Reklama

Reklama

Martha Marcy May Marlene

  • USA Martha Marcy May Marlene (více)
Trailer 1

Martha (Elizabeth Olsenová) po dvoch rokoch utečie zo sektárskej komunity a snaží sa vrátiť späť do normálneho života s pomocou sestry a jej manžela. Pobyt v sekte ju však príliš poznamenal, začína trpieť paranoidnými stavmi a prestáva rozoznávať sny od reality. Má ešte nejakú nádej, alebo už je príliš neskoro? (TV JOJ)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (91)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Výborná Elizabeth Olsen ako holka labilná a pomalý nepríjemný filmík, ktorý vám privolá rýchlu a neustupujúcu depresiu. Debut pôsobivý, kým ale Durkin (ak to zase nezrušia) natočí životopis Janis Joplin, musí sa ešte naučiť pracovať s divákom a nielen mu zobrať chuť do života, na najbližší týždeň, dva ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můj tajný tip na letošní nominace Cen akademie. Skoro pokaždé se mezi nominovanou desítku vklíní nějaký ten mrazivý thriller, stavící převážně na prostředí, komunikační syrovosti a výborných hereckých výkonech - loni to byly hned dva filmy, podobně syrová Winter's Bone a v hereckých kategoriích ještě Blue Valentine s Ryanem Goslingem a Michelle Williams. Mimochodem, ani jeden ze zmíněných nebyl v ČR v kinodistribuci a zatím ani nevyšel na DVD.... co dodat? Jen že MMMM je film, který se nebude zdaleka líbit každému. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem vydržel do konce!!! Zázrak. Debut Durkina je prostě debut. Chlapci newyorskému to moc nejde. Ale jsou horší packalové a ani třeba nejde o debut. Film má téměř totožný děj jako Manson, což je skutečnost. Tatarská omáčka jako příloha je pokračování života neživota hlavní postavy v domě její sestry. Symbolický konec je moc symbolický a málo srozumitelný. Lynchovi bych to odpustil, Durkinovi ne. Dívatelné to je ale kvalitní nikoliv. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pouštěl tento film, věděl jsem o něm jen jedinou věc - že tam hraje Elizabeth Olsen. Nevěděl jsem příběh filmu, nevěděl jsem, že to je režisérův debut, nic. A možná proto mě to tak překvapilo. Martha Marcy May Marlene je dost působivé komorní drama, které je neskutečně uvěřitelné, především díky hercům. Ne příliš známí (i když u Elizabeth se to změní a věřím tomu, že za pár let ji bude znát daleko více lidí) přesto hodně dobří herci tomu dodávají punc opravdovosti a divák se tak může více přiblížit postavám jako takovým. Navíc ta všudypřítomná temnota a paranoia, která prostupuje celým filmem… k plnému počtu mi chyběla snad jen nějaká opravdu zapamatování hodná scéna či více detailů o sektě jako takové a hlavně o hlavní hrdince. Jinak jsem hodně překvapen, ale co je hlavní, spokojen. A když si uvědomím, že to je režisérův debut, nezbývá mi než smeknout. 80 %. ()

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zaujalo po vizuální stránce. Představitelka hlavní hrdinka je zvláštně hypnotická a neskutečně "filmová" a hlavní linka je provokativně nekonkrétní, uveřitelná a příjemně příliš netuctová. Naopak flashbacky jsou na jednu stranu doslovné, na druhou stranu ale strohé, nějak mi tam silně chybí motivace všech postav, především postavy hlavní. Přitom by stačilo jen lehce něco málo naznačit. A emoce. I když to evidentně přesně takhle chladně a s odstrupem tvůrci chtěli, já mám pocit, že přesně pro tu propast mezi tou šílenou kopající holkou u sestry a tou tichou Marcy z chatky na tenhle film bohužel brzy zapomenu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (18)

  • Vo filme sa nachádza niekoľko odkazov na tvorbu speváka a skladateľa Jacksona C. Franka. John Hawkes hrá pieseň "Marcy's Song", zatiaľ čo pieseň "Marlene" zaznieva počas záverečných titulkov. Dá sa predpokladať, že Patrick (John Hawkes), vytvoril mená Marcy May a Marlene na základe týchto piesní. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama