Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme v době americké "prohibice", alkohol se do USA dováží ilegálně na lodích z Evropy a na jedné takové lodi pluje i Cornelius, dobrodruh a mořeplavec, který s touto lodí ztroskotá, přežije a ukryje se v Mexiku, kde si "šmelinařením" a podvůdky chce vydělat na novou loď. Osudovým se mu stane setkání skrze filmové plátno s krásnou herečkou Lindou Larue, okamžitě se do ní zamiluje a od této chvíle si v hloubi své duše a při jejích filmech vysnívá vztah mezi nimi dvěma.. Co však snem jest, dlouho jím nezůstane, neboť se s herečkou osobně náhodně střetává na opuštěné pláži a společně pak prožívají snovou romanci.. (LiVentura)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (32)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura je (námořní) kapitán. Má rád (svůj) život. Tj. lodě, ženy a chlast a to nejlépe vše najednou. Přesněji řečeno svou loď „Lady of my heart“, kterou (vy)koupil svou vlastní krví (to doslova), cizí ženy a rum a to s sebou (nejen v době prohibice) přináší nejednu komplikaci (resp.dobrodružství). Lino ale rád riskuje a k jeho štěstí ho „ten nahoře“ musí mít hodně v oblibě a tak nad ním (nejen) drží ochrannou ruku, ale „přihrává“ mu (k jeho spokojenosti a divákově radosti) božskou B.B. Ta tu funguje (především) jako ozdoba, přesněji řečeno zde vystupuje v roli, kde hraje tak trochu sebe samu, krásnou herečku L. Larue. Vskutku nádherná to ozdoba (dáreček), kdy (zejména v námořnickém), neznám chlapa, který by ji (ho) nechtěl „rozbalit“. Člověk při pohledu na ni plně chápe výrazy „omámených“ námořníků-pašeráků, kdy pašovaný alkohol místo na druhé lodi, končí (téměř) ve vodě :-) Pouze s jednou poznámkou. Slušně vychovaná dáma dobře ví, že špatné zprávy se říkají (resp. přijímají) mnohem lépe s plným žaludkem. ANO Brigitte, ten steak jsi měla nechat Lina v klidu dojíst. A „po(na)učení“ z tohoto snímku? Každý (dobrý) námořník (natož kapitán) musí umět vypít 10panáků v řadě, pořádně se poprat (o ženu), pomilovat ženu(y) a umět přijmout porážku. Jestliže jsem byl (během snímku) na vážkách mezi 3-4* ohodnocením, závěrečný spokojený úsměv Lina Ventury to jednoznačně rozťal. Boulevard du rhum je oddechovka (nejen) na Ne večer. Nic víc, ale zároveň nic míň. 70% p.s. a ano, naprostý souhlas. Vidět to v původ. znění, mám silný pocit (jsem si naprosto jistý), že mé rozhodování nad ohodnocením, by bylo dávno (před koncem) jednoznačně dané. Tak snad někdy příště........ ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Poměrně přijemný a roztomile naivní filmek zasazen do zajímave doby americké prohibice. Nicméně ta naivita přestavá být místy roztomilá a několik scén je naprosto debilních. Podíl na tom má hlavně Bardotka, která už tady nevypadá dvakrát skvěle. Má šilené účesy a její postava je jak z jiné galaxie (a ona ji tak hraje.) S Linem se k sobe moc nehodili a ani se zrovna nemuseli. Každopádně Lino tady hraje trochu jinak než obvykle, ale opět výborně. Předvedl velký komediální talent a jeho Cornelius mi byl sympatický. ()

Reklama

igi B.

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená v rámci žánru nesporně divácky zajímavá kostýmně dobrodružná dobovka se spádem do taškařice a... A? A!!! - - - - - Mimo mísu: Místo komentáře si dovolím přidat sem můj příspěvek do směšného fora na webu >veřejnosrádní< televize, která uvedla místo filmu opět jak už zvykem zmršeninu! . . . Viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/10260340072-rumovy-bulvar/diskuse/odeslano#diskuse : "No, možná by páni mudrlanti bylo lepší, kdyby naše tzv. "veřejnoprávní" televize uváděla na tzv. "jiném prosotru" filmy pro náročnějšího diváka tak jak byly natočeny. Pro méně bystré je tím myšleno s původní zvukovou stopou a v originálním formátu obrazu. Samozřejmě doplněné o kvalitní české titulky. Nemuseli byste potom fňukat nad vašimi oblíbenými dabéry a dívat se na výřezy z ořezu filmového záznamu. . . . To by ovšem televizi veřejné služby nesměla ovládat hloupá kulturně ignorantská sebranka, finančně zaangažovaná všelijakými těmi dabingovými klany, protože o nic jiného (co se týče bezruchových zvukových zmršenin s hlasovými projevy pražské druhořadé herecké čudlárny nazývaných dabing) tu nejde. O ořezu obrazu v televizi jednadvacátého století už ani nemá cenu se zmiňovat. To už je hotová antikinematografická debilita! . . . Resumé? Nesledovatelné..." - - - - - (Poprvé nahlédnuto a nedohleděno /ano, těším se někdy na dvd/ 22.4.2012 na >prohipičním sprostoru< , prozatím nehodnoceno /84./, nekomentář zde jako pátý - 22.4.2012) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně slabé. Respektive ono je to herecky celkem zajímavé, jsou zde použité různé formy kamery, ale to všechno jen proto, aby se Lino Ventura a BB mohli předvádět. Jiný smysl to moc nemá a ten jejich romantický příběh není z těch, po kterých byste skutečně vzdychali. Navíc z BB jsem měl pocit, jako že ji to ani nebavilo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zvučné mená európskeho herectva a programové nasadenie na "umeleckom televíznom okruhu" čt2 na navnadili na pozeranie tohto jalového prohibičného macho romániku o láske pašeráckeho bitkára k odkvitajúcej herečke. K oblbovaniu más sa vždy používa notoricky známe heslo: "chlieb a hry", no toto nie je chlieb ani zdiaľky. Výplachový chliev v najhorších tradíciách komediálneho braku románskeho pôvodu 70. a 80. rokov. Vydávaného div nie za umenie, akonáhle sa v ňom objavila jedna - dve herecké hviezdy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama