Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Známy príbeh o surferke, ktorá sa stala inšpiráciou, no pritom išlo len o návrat do života po ťažkom úraze, kde navyše začala znovu surfovať, lebo sa to už predtým dobre naučila sa dá považovať za zaujímavý a silný príbeh, aj keď existujú aj silnejšie a toto z toho pohľadu nebolo nič, stále to nie je normálna záležitosť. Film by však musel byť inak spracovaný, veľmi sa tu striedal pátos, nuda, úsmevy na všetky strany, plno znakov tej anglosaskej kultúry, ale nijak zvlášť som sa pri tých srandičkách ako z komerčnej čiastočne hudobnej stanice MTV striedaných priam kresťanskými obrazmi a rečami nenašiel. Obyčajný priemerný životopisný film od zatiaľ nie príliš úspešného režiséra, ktorý sa drží u ľudí v dobrom povedomí asi len pre ten silný príbeh. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Točit filmy se sportovní tématikou je vždycky ošemetné- málokdy se totiž vyhnete nánosům patosu, nejapným metaforám (ehm šestý smysl surfařů) a hlubokým moudrům. Přesto je pro mě tenhle svět vždycky lákavý a už nesejde na tom, jestli se dotýká fotbalu (Goal! 1), hokeje (Hokejový zázrak), skateboardingu (Legendy z Dogtownu) anebo v tomto případě surfingu. Příběh Bethany Hamilton zná určitě spousta lidí, byly toho plné noviny i v naší zemičce, ta holka zasluhuje samozřejmě velký respekt a uznání. Respekt a uznání však zasluhuje i její představitelka AnnaSophia Robb, která nám od výtečného "Bridge to Terabithia" roste nejen do krásy (už to není žádná malá Leslie, ale sexy kočka), ale i do první herecké ligy. I díky její účasti v tomto filmu jej hodnotím čtyřmi hvězdičkami (přestože by bylo určitě co vylepšovat). ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Limonáda, ve které jsou skoro všichni usměvaví, optimističtí a podporující, v některých sekvencích přechází až do nepříjemného sluníčkovství a kýče (Thajsko). Ale co, mám slabost pro formálně bezchybná a dojemná sportovní dramata a filmy, v nichž se jedinec navzdory nepřízni osudu dokáže vydrápat (téměř) na vrchol. V tomto případě najet a udržet se na té správné vlně. Závěrečné půlhodině nechybí nálož patosu, emocí, i dramatické okamžiky, a je korunována skutečnými záběry skutečné surfařky, podle jejíhož příběhu byl film natočen. 7/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsadenie na čele s talentovanou a krásnou AnnouSophia Robb, oddychový i dramatický príbeh plný nešťastia, smútku, ale rovnako aj rodinnej podpory a nádeje. Zápletka filmu nie je naozaj ničím výnimočná, no jej spracovanie sa pohybuje v slušných výškach nadpriemeru. A teraz úprimne, ľudia, hádam by ste na leto nechceli niečo frustrujúceho a pekelne zložitého? Myslím, že súčasné spracovanie bolo najlepšou možnou varientou aká sa dala očakávať. Spokojnosť! P.S. pozerajte v HD kvalite! Tie vlny stoja vážne za to!! __ VIAC TU ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka o tom, že s vírou, trpělivostí a vytrvalostí se dá zvládnout i téměř nemožné. Skoro po celý film jsem měla na krajíčku, ale to mi vůbec nevadilo, příběh byl dojemný a motivující zároveň. Surfařské scény mě už tolik nebraly, holt jsem opravdu antisportovec ve všech směrech.A u Carrie Underwoodové bylo znát,že se jedná o její první roli (příšerně přehrávala..) Ale AnnaSophia odvedla výbornou práci a skutečné Bethany držím palce :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objevilo několik příbuzných Bethany Hamilton včetně jí samotné. Ve scéně v kostele její rodiče sedí za Tomem Hamiltonem (Dennis Quaid) a Cheri Hamiltonovou (Helen Hunt), její sestra zpívá v kostelním sboru. Bethany se pak objeví jako dívka držící krabici ve scéně v Thajsku, kdy AnnaSophia Robb dává jídlo obětem tsunami. (Fugas.cz)
  • Ve filmu je dvakrát citovaná "Bible". (Kuny27)
  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama