Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

honzii 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste chtěli vědět o vesmíru, ale báli jste se zeptat v kostce. Perfektní shrnutí základních informacích, které o vesmíru známe a nejenom to. Také fantastické zamyšelní nad několika otázkami týkající se naší budoucnosti ale i přítomnosti v kosmu - otázka mimozemštanů, otázka cestování časem, nové technologie, které ještě neexistují. A to vše racionálně. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Vesmír zobrazený za pomocí líbivých, někdy až krásných (černá díra, Země v počátcích existence) záběrů doprovázených hudbou, která by mohla být i v leckterém velkofilmu. A co je nejdůležitější, veškeré zákonitosti vesmíru a fyziky vysvětlené a doplněné praktickými ukázkami tak, že to musí pochopit snad i ten, kdo jest na pokraji REM fáze spánku, jíž dosáhl za pomoci LSD, mentosu, coca coly a úderu Thorova kladiva. Víc takových dokumtenů, víc! 95% ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Pre človeka, ktorý už ako malý rozmýšľal nad vesmírom, planétami a mimozemšťanmi, je táto miniséria splneným snom. Navyše nadšenie z rozoberaných tém (ktoré sú zrozumiteľne podané aj pre nezasväteného jedinca) ešte umocňuje dynamická hudba, krásne počítačové znázornenie, príjemný komentár a samotný Stephen Hawking. ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Fascinujúca a zároveň najzaujímavejšia téma ľudstva, no prvý diel sú len samé špekulácie o tom ako by relatívne mohol vzniknúť alebo vyzerať život vo vesmíre. No druhý a tretí diel a to cestovanie časom a vznik vesmíru sú témy trocha bližšie k realite podložené faktami. No môj názor je,že je až nepravdepodobné ako fyzici vedie presne povedať čo,kedy, ako a kde vzniklo tak s presným časovým odhadom.....Je len na každom z nás do akej miery sme ochotný tomu uveriť. Mne osobne sa dosť veľa vecí zdalo byť až moc okaté, ale čo ja o tom môžem vedieť keď niesom fyzik že? :) A musím naozaj vyzdvihnúť vizuálne efekty vesmíru ktoré boli famózne prepracované. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama