Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (289)

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi každého filmového a seriálového fanouška při sledování Pretty Little Liars musí napadnout kombinace Zoufalých manželek, Twin Peaks a nějakého seriálu ze střední nebo vysoké - Gossip girl, Beverly Hills apod. A já jsem měl všechny zmiňované seriály moc rád, takže jejich kombinaci nadšeně vítám. Obzvláště si libuji v tajemných příbězích, kdy se pátrá v minulosti, tahají kostlivci ze skříně a vhodně servírují dějové zvraty. Nad nějakým klišé jsem schopný přimhouřit oči. Hodnotím zatím po první sérii a prvním dílu druhé série. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Už hneď v priebehu pilota som z tohto seriálu mala zmiešané pocity. O čo sa vlastne postavy snažia svojim nelogickým konaním? Hovorím o tom, že jeden bozk a hneď je z toho veľké halo. wtf people? long story short - they are exaggerating things. Nespočetné množstvo predvídateľných scén, pre mňa najokatejšie boli scény medzi školačkou a učiteľom. Sledovanie ďalších epizód hlavne kvôli krásnej Shay Mitchell. Neskôr pre najnormálnejšiu (prvé 2 série) postavu, Toby. Časom ma tento divný seriál začal baviť, no vo svojej podstate, čisto iba pre mysterióznu zložku. Tak ako to vidím ja je, že tento seriál má v sebe potenciál, ktorý by sa využil na vyššie hodnotenie, keby hlavné protagonistky neboli namachlené, nezrelé, naivné, hlúpučké 16r dievčatká (tváriace sa, že majú 20, a skúsenosti nie veľmi bystrých 30-tničiek) s ich nezmyselnými milostnými vzťahmi. 1.séria - Hlúpučké školačky sú amatérky, neschopné vytvoriť plán na obranu proti A, a ktoré dávajú A príležitosti how to screw with them. No odrazu v 2.sérií (they think) they know how to play hard. Bottom line - sledovanie tohto... (nech je to čokoľvek)... kvôli handrám, sa oplatí. ()

Reklama

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct, že jsem si seriál celkem oblíbila. Všechny postavy jsou mi sympatické a líbí se mi napětí, které mě pořád drží v nejistotě a podezíravosti většiny postav. Sice mi trošku vadí, že jsou všichni tak mlaďoučký a hrají věk, který se ani trochu neblíží tomu reálnému (až na pár výjimek), ale celkem se to dá zkousnout, protože si představuju, že se to odehrává na vejšce. Jsem dost zvědavá, kdo je "A" a doufám, že druhá sérii, na kterou se teď chystám to buď odhalí a nebo bude dostatečně kvalitní na to, abych se dívala tak ráda jako teď. //// Na konci druhé série musím říct, že je tenhle seriál pro menší závislostí. Představitelky Spencer a Hannah jsou pro mě opravdu nadané herečky a zvyšují úroveň seriálu. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl výborný seriál, nebýt jedné věci – herců. Nemám nic proti tomu, že v každém seriálu pro teenagery hrají šestnáctileté dvacetiletí. Ale co je moc, to je moc. A to „moc“ je příklad právě Pretty Little Liars. První epizody jsem měla problém pochopit, kdo je kdo, protože spousta hlavních hrdinek vypadá na třicet. A místo, aby se to tvůrci snažili aspoň trochu maskovat, ještě to zhoršují přehnaným make-upem . T.A.Bellisario bylo v době začátku vysílání 25let, proboha. Což je skoro o deset let víc, než kolik je její postavě. A o moc lépe na tom nejsou ani ostatní herečky. Kdyby šlo jednu zmíněnou věc (přehnané líčení/“staré“ herečky), tak by mi to nevadilo, ale když se to všechno sečte dohromady, je to děs. Asi po pěti epizodách mi taky začalo vadit věčné vyděšení hrdinek, kdykoli jim zazvonil telefon, a zkrátka jejich příšerné přehrávání. Takže, jak jsem napsala na začátku – nebýt herců, tak by to bylo povedené. Děj je zajímavý, souhlasím s přirovnáním seriálu k Zoufalým manželkám pro teenagery. Zápletka je originální, postavy pěkně propletené. Po několika dílech jsem ale z výše uvedených důvodů neměla nervy na další epizody. The end. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem od seriálu nemohla odtrhnout oči, ale časem mně to nějak přestalo bavit. Stále, ale patří k mým nejoblíbenějším seriálům už jen proto, že je to celé takové záhadné a tajemné a přitom to není strašidelné. Častokrát už jsem si myslela, že jsem všemu přišla na kloub, ale nakonec zjistím, že je to vlastně úplně jinak a ta nevědomost, kdo je A. je prostě nejlepší. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Spencer (Troian Bellisario) dostala od A 35 individuálních vzkazů a dalších 25 vzkazů, které byly určeny všem 4 dívkám. (Weasley)
  • Autorka knižnej predlohy Sara Shepard si zahrala ako hosť - stvárnila zastupujúcu učiteľku angličtiny. (Cherry_Bomb)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama