Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 2

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

italka63 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání, Gerard mi tam vůbec nesedl, a ač miluju moře, týpky, co zbytečně hazardují se životy, bytostně nesnáším. Patří k nim celá skupina lezcū po čemkoliv a blbců, co se kdekoliv předvádí. Krátky život Jaye se dal bohužel očekávat, protože pocházel z prostředí, kde vládli sobci. Na prvním místě já, jen já, pak až ty. Je zvláštní, jak ho semlelo aby se do té role dostal. Tudíž, třetí hvězda je jen za kameru. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: Mega vlny, oceán, surfy, vôľa prekonať sám seba, mentoring,.... športová dráma podľa skutočných udalostí, ktorá je plná vody a Gerarda Butlera, využíva okrem športového ducha a odhodlania ísť za svoje hranice aj pre tento žáner množstvo typického klišé. Vsádza na istotu a overené "hodnoty" a radí sa medzi ostatné štandardné športové filmové záležitosti. Záver plný skvelých záberov príjemne osvieži a zanechá fajn pocity. As for the rest, all I will say is... the ones who push the limits, discover the limits sometimes push back. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Treba uznať, že išlo o príjemný motivačný príbeh o jednom mladom fanatikovi do surfovania. Po dramatickej stránke som však čakal niečo viac, niečo čo viac zaujme a chytí za srdce. Možno to je tým, že o surfovaní viem holý prd, ale určite nie len kvôli tomu. Napríklad aj herecké výkony mohli byť trochu presvedčivejšie, hlavne u toho mladíka. Lepší priemer. 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri športových filmoch sú schémy a klišé skôr nutnosťou, ako prekážkou. Napriek tomu a napriek tomu, že sa jedná o životopisnú snímku, všetky vzťahové línie pôsobili úplne zbytočne a nič moc príbehu o rozvinutí jedného talentu nepridali. Tréner supluje otca, matka slope ale v podstate nič z toho, nikam nevedúce konflikty s rovesníkmi. Každopádne príjemný letný film a ten brutálny prepad v kinách mi nedáva logiku. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Chystala som sa na film do kina, ale zmeškala som. Mrzelo ma to veľmi. Vynahradzujem si to oveľa neskôr a nechápem prečo až teraz. Chcem surfovať, okamžite, hneď, teraz! A čo môže viac značiť o kvalite, ak Vás film donúti chcieť to, čo tvorí jeho pointu? Zjazdiť svoju vlnu? Pre mňa najlepší Butlerov výkon, rola mu perfektne sadla a nechápem ako si po tomto mohol odskočiť k nadržaným mamičkám v Playing for keeps. Rozhodne by sa mal držať takýchto filmov :) Rambin výrazu na konci som trochu neverila, no Jonny Weston bol príjemný, verila som mu každé slovo. Najväčšie plus Mavericku je jednoduchosť. Žiadna prekombinovanosť, životné poučky ma neotravovali a strach aj so vzťahom medzi Butlerom a Westonom to film radí do pre mňa vysokého nadpriemeru. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Keď Jay (Jonny Weston) hľadá vo vodách oceánu na surfe Frostyho (Gerard Butler), odhodí do vody uzáver fľaše a položí ju späť na surf. Keď však surfuje ďalej, uzáver je znovu na fľaši. (Laslo)
  • Michael Apted se na poslední tři dny natáčení ujal režie, jelikož Curtis Hanson musel film ke konci ze zdravotních důvodů opustit. (josefklimes)
  • Snímek je natočen podle skutečné legendy surfu Jaye Moriartyho, který zemřel v pouhých 22 letech na Maledivách. (skinny)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama