Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak už sám název napovídá, komedie se bude točit kolem zápletky jedné z nejvděčnějších – dvojnické. Dva mladíci, k nerozeznání si podobní, se rozhodnou, že se vymění. Když je ale jeden populární zpěvák a druhý automechanik, není pro ně začlenění se do nových „životních rolí“ vůbec jednoduché. Prožijí nejednu humornou situaci a způsobí zmatky… A jak to všechno začalo? Populární zpěvák Václav (V. Neckář) jede se svým přítelem na setkání s fanynkami, když v jednom vesnickém hostinci, kde se zastavil na oběd, potká svého dokonalého dvojníka – automechanika Josku (V. Neckář). A kdo by této podobnosti nechtěl využít? Zvláště pro unaveného a znuděného Vaška je to příležitost, jak si alespoň chvíli užívat anonymity. A tak se mladíci rozhodnou, že se vymění… (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Slaboučká komedie o záměně osob s Neckářem v hlavní dvojroli. To už samo o sobě dává tušit, že tam bude Neckář zpívat. Já poslouchám úplně jinou muziku, takže Neckářovy hudební vsuvky mě fakt nebraly. A jako herec je Neckář sotva průměrnej. Naštěstí film netrvá moc dlouho. Za zmínku stojí akorát Václav Lohninský jako ředitel hotelu a za pohled stojí mladá Stanislava Bartošová. Kdo má rád písničky od Neckáře, ať si k mýmu hodnocení připočítá hvězdu navíc. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět o záměně dvojníku ve svých profesích bylo vždy zárukou dobré zábavy v jakékoli světové kinematografii. Československá televize po tom v roce 1973 sáhla také, dosadila do hlavní dvojrole Václava Neckáře a vytvořila typické televizní normalizační filmové dílo své doby. Natočeno je to s hereckými výkony jaké už dnes nejsou vidět velmi dobře, ale bohužel velmi slabý scénář nedokázal nikterak pobavit. Asi je to tím typickým volným moralizováním o hodnotě práce a života, ale bez toho to povětšinou ve své době prostě nešlo. Škoda, mohlo to vypadat alespoň estrádně. Pár Neckářových písniček to nikterak nezachraňuje. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trocha nostalgie z mládí. 1) 30letý Václav Neckář své roli herecky nic nedal. Navíc mu to ani nějak neslušelo. 26letý Jan Kanyza (Neckářův manager) se tu taky nepředvedl. 18letá Simona Stašová a rovněž 18letá Jana Paulová byly zato fanynky jedna báseň. A kdo chce pana herce, pro toho tu byl nezapomenutelný 53letý Václav Lohnický - fantastický, ať už hrál cokoli. 2) Děj je ovšem fádní, dialogy tuctové, herecké výkony nevýrazné, děsivé dobové oblečení a tak celkový dojem nic moc. Ale bylo to mé mládí... 3) Přesný koment: kingik***. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Od hudební komedie s Václavem Neckářem bych čekal hodně písniček, pár tanečních čísel a dobrou zábavu. Písniček se však dočkáme až na konci, navíc ani nezaujmou. Jsme svědky hlavně zmateného pobíhání a hledání pravého zpěváka Václava Dubského (Neckář) a obyčejného pracanta Jozky Kotrby (Neckář). Celkově sice krátký, ale také výrazně nudný snímek. Hudba: Ota Petřina ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Záměna osob bývá v komediích velmi vděčným tématem a divák se u toho slušně pobaví. Nijak zvlášť jsem se nebavila. Spíše se nudila a sledovala Neckářovo pobíhání někam. Stopáž mi při sledování přišla ještě delší než ve skutečnosti byla. Tenhle počin beru jen jako takovou malou zajímavost nebo odbočku. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu si svůj debut odbyla Simona Stašová. (M.B)
  • Ve filmu hraje Jiří Lír se svou dcerou Kateřinou Lírovou. (M.B)
  • Ve scéně, kdy postava Václava Neckáře tancuje, pouští si herec na musicboxu svou vlastní píseň. (M.B)

Reklama

Reklama