "vážnom" filme som sa výborne zabavil, aj keď to určite nebolo hlavným cieľom. Nemal som šťastie na verziu s titulkami, ale STV2 odvysielala film so slovenským dabingom a bol veľmi dobrý. Pri výlučne konverzačnom filme to niekedy nie je na škodu. Možno som divný, film je zaradený v žánri dráma, ale ja som sa tak dobre pri filme nesmial ani nepamätám. Preto plný počet. 90%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám rád, ak je východzia situácia "povedzme si končene po rokoch všetko" uveriteľná To sa dá dosiahnuť napríklad tak, že deti na svojich rodičov serú a stretnú sa na pohrebe otca. Nedá sa to dosiahnuť, ako som bol viac krát svedkom, jednoduchou návštevou na obede. Tam sa postavy stretávajú často a neverím im, že sa rozprávajú až tento deň o závažných veciach. Osage County začína, ale nekončí. To je ďalšia vec, ktorá z neho robí uveriteľný film. V podstate som mal pocit, že film bude ešte nejakú chvíľu trvať a všetko uzavrie, ale prečo by mal, že. Slávni herci skutočne hrajú a je mi trochu záhadou, prečo napríklad Julia ešte stále hrá aj v komerčných filmoch. Takýto typ filmu je presne jej parketa, ako krava pôsobí na plátne najprirodzenejšie. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "You don't get it, do you?! I AM RUNNING THINGS NOW!" Julia Roberts by si měla střihnout nějakého záporáka, myslím, že by si s polovinou těch dnešních vytřela zadek (ovšem, musela by k tomu mít i dobrý scénář a režiséra, ten fatální omyl v podobě Sněhurky raději ignorujte). Anyway, ten film šlape, herci to táhnou a celé je to velmi svižné a úderné - možná o něco náročnější, než před pár lety Polanskeho Carnage ale to vůbec nevadí, protože to zkrátka funguje perfektně! 9/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty (divadelní) konverzační komedie, v nichž se skupina lidí sejde v uzavřeném prostoru a strašně se pohádá? Typicky třeba Bůh masakru, nebo z poslední doby francouzské Jméno. Tak tohle je něco podobného, akorát mnohem krutější. Úsměv na rtech rychle zhořkne, protože když si zdejší postavy říkají zlé věci, tak to myslí vážně. Meryl Streep tradičně výborná a Julia Roberts v životní formě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Natáčení pobíhalo v Los Angeles a na různých místech Oklahomy od 20. října do 8. prosince. (jezurka42)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama