Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 4

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (281)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Hvězdička výhradně za Lucy Liu, protože jinak je tenhle rap kung cosi prostě hovadina, doslova utrpením je pak soundtrack, rapový sračky ke kung fu opravdu nepatří, horší muziku jsem slyšel jen u tohohle a to už je co říct. Nečekal jsem žádný zázrak, ale počítal jsem aspoň s pěknými souboji a tak třeba takový Bautista utekl z pomocné školy a udělal tady kariéru chodícího dementa s ocelovou kůží ( ?!), kterému se postaví děsně dobrý a vyrovnaný černý Carradine RZA z kláštera Shaolin s kovovýma rukama. Ve dvojce počítám, že mu useknou i péro, aby si mohl vykovat nový a konečně si ulevit a přestat se srát do filmařskýho řemesla. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 82%***DVD/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Akce 9/10/// PLUS: kde začít? Netypický soudtrack (americký rap v čínských historických reáliích), přesto si ho oblíbíte, po vzoru Tarantina a Eliho Rotha spousta krve a násilí, potkáte tu mnoho čínských hereckých hvězd, jsou tu odkazy na klasické kung-fu filmy, nechybí pro někoho neoblíbené létání a zároveň absurdní, ale efektní souboje, Lucy Liu v roli která jí nejvíce sluší, Russell Crowe naopak v roli, kterou by jste do něj neřekli MÍNUS: z počátku naprosto šílené, neuvěřitelně splácané všechno na jedno místo, je potřeba si zvyknout, a rozhodně to není vhodné pro každého./// Shrnutí: Na úvod jsem dost nechápal některé wtf momenty: (co tam dělá černoch? Ten černoch je v hlavní roli? Co ta hudba apd. Působilo to směšně. Později to ale vše začalo dávat smysl a pěkně to do sebe zapadalo. Tedy jestli se něco takového o tomhle filmu dá tvrdit. Začal jsem si ho užívat. Nejen akci, souboje a všudypřítomnou krvavou epopej, ale vlastně celou tuto na první pohled nesourodou filmařinu./// PS: Film Pěsti ze železa je úlet roku, ale zároveň žánrová perlička, která se u nás tak často nevidí, proto stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Starých filmových kung-fu bojůvek jsem viděl asi tak ... žádnou, tudíž nejsem úplně cílovka pro tuhle fanouškovskou poctu. Strašně jsem se nudil. Jinak ale žánrovému snažení Eliho Rotha velmi fandím, na jím produkované horory se těším (Clown, The Sacrament, The Last Exorcism II), stejně tak na jeho další režijní zářez (70's kanibalské The Green Inferno). Tam se spolu opět žánrově shledáme, Muže s železnými pěstmi ale bohužel ocenit nedokážu. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Tak RZA to myslel asi dobře, což o to, nápad je to pěknej. Ale to provedení silně pokulhává. RZA to režisérsky moc nezvládá a herecky už snad vůbec ne, emoce jeho postava asi ani nezná, možná to bylo schválně, já nevim, ale nevěřil jsem mu ani jeho barvu. Lucy a Russell drželi celý film nad vodou, protože koukat se na vyfénovaná hlavy nějakejch vocasů 96 minut není zrovna můj šálek kávy. No, je to docela škoda, pod taktovkou Tarantina by to byl masakr. 2,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá divočina, těžící hlavně z jmen Quentina Tarantina (nejspíše se jen občas ukázal na place, tak si režisér vypůjčil jeho jméno) a Russella Crowea, (dost možná jeho nejpodivnější a nejzbytečnější role) která je tak cool a originální, až je trapná a nudná. Po všech směrech nezajímavý akčňák, marně se snažící okopírovat look, starých kung-fu mlátiček, plných tajemných bojovníků a krve. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)

Reklama

Reklama